Nie z tego kucyka

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Marrylan, 13 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

xD xD Możliwe, samemu na dzikiej wyspie trzeba mieć tył i korpus dookoła... korpusu? xDxD8) Ale bardziej myślałam o tym, co Zgredzio

;)

Ostatnie edytowanie: 10 maja 2018
    zzizzie lubi to.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Aaa, to dobrze.
    Zaniepokoił mnie zwłaszcza ten chwytny tył 8)xD

Fakt, broda pewnie urosła ponad wszelką miarę... ile lat oni tam siedzieli pod tą palmą...?
    Nigdy nie miałam brody, ale gdyby jakiekolwiek owłosienie urosło mi do tego stopnia, że ktoś by mi je przydeptywał, to bym sobie kurcze warkoczyki zaplotła albo co.
    No ale wiadomo, facet na takie rozwiązanie nie wpadnie 8)
    Lubię facetów :inlove:xD

Kasialka, Marrylan oraz MOD_Zgredek* lubią to.
  3. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Faceci z warkoczykami na brodzie też bywają. Niektórzy mają w niej nawet koraliki :)

Lubię dziewczyny, które lubią facetów xD

4. zzizzie

Ale to są warkoczyki ozdobne 8)
    Moje wyspiarskie warkoczyki byłyby warkoczykami ratującymi życie 8)
    Miałam kiedyś (wieki temu) taką kieckę prawie do samej ziemi.
    Schodziłam sobie po schodach w jakimś domu towarowym, obecnie zwanym galerią handlową.
    Za mną lazła jakaś baba.
    Jak mi baba nadepnęła na kiecę, to poleciałam w dół aż do półpiętra xD
    Od tamtej pory jestem wyczulona na ryzyko przydeptywania 8)xD

Kasialka i Marrylan lubią to.
  5. Marrylan

prawie 14 wiosen, broda pewnie mogła by Robinsona owinąć... jak kolegę z sarkofagu w sarkofagu itd. Trochę tylko bardziej włochaty by był xD

uch :oops: Baba mogła patrzeć trochę bardziej jak idzie. Ja z kolei będąc na studiach jechałam mpk na uczelnie też w kiecce do ziemi i dość wąskiej w dodatku. Wysiadając nie wzięłam pod uwagę, że nogi nie zrobią takiego dużego kroku jak zamierzałam, bo kiecka blokuje i runęłam jak długa ze stopnia na chodnik 8)xD

lubię facetów, którzy lubią dziewczyny, które lubią facetów :pxD;)

MOD_Zgredek*, Kasialka oraz zzizzie lubią to.
  6. zzizzie

Brawurowo zakrzywiłaś z tym sarkofagiem 8)xD
    Jak już jesteśmy przy sarkofagach i przyroście brody (oraz przy wierzeniach ludowych), to nie pamiętam kto i gdzie przytaczał takie wierzenie, że włosy rosną jeszcze po tym, jak ich właściciel przeniesie się na ten lepszy świat.
    Daruję czytającym nas dzieciom dokładniejsze opisy, w każdym razie pole do popisu dla wyobraźni jest, a to najważniejsze.

Oj, to musiało boleć, tzn to wypadnięcie ze zbiorkomu :cry:
    Wąska kieca jest bardzo ryzykowna i najlepiej ją zadrzeć bezpośrednio po włożeniu xD
    Moja kieca z wypadku w domu towarowym była dołem dość szeroka i rozpięta na całej długości (krój się chyba nazywał "szmizjerka", sama to uszyłam, jeszcze w liceum - ech miał człowiek talenty w tych ponurych czasach), pod spodem miałam szorty i jakiś top - w każdym razie dół kiecy tak sobie niezależnie i samorządnie schodził po schodach za mną, a przed babą, więc się w sumie nie dziwię, że w końcu przydepnęła.
    Też zabolało... no ale grunt że kieca ocalała xD

Kasialka lubi to.
  7. Oj tak, i szycie na maszynie, dzierganie na szydełku i na drutach (nawet fajowe ciuszki wychodziły) a teraz, same gotowce :D Młodzi nawet nie wiedzą co to szydełko :D

Kasialka i zzizzie lubią to.
  8. zzizzie

W moim domu rodzinnym stał taki imponujący, prastary (ale już elektryczny o dziwo) Singer.
    Ależ to draństwo było mocne, teraz już takich nie ma.
    No więc postanowiłam zająć się szyciem, tak gdzieś pod koniec podstawówki.
    Biegało się wtedy do empiku wypatrując najnowszego wydania takiego niemieckiego żurnala z wykrojami, nadal istnieje, więc nazwy nie podam (choć to już zupełnie nie to samo, co kiedyś, szkoda).
    No i obszywałam pół klasy, na zamówienie xD
    Teraz to i mnie już by się nie chciało ;)

