(Nie)zgodność pomocy innym graczom z OWH (do BA Chrisa)

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Sekme, 19 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ross2

ross2 Komandor forum

Nooooo wreszcie jasna odpowiedz co do tych feralnych podarkow -dziekuje :inlove:

2. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

No, ale chwila chwila... Zapytam wprost: przecież wysyłanie prezentów, np produktów z dżemiarni dających PD JEST pomaganiem w osiągnięciu lepszego stanu gry innemu użytkownikowi, a przepisy mówią, że Pomaganie innemu użytkownikowi w osiągnięciu lepszego stanu gry jest zakazane. Da się tak jednoznaczny zapis interpretować na około? Jeśli tak, to potrzebujemy konkretnych wytycznych, jak to dookoła obchodzić i na ile wolno, a na ile już nie?

3. Sekme

Sekme Generał forum

Mouse,
    w temacie kupowania od innego gracza pisałaś o propozycjach, a nie o samej czynności kupowania, więc musiałam się upewnić. Dziękuję za wyklarowanie tej sytuacji. Ten temat skreślamy z listy.

W temacie prezentów - Twoja odpowiedź jest zgodna z OWH (wysyłanie na swoje konta), ale sprzeczna z Regulaminem gry (wysyłanie innym graczom):

"Pomaganie innemu użytkownikowi w osiągnięciu lepszego stanu gry (pushing)"

Jak to w końcu jest?

Dziękuję :)

4. chris975

chris975 Fanatyk forum

Nie jestem autorem tematu i wiem, że nie jest to wątek dyskusyjny ale gwoli ścisłości i upewnienia się chciałbym zadać pytanie posługując się przykładem (aby nie tworzyć nowego tematu).

Przykład. Trwają dożynki lub inny event. Bardzo są mi potrzebne sg. Wystawiam jakiś towar na targu (o grosz taniej od aktualnie najtańszego czyli bez manipulowania ceną tj specjalnym zawyżaniem/zaniżaniem) i robię wpis na forum z prośbą o zakup tego towaru kogoś z mojego targu. Czy jest to dozwolone?

Podczas zeszłorocznych dożynek takie sytuacje miały miejsce i Ekipa nie zwracała na to uwagi. Jednak w innym czasie było kilka sytuacji, że posty o podobnej treści były usuwane a autor upominany tudzież karany.

5. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

chris975 odsyłam do OWH tam znajdziesz odpowiedź.
    Sekme temat prezentów wyjaśniłam w poprzedniej odpowiedzi. Rozumiem, że wszystko jasne, więc i ja dziękuję za Waszą cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedź i wątek zamykam życząc Wszystkim miłego popołudnia :)

wolf031973 i SirMarkIIII lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.