Nie z tego kucyka

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Marrylan, 13 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

O, zaklęcie xDxDxD
    Już nie będę pisać, jak pięknie zakrzywiłaś, bo mi się te klawisze wytrą xD

W razie czego, gdyby zaklęcie nie podziałało, zawsze można powołać Towarzystwo Opieki nad Frankenkurczakiem.
    Wiesz, lotne patrole z szamponem.

Ten przykuc mnie męczy. Jak myślisz, czy mógł zostać opracowany na specjalne potrzeby krajów stawiających (chwilowo) na obronność i industrializację z całkowitym pominięciem produkcji towarów konsumenckich czyli między innymi krzeseł...?

2. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

xDxD O genialna alternatywa. Coś jak te samoloty, których strażacy używają do gaszenia większych obszarów. 8) Frankenkurczak w potrzebie i chlust, szampon się leje strumieniem 8)xD

Coś w tym musi być. przy nastawieniu na obronność i industrializację z pominięciem produkcji krzeseł, problem siedzenia trzeba było jakoś rozwiązać. A jeśli nie produkuje się krzeseł i innych mebli, to wszystkie rzeczy na podłodze leżą i siłą rzeczy trzeba po nie przykucnąć. Tam gdzie jest sroga zima, jest jeszcze opcja że nie starczyło opału i krzesła z innymi drewnianymi dobrami poszły.. z dymem. I tak powstał przykuc 8)xD

3. zzizzie

A że tak skromnie zapytam (w kontekście Minotaura oraz ogólnie alkowy/stajennego): czy przewidujemy jakąś aktywność Frankenkurczaka w tym zakresie...? 8)

Bo jeśli nie, to po co on tak siedzi pod tym nasięźrzałem...?
    Tylko po to, żeby mu zaklęcie szampon dało...?

4. Marrylan

Jak najbardziej. Zwłaszcza jak się trafi ryży. Świat czeka na małe hybrydy i hybrydy hybryd. Ciekawe co by wyszło z hybrydy następców, tego ryżego amerykańskiego i niesporczaka, hmm 8)xD Niesporczak w ryżym kombinezonie z czułkami?:p

ross2, zzizzie oraz MOD_Zgredek* lubią to.
  5. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Ja słyszałem jakiegoś Borysa, czy innego Rosjanina, który podawał inna genezę przykucu słowiańskiego. Miała wiele wspólnego z tym specjalnym kluczem - szklaną pięćdziesiątką :p
    W Rosji często pracuje się na zewnątrz w warunkach pospiesznie zaimprowizowanych, to i przysiąść nie za bardzo jest na czym. Na stojąco to też nie robota. Trzeba było znaleźć inne rozwiązanie :D

6. Marrylan

:D Że przysiąść nie ma na czym i tak powstał rosyjski przykuc słowiański to jedno. Ale w Rosji temperatury zimą mroźne i wtedy ta szklana pięćdziesiatka jest niezbędna żeby tam im przy robocie nie poprzymarzało to i owo, zwłaszcza w tym przykucu :D:pxD

7. zzizzie

A dajcie wy spokój, dorośli ludzie, a jak dzieci we mgle xD
    Jaka szklana pięćdziesiątka?! o_O
    To nie wiecie, że w tamtych rejonach szklane klucze zaczynają się od setki?! o_O
    Choć tak szczerze mówiąc to najbardziej popularny jest stakan, pieszczotliwie zwany stakanczik 8)
    Wujaszek bez trudu znajdzie oznaczenie tego konkretnego klucza 8)

Klucz setka to raczej dla pań, i to tych w stylu "i chciałabym, i boję się"... w każdym razie na początku.

Natomiast stosowanie klucza, wszystko jedno jakiego, w przykucu słowiańskim budzi wewnętrzny sprzeciw mojego prywatnego organizmu (w końcu też słowiańskiego, z wszystkimi konsekwencjami tego faktu).
    Klucz w przykucu - a mowy nawet nie ma 8)
    Przecież w tej pozycji nie można okazać kluczowi należnego szacunku xD

Mój Przeszanowny Tatuś (Oby Żył Wiecznie) miał w dawnych czasach kumpla (też literata zresztą) tkniętego kluczowym nałogiem.
    Tenże tknięty literat pewnej nocy potrzebował się komuś pozwierzać.
    Padło na mnie... a ja byłam wtedy jeszcze na tyle dobrze wychowana, że cierpliwie wysłuchałam i nawet dołożyłam wszelkich starań, żeby zrozumieć, co do mnie rozmawiał literat na duużych procentach (choć może one były małe, te procenty, od pewnego etapu niewiele już potrzeba).
    Literat opowiedział mi mianowicie ze szczegółami, jak należy okazywać szacunek kluczowi: bezpośrednio przed (doustnym - no proszę, zakrzywionko mi wyszło) zastosowaniem klucza, trzeba pochylić głowę nad tym kluczem w geście pełnym takiego właśnie szacunku... a następnie unosić ją powoli w rytm unoszenia klucza, który wreszcie można przechylić, kiedy znajdzie się na odpowiednim poziomie.
    Nie potrafię tego lepiej opisać, choć nadal mam przed oczami tego literata pokazującego ośmiolatce (chyba), jak postępować z kluczem.
    Tym bardziej to pamiętam, że miesiąc później już było po literacie... jednak nie warto prowadzić po kluczu 8)

8. MOD_Zgredek*

Cóż można powiedzieć... Wsiadając za kierownicę podjął kluczową decyzję...

9. Marrylan

Fakt, zapomniałam,że w tamtych rejonach są szklane klucze do "grubych rur" xD
    Ale że w przykucu nie można? o_O kurcze 8)xD
    Mój Przeszanowny Tatuś dotknięty był nałogiem kluczowym, ale przynajmniej nigdy nie prowadził po kluczu. Chociaż tyle 8)

10. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Wtrącę się nieśmiało do dyskursu. Na wszystko jest metoda, jak mawiali starożytni Rosjanie. ;) Ponoć syberyjska toaleta, to dwa kije. Jeden kij, aby mieć na czym kożuch powiesić . A drugi, żeby się nim od wilków ( będąc oczywiście w słowiańskim przykucu ) opędzać....

11. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

ahahahahahahahahahahaaaaaaaa dobreeee xD:cry:xD:cry::cry:
    Benia pozakrzywiaj :music:
    od wczoraj rżę do monitora :cry:xD:cry:

12. zzizzie

W przelocie - dzięki za cenny wkład xD
    Moim zdaniem tu właśnie (a nie w kluczach) należy upatrywać genezy przykucu.
    Poważnie, spróbujcie skorzystać z klucza w przykucu - marnie wyjdzie.
    Co innego to drugie zastosowanie - pozycja wręcz wymarzona przecież xD

13. Marrylan

Ale czemu nieśmiało? Śmiało się wtrącaj :pxD

Ok czyli mamy np.rosyjskiego ryżego stajennego po użyciu klucza, lub przed, /bo w przykucu nie da rady/, walczącego kijem z wilkami /po kluczu pewnie i nawet całemu stadu by dał radę/ z przyczajki w pozycji przykucnej słowiańskiej xD:cry: No i wyjaśniło się wreszcie po co ten przykuc xD:cry:

14. MOD_Zgredek*

Znalazłem jeszcze jedną instrukcję pokazującą o co chodzi w słowiańskim przykucu

15. zzizzie

Wiesz co, w tej pozycji to on aż się prosi o nasięźrzał - tą drugą ręką mógłby sięgać wystękując zaklęcie 8)
    Jeden problem tu widzę niestety: wątpię, czy na Syberii wśród śniegów występuje ten nasięźrzał :cry:
    Ale może mają jakiś odpowiednik dostosowany klimatycznie...?

Rezygnując z mojego szarpanego pseudo-snu (ech ta niania) przybyłam warować na forum z okazji konserw uaktualniających (po naszemu aktualizujących, ale co my tam wiemy).
    Jeśli nie przysnę na zbyt długo, będę naocznym świadkiem rozmaitych reakcji.
    Lubię 8):inlove:

EDIT:

No i przyjrzyj się teraz dokładnie, Zgredziu (hmm, czy w takim kontekście mogę się do ciebie zwracać ujawniając - bądź co bądź nielegalnie - twój nick...?).
    Przyjrzyj się, odpal wyobraźnię (ewentualnie klucz, choć pora wczesna)... i zastanów się: miło by ci się korzystało z klucza w takiej pozycji....?
    No moim zdaniem nie za zbytnio 8)

A paski fakt - muszą być ustawione równiutko i koniecznie trzy.
    Ech xD

Ostatnie edytowanie: 30 maja 2018
  16. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

no i wszystko jasne xD8)

17. zzizzie

Przepraszam, czy ten kogut z łupieżem jest może ryży i siedzi w przykucu na Syberii...?
    Bo już mi się to wszystko zaczyna lekko mieszać xD

PS. Małgosiu, zasilenie do twojego mrocznego ogrodu czeka w komplecie w moim pasku ;)

18. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Specjalistką od przykucu jest Benia, ale wg mnie koguty notorycznie siedzą w przykucu , nie wiem czy na Syberii, ale na grzędzie to jestem pewna 8)xD:p
    Co do barw, to ogon koguci mieni się różnymi kolorami, więc pewnie i ryży się znajdzie:p

PS.
    bardzo się cieszę i czekam na g&t - dziękuję

19. Marrylan

xDxD Ryży i rosyjski 8)xD Ale ten przykuc mnie frapuje. Bo jak on się zaktualizuje do kucyka od pasa w dół to czy kucyki mogą robić przykuc? Bo chyba im trochę ciężej. Ale dobra, Anka tu kiedyś sprzęt do przykucu dla kucyków przytargała. Da radę 8)xD

20. zzizzie

Kurcze, Anka, jak ty to ogarniasz...? xD
    Mnie następca zniknął z obrazu, że o truflach nie wspomnę xD

Małgosiu, kogut to chyba na grzędzie nie siedzi - to raczej domena kur, ale ja się nie znam na drobiu (choć taki indyczy biust w morelkach to mniam jest).
    Kogut przechadza się przed zachwyconym stadkiem tych kur na grzędach, strosząc upierzenie (i chyłkiem strząsając łupież, jeśli lotny patrol z szamponem akurat nie dotarł).
    Znam się na typowych zachowaniach kogutów, bo czasem zaglądam...
    ... ups...
    ... no, tu i ówdzie sobie zaglądam, a co, wolno mi, nie...? 8)xD