Nie z tego kucyka

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Marrylan, 13 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Hosting na koncie Google nie daje bezpośrednich linków do zdjęć (zakończonych na .jpg) Różne przeglądarki różnie mogą interpretować takie Google'owe linki. Natomiast wszystkie hostingi dedykowane do zdjęć zawsze pozwalają na wyłuskanie bezpośredniego odnośnika do obrazka. Taki bezpośredni link potrafi obsłużyć każda przeglądarka.

2. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Mam nadzieję, że teraz jest ok :)

ankagdw, Kasialka oraz Marrylan lubią to.
  3. MOD_Zgredek*

Teraz widzę wszystkie. Pierwszy jest genialny :D

ankagdw, Kasialka oraz Marrylan lubią to.
  4. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

jestem ,jestem ;) zza krzakulca czesciej ale jestem :p

Triss:inlove::inlove::inlove::music:jaki cudny puchacz:inlove: taki mieciutek ,ze az sie chce pomiąchać przez monitor:inlove:śliczny jest.

moj pieseł rosnie i tyje.przybral w tydzien pol kilo na wadze :pzaszczepiony,odrobaczony,wykąpany,pazurki obciete.kot coraz blizej podchodzi-coraz bardziej sie oswaja.kupilam mu zamykana kuwete z drzwiczkami-chwali sobie bardzo.
    dwie pary kapci zabite,dwie ładowarki ,słuchawki i cos dywan mi sie pruć zaczyna w jednym miejscu ...hmm no nie wiem ale dalabym sobie reke uciac ,ze wczesniej sie nie pruł -.-:pxD:cry:
    powiem Wam ,ze nie wiem jak moglam nie miec psa przez ostatnie pare latxD:cry:xD:cry:kot to faktycznie inna bajka..:p

5. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

xD:cry: No bo tam niteczka jakaś była :p

[​IMG] xD:cry:

6. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Zdjęcie, zdjęcie dawaj :inlove::inlove:
    U mnie z kotem są na etapie... jak pies jest przodem do kota to kot ucieka, ale jak pies się odwróci, to kot podchodzi, żeby powąchać i tak w kółko xD

7. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Oj tam, kot 1.5 roku to dorosły jest.
    Chłop teoretycznie też (chyba...?), ale tego to nie wychowasz, zapomnij. Oni nie dorastają, taka skaza genetyczna po prostu.
    Szkoda wysiłku, byle podłogę oszczędzał i kabli nie gryzł 8)

A nie mówiłam, że koteł to substytut...?
    Pieseł rządzi :inlove:xD

Ładowarki to chyba każdy młodziak ma na sumieniu - te cienkie kabelki świetnie się gryzie.
    Uważajcie na telefony, każdy szanujący się młody pies powinien zaliczyć co najmniej jeden.
    Możliwie z tych lepszych 8)

8. ankagdw

o_Onawet nie strasz:oops:od kilku dni mam nowiutki telefon -nareszcie z androidem:inlove:precz z windowsem po dwoch latach-.-:sleepy:
    musze dobrze pilnowac zeby go nie zalatwil:cry:szalenstwo w domu i wieczny kociokwik-pies ma adhd jak nic!:cry:zarcie z talerzy kradnie malpa zarłoczna.trzeba dobrze pilnowac michy.:cry:xD:cry:do tego lazila do kuchni i zgryzla mi surowe ziemniaki-kazdy nadgryziony.wlazla do kubła i wyzerala obierki a jak obieram ziemniaki to spiewa do nich serenady :cry:cudaczny piesełxD:cry:xD:cry:

9. Marrylan

łomatko jak sobie mojego iphona /wprawdzie starszego bo 5s/ wyobrażam w pyszczku tego młodego to zimny pot na mnie spływa :oops:xD Podejrzewam, ze tablet równie atrakcyjny 8)xD

xDxD:cry:normalnie coraz bardziej ją lubię :pxDxD:D Próbuje wszystkiego i testuje co najlepsze xD:cry:

10. ankagdw

Benia mamy ubaw po pachy.cudak taki,ze boki mozna zrywac.:cry:xD:cry:

Kasialka, zzizzie oraz Marrylan lubią to.
  11. zzizzie

Telefony to osobna historia.
    W mojej kochanej byłej firmie (ech :cry:) też kiedyś się trafił taki psi baby boom - ludzie masowo brali szczeniaki, niektóre rasowe, inne średnio, ale wszystkie młode i pełne (przesadnego) zapału.
    Po trzech miesiącach w tzw pokoju śniadaniowym powstała kolekcja zwana cmentarzem: na takiej tablicy do wieszania ogłoszeń wieszaliśmy to, co zostało z rozmaitych smarkfonów na wypasie. Przepisowo, z datą zgonu.
    Firma była bogata, więc te foniki były naprawdę na duuużym wypasie 8)
    Aż miło było popatrzeć xD
    Pewnie kolekcja trwa i rośnie po dziś dzień 8)xD

Anka, nie bądź nierogacizna, kup psu płaszcz 8)xD
    Przeciwdeszczowy, ale ocieplany.
    Twoja dziewucha nie może być gorsza od teścia... tzn od tego towarzysza teścia xD

A ziemniaki to coś w sobie mają, w sensie jakieś witaminy czy inne minerały potrzebne psom.
    Mój pierwszy schroniskowiec cichaczem załatwiał kilo ziemniaków w ciągu doby, a gosposia popatrywała na nas podejrzliwie, bo codziennie musiała dźwigać nowy zapas z warzywniaka.

