Nie z tego kucyka

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Marrylan, 13 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Lajka dostałas, ale tylko dlatego, że jestem fanką CMJ, w przeciwnym razie .... :mad:
    Jestem interesowna, nie?

edytowałem cytat, jak w oryginale
    MOD_Zgredek*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 1 lutego 2018
    Marrylan i zzizzie lubią to.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Już wysyłam xD
    Przedpremierowo rzecz jasna xD

A za co to takie ">:("...?
    Za szczere przyznanie się do robienia tego, co robi Zgredzio przy ludziach...? 8)xD
    A może za powodowany premedytacją brak tłumaczenia skomplikowanego terminu w zakazanym języku obcym (kto wie, co tam się może kryć w tym terminie)...?
    No bo chyba nie za chęć udania się do lochu na spotkanie z moim przyjacielem kierownikiem szczurów...? o_O
    Kocham zwierzątka...
    ... wręcz im lepiej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzątka (prawie Mark Twain) 8)xD

EDIT: w międzyczasie przeleciałam się po oborze - widzę, że ostre sprzątanko odchodziło w eventowym, wszystko poszło pod elegancki, choć nieco już wystrzępiony dywanik.
    Do następnego razu... oby szybko, bo naprawdę dawno nie widziałam tego kierownika szczurów i już się martwić zaczynam, czy u niego wszystko w porządku.

Ostatnie edytowanie: 1 lutego 2018
  3. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Za premedytację należy się 11 punktów karnych i jeden dzień odpoczynku od forum.

zzizzie lubi to.
  4. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

że lubisz zwierzątka to wiem, ale żebyś zaraz tęskniła do bliskich kontaktów ze szczurami?????????
    dalsze mogą być :p
    nie lepiej ci tu niż w lochu??????
    za to było :mad:

PS
    Dzięki za CMJ :)

zzizzie lubi to.
  5. zzizzie

E tam, tylko w areszcie tymczasowym mnie potrzymali, jedna doba to za krótko.
    Ale przekazałam kierownikowi szczurów skórkę od wędzonego boczku.
    Szczury to bardzo mądre stworzenia, lubię :inlove:

Niepotrzebnie ratowałeś mnie przed dłuższą odsiadką - ale dzięki.

A tak przy okazji, znacie to...?

Genialny Banksy, kocham :inlove:
    Tak mi się jakoś głupio skojarzyło.

I na deser: zwracam uwagę na drobne zmiany w mojej sygnie.
    Przyjaciele wiedzą, jak mnie znaleźć... wrogowie zresztą też, smutne.
    Bawcie się jakoś ;)

6. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Piszesz, to znaczy że drobiażdżek oszczędził paluchy ;) Plan się udał?

Banksa nie znałam, ale jest genialny xD:inlove:

Co do sygny to...droga autorko cytatu to działa w dwie strony, do noszenia mundurku też nikt nