Opinie Niech żyje piknik!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 22 sierpnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. inwald060670

inwald060670 Aktywny autor

podeślij sówkę - odkurzę dla Ciebie słoiczek :)

toDzasta lubi to.
  2. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

sałaty 8 tys a marchwi 4 tys ... zmotywuję się może jak już ewent wystartuje bo na sp jakieś goździki posiane zostały by nie zbierać za często

zonaania2122 lubi to.
  3. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Super:p Będę siał marchew i sałatę jak się event zaczniexD Sałata - prawie 5 000, marchew - trochę ponad 2 0008) Swoją drogą - kto je takie hurtowe ilości warzywxD ??? Chyba dla całego wszechświata to siejemyxDxDxD Włącznie z czarną dziurą i w ogólexD

zonaania2122 lubi to.
  4. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Jak to kto? Królik xDxDxD Może jak zobaczy tyle dobra to wróci.:D U mnie na farmie marchew i sałata w komplecie czeka na event.:)

ross2 i zonaania2122 lubią to.
  5. Andre1909

Andre1909 Stały bywalec

u mnie sałata w komplecie marchew prawie na ukończeniu,a co zostanie to na targ

ross2 lubi to.
  6. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Ambasador forum

no juz na targu marchew po 100 sg :) haha

zonaania2122 lubi to.
  7. Pientaszek6

Pientaszek6 Okazjonalny autor

Witam słonecznie.Ja tez z prośbą łaskawcow o CJM-jesli ktos moze to bardzo prosze .Marchew i salaty mam na styk,po evencie zrobie zapasy.

8. Grandalore

Grandalore Czeladnik forum

A ja takiego nauczyciela:)

9. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

cmj kosztuje teraz ok 84 tys sg to tylko jeden zasiew marchwii..10 min czekania

rozne dziwy juz widzialem ale tego co Ty zrobilas jeszcze niexD

10. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Pientaszek6, w przyszłości proszę prosić o przetwory we właściwym, czyli w >>TYM<< wątku.

11. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Przecież możesz wyhodować ich więcej i sprzedać. Zarobisz na nie jedno cmj.
    U mnie marchewka po 80,sałata 59.Grzech nie sprzedawać :)
    Na polach mam goździki,na wypadajki,kasztanek w pogotowiu.

12. wilandra

wilandra Analityk forum

dobry!
    czekam na 14.00 ;) skapitulowałam wczoraj w sadzeniu sałaty i marchewki ;D bede sadzić na bieżąco :D
    pole czeka do zbioru, muszę tylko uruchomić jakoś kombajn :D

Edit: I zaczełam myśleć czy robić event :D czy nie zostać potentatem marchwiowym i nie kupić sobie willi ;)

13. Antenka18

Antenka18 Ambasador forum

Potentat marchwiowy brzmi kusząco :) A w temacie czekam na ewent :)

Nutka, toDzasta oraz zonaania2122 lubią to.
  14. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Taka jedna uwaga: jeśli ktoś zamierza wysiewać tę drobnicę w trakcie eventu, to powinien się liczyć z niedoborami wypadajek.
    Wśród powszechnego entuzjazmu wszyscy jakoś zapominają o tym tysiaku wypadajek do uzbierania... a tymczasem jeden z eventowych badyli jest trzygodzinny, więc przesadnie wypadajkodajny raczej nie będzie.
    Tak mi się wydaje, że bezpieczniej byłoby jednak wcześniej odpalić maszyny i chutneya (oraz kto tam co ma jeszcze, to pnącze na przykład) i wysiać sałatę i marchewkę przed eventem.
    Ale co ja tam wiem ;)

15. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Podejrzewam,że bez tony super nawozu ,najlepiej z kasztankiem,uzbieranie takiej ilości wypadajek jest mało prawdopodobne.Nawet siejąc na noc np goździki,nie uzbiera się więcej niż 90 z każdej nocy.W dzień wypada siać ewentówkę,z której nie będzie zbyt wiele wypadajek,a ilość roślin jest znaczna.
    Mój plan jest taki.Na start zbieram goździki,podczas rozsiewu eventówek,zbieram wypadajki z uszlachetnionych goździków,tak chcę 600 mieć.W międzyczasie,sieję na handel marchewkę i sałatą.Potem już siania,sianie,siania.W wolnych chwilach,jeszcze marchewka i sałata.

16. Antenka18

Antenka18 Ambasador forum

Nie mam tony super nawozu a tym bardziej kasztanka. SN używam tylko do rozsiewu roślin a tak to oszczędzam jak się da, a myślę że wypadajki nazbieram.

17. janafarm

janafarm Wyjątkowy talent

No tak ,ale trzeba farmę przebudować ,kombajn i siewnik ,i jeszcze klikac to czas ,a tak może dostanę..................żenada

tosia lubi to.
  18. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Nie napisałam,że to niemożliwe,tylko że mało prawdopodobne.Oczywiście,jak ktoś się uprze i będzie pilnował zbiorów,to mu się uda.Ale to na pewno nie będzie łatwe.

19. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A ja myślę, że tak źle nie będzie, tzn tona SN to przesadne wymagania ;)
    Wypadajki będą pewnie leciały jak zwykle, czyli nawet te moje szlachetne róże bez kasztanka jakoś dadzą radę... oczywiście pójdzie na to trochę SN (w moim przypadku niestety więcej, bo mi się już nie chciało cebuli uszlachetniać), ale rozsądne planowanie powinno załatwić sprawę.
    Zamiarem autorów scenariusza na pewno nie jest pozbawienie dużej grupy graczy możliwości wgryzienia się w ten event ;)

20. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Ale pozbawienie sn,zawsze jest mile widziane :D
    No jasne,że się da zrobić oszczędnie,ale ja nie lubię zbierać co do minuty,ani na to nie mam czasu.Dlatego wybieram opcję szybszą.Nie będę przecież darów baobabów kisić ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.