Ale to były fajne czasy, tzn oczywiście nie z politycznego punktu widzenia - tylko czasy takiej samodzielności, samowystarczalności...
    ... i ta satysfakcja z udanego polowania (na papier toaletowy na przykład) albo innego sukcesu.
    Teraz to wszyscy tylko marudzą, że im sukcesów brakuje 8)xD

wiktaratuj, Kasialka oraz grakula16 lubią to.
  9. Marrylan

Już nie pamiętam, gdzie o tym wierzeniu usłyszałam po raz pierwszy, o włosach i paznokciach też. Natrętna wyobraźnia mi podsuwa teraz obraz owłosionych kolesi z sarkofagu itd. :wuerg:xD

Bolało, ale Ciebie chyba bardziej :cry:. Zdążyłam ręce do przodu wyciągnąć i dłonie obdarłam trochę. Kieca oczywiście złośliwie w nienaruszonym stanie 8)xD Zadzierać to ją trzeba natychmiast po założeniu, jeszcze przed zrobieniem pierwszego kroku xD

U mnie w mieszkaniu stoi taki nadal. Singer z tych dawnych. Pierwotnie jeszcze miał napęd mechaniczny, trzeba było nogami się namachać. Potem dorobiono mu silniczek. Ma się jeszcze znakomicie. Mama na nim szyje, ja jestem do tego antytalent zupełny. Naprawdę mocna rzecz. Nie do zdarcia 8) Gazety z wykrojami też znam doskonale, miałam uszytych z nich mnóstwo ciuchów, bo na mnie ciężko coś było kupić. Lubiłam je oglądać xD

wiktaratuj, Kasialka oraz zzizzie lubią to.
  10. zzizzie

Moja natrętna wyobraźnia (podkręcona przeczytanymi tamże - czyli nie pamiętam gdzie - relacjami rzekomych naocznych świadków) podsuwa mi obraz szczelnie wypełnionego bujnym owłosieniem nowożytnego odpowiednika sarkofagu.
    Brr o_OxD
    A tak serio to podobno owszem rosną, max o milimetr.
    Jak ktoś zapuszcza, to niech raczej na ten sposób nie liczy 8)

Z tych schodów to ja też spadałam ze wspomaganiem, na szczęście żadna ręka mi się nie połamała xD
    W każdym razie wniosek jest jeden: każdą długą kiecę należy zadrzeć.
    Może być nawet przed założeniem xD
    Ewentualnie można obciąć.
    Niech żyje mini xD

Ten mój Singer też był przerabiany na elektryczny :)
    Gosposia chyba jakieś zasłony na tym obrębiała (hmm, jakoś dziwnie to słowo wygląda - ale słownik twierdzi, że jest ok).
    Ale jak często się obrębia zasłony, raz na ładnych parę lat.
    No to maszyna stała, dopóki ja jej nie dopadłam xD
    To była zresztą świetna zabawa (no, może z wyjątkiem tego razu, kiedy sobie przeszyłam paznokieć na kciuku, tak na wylot. Dlatego twierdzę, że Singer był maszyną wprawdzie domową, ale niebywale mocną).

Marrylan i Kasialka lubią to.
  11. Marrylan

brr i fuj podwójne :wuerg:xD8)
    I tylko zwabić tam Scooby'ego 8)xD

Mini zwycięża xD Teraz to ja wszystkie mam przed kolano xD

:oops: ale sam paznokieć wyżej kciuka? To bestia jest. Mama za nic się nie dała namówić na nową taka wypasioną z owerlokami. Singer jest jedyny w swoim rodzaju. ;)

Z ciekawostek 30 lipca do 3 października w Kopenhadze odbędzie się sympozjum o naszych następcach :inlove: Kurcze jak by tu się wkręcić? 8);)

zzizzie, MOD_Zgredek* oraz grakula16 lubią to.
  12. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Trzeba napisać referat na temat naszych badań na temat następców i się zgłosić do organizatora - no i jedziesz...:p;)xDxD

zzizzie, MOD_Zgredek* oraz Marrylan lubią to.
  13. Marrylan

xDxD to jest genialna myśl. Sporo się tego uzbierało. A naszymi badaniami wpływu diety stajennego na obecność spaghetti z jajami w jasnowłosej puszczy ich rozłożę 8)xD:p

14. MOD_Zgredek*

A jak dołożysz jakieś ciekawe fotki, to w ogóle będzie szał :D
    Na przykład taka
    wybitnie świadczy o pokojowym nastawieniu tego osobnika. Tak ładnie prosi, żeby go podrapać po brzuszku xD

Marrylan, zzizzie oraz grakula16 lubią to.
  15. zzizzie

Wiesz co...?
    Moim zdaniem on robi tzw ROTFL*
    Ciekawe, co go tak rozbawiło.
    Może to samo, co mnie...? 8)xDxDxD

______
    * Netowy skrócik (akronim) w języku mocno (i słusznie) zakazanym. "Rolling On The Floor Laughing", czyli mniej więcej "tarza się ze śmiechu". Osobiście preferuję wersję jeszcze bardziej obrazową, niestety nie dla polskich dzieci z polskich przedszkoli, więc nie mogę jej tu zastosować.