12. ankagdw

nie przepadam ani za jednym ani za drugim-.-
    piesełowi cos wybiore ale poki co zaden plaszcz mi sie nie podobal:oops:moze w necie cos znajde;)

13. MOD_Zgredek*

Tak oprócz michy? :eek: Niezły apetyt xD

14. zzizzie

Schroniskowce często tak mają na początku.
    Wydaje im się. że muszą szybko zjeść co się da, bo jak nie to przyjdą inne psy i po ptokach będzie.
    Zresztą ten amator kartofelków nie zjadał wszystkiego: kradł z pojemnika, chyłkiem przenosił na swoje posłanie, a zapasy, które mu już nie wchodziły, zakopywał.
    Niestety często w mojej pościeli 8)xD

Kasialka, grakula16 oraz Marrylan lubią to.
  15. Marrylan

xD Przynosił Ci zapasowe śniadanie do łóżka xD:D8)

Nigdy nie zapomnę jak dziecięciem będąc pojechaliśmy z rodzicami na wczasy do Zakopanego. Nocleg mieliśmy w prywatnym domu i tam był pies przy budzie /na łańcuchu/. Jak mu daliśmy konserwę to się tak na nią rzucił, że ją w locie zjadł, na raz normalnie. Dokarmialiśmy go potem przez te dwa tygodnie co tam byliśmy, bo wychudzony był.

Kasialka i zzizzie lubią to.
  16. zzizzie

Jakieś gnaty też u mnie kitrał, zupełnie jak w Psich Sucharkach ;)

Te chude biedaki przy budzie to ja bym wszystkie zabrała, dokarmiła i domiziała.
    Nieszczęśniki :(
    Co bym zrobiła z gospodarzami, co tak psy trzymają i nawet żarcia żałują, to nie napiszę, nie chcę dzieciom podsuwać pomysłów na rozwiązanie problemu pt. Wstrętna Pani od Matematyki (czy innego przedmiotu).

A jeśli chodzi o jedzenie w locie, to pewien mój nowy schroniskowy nabytek był łaskaw zjeść kostkę masła, w papierku zresztą.
    Wątrobę miał chyba jak dzwon mimo dość podeszłego wieku, bo przeżył ten podwieczorek i to bez objawów ubocznych nawet.

17. Marrylan

xD Toż to rarytasów mu się zachciało, masło teraz prawie jak złoto xD Całe szczęście, że bez konsekwencji zdrowotnych ;)

Mój pudel kiedyś najadł się plasteliny. Czerwonej. No i jak mu drugą stroną zaczęła wychodzić to za bardzo nie chciała i jeszcze ten kolor. Wystraszyliśmy się nieźle. Do weta. Wet się uśmiał, wyciągnął i pies był jak nowy xD:cry:

18. zzizzie

Masło było tym towarem, który akurat leciał, bo mi z torby wypadł.
    No to pies złapał w locie i na wszelki wypadek szybko zwiał z kuchni.
    Ale był jeszcze nowy w domu, nie wiedział, gdzie schować, więc na (kolejny) wszelki wypadek zjadł.
    Ze sreberkiem, bo to chyba było masło w sreberku o ile dobrze pamiętam.
    Wet kazał obserwować, ale dzielne psisko przetrzymało xD

O rany, czerwona plastelina...? xDxDxD
    Wyobrażam sobie te nerwy xD

A psia dziewucha pewnej znajomej zjadła babkę drożdżową... na etapie tzw wyrastania ciasta.
    Babka rosła jej w środku i coś z tym trzeba było zrobić, w każdym razie Wielkanoc poszła się czesać w znacznym stopniu, bo pies w szpitalu wylądował.

Kasialka, Marrylan oraz grakula16 lubią to.
  19. MOD_Zgredek*

Babka w środku nie powinna urosnąć. Kwas żołądkowy raczej zabije drożdże. Nie zmienia to faktu, że wielka klucha ciasta może stanowić nie lada problem, gdy zacznie przechodzić dalej i utknie gdzieś w jelicie. Nie wiem, czy jest na to jakaś metoda poza drastycznym pruciem :oops:

Kasialka, Marrylan oraz zzizzie lubią to.
  20. zzizzie

Jednak rosła, choć u człowieka by nie rosła.
    Nie pamiętam już uzasadnienia, ale podobno psom takie surowe drożdżowe może naprawdę zaszkodzić, znacznie bardziej, niż człowiekowi. Inny skład soków żołądkowych może czy coś takiego.
    No w każdym razie tę nieszczęśnicę na drożdżach właśnie w trybie pilnym drastycznie rozpruli.
    Ale też przeżyła na szczęście.

A Gordon to kiedyś zjadł 20 złotych xD