Marrylan lubi to.
  16. MOD_Zgredek*

Możliwe. Po samym zdjęciu chyba się tego nie dowiemy. Trzeba by posłuchać jego odgłosów paszczowo-sztyletowych :p
    Benia, bierz mikrofon i nagrywaj, o czym rozmawiają między sobą niesporczaki xD

zzizzie i Marrylan lubią to.
  17. Marrylan

xDxDxD rany :D normalnie wymiziać natychmiast. Koniecznie muszę ja dodać do referatu 8)xD

Przypomniał mi się odcinek SPN kiedy chłopaków odwiedziła miła pani, która potrafiła się zamieniać w psa /jeden z moich ulubionych/ i Sam coś o drapaniu po brzuszku do Deana mówił :pxD

Na bank opowiadają najlepsze smaczki o ryżych stajennych i zaklęciach nago przy nasięźrzale i Serenadowych gondolach babuni. Nie wiem czy świat jest gotowy to publicznie usłyszeć xD

MOD_Zgredek* i zzizzie lubią to.
  18. zzizzie

W drodze do kuchni w celu wpakowania do slow cookera kurzego biustu z sosem barbecue i czym tam jeszcze:

Jak wynika z formularza rejestracyjnego, absolutnie każdy (ewentualnie w towarzystwie dziecięcia do lat 10 za friko) może uczestniczyć w fascynującym niesporczakowym evencie w Kopenhadze.
    Trochę się spóźniliśmy z rejestracją, więc ta przyjemność będzie nas kosztowała po EUR 400 od osoby (chyba że ktoś z nas jest studentem, to wtedy taniej). Ale teraz to już musimy się sprężyć, zapisy przyjmowane są tylko do 1 czerwca.
    Referaty nie są wymagane, zresztą termin ich nadsyłania już szczęśliwie upłynął.
    Za to można się zapisać na oglądanie materiału badawczego, moim zdaniem warto.

To jak, spotykamy się w Kopenhadze...? ;)

Marrylan lubi to.
  19. Marrylan

Warto, nawet bardzo warto. Kurcze jak bym się nie spóźniła i młodego zabrała było by za friko. Ale następca wart każdej kasy ;) Możliwość pooglądania materiału badawczego następcy bezcenna :inlove:;)

Odcinek obejrzałam. No musieli, no. Ech już nic nie napiszę. Finał zapowiada się ciekawie. Prawie jak by cała stara ferajna się zebrała :p

ankagdw i zzizzie lubią to.
  20. zzizzie

No to super, jedziemy do Kopenhagi xD
    Mam nadzieję, że dołączy do nas reszta Zespołu Badawczego oraz Niezależni Konsultanci xD

A co do odcinka, to ja się właśnie zastanawiam, jak określić moje uczucia w regulaminowy sposób, czyli nie używając słów, które tutejszej Władzy wydają się niestosowne.
    Ponieważ lista takich słów jest co najmniej tak samo długa, jak lista słów warunkowo dozwolonych (wliczając w to spójniki), ograniczę się do emotek (zwracam uwagę, że nie będą to emotki solo bez tekstu, czyli zbrodnia):
    >:(:cry:>:(:cry:>:(:cry::cry::cry:

Ale tak sobie myślę, że nie po to się wskrzesza (po ośmiu latach) jednego z ulubieńców fanów, żeby się go pozbyć po dwóch odcinkach.
    Nadzieję na Crowleya już straciłam ( :cry::cry::cry:), ale bardzo liczę na szlachetność producentów - na pewno coś wymyślą, w obsadzie widzę parę osób, które mogłyby się przyczynić do tego wskrzeszenia nieboszczyka.

Zresztą, jak to mawiają o sobie bracia Winchesterowie, we don't die often, but when we do, we don't (czyli mniej więcej "nie umieramy często, ale jeśli już umieramy, to nie umieramy" - wiem, po polsku brzmi to dziwnie, ale przysięgam, że w języku oryginału znacznie lepiej).
    Więc mam wielką nadzieję, że ten nonszalancki stosunek do spraw ostatecznych jakoś się przeniesie na denata z odcinka 22.

ankagdw i Marrylan lubią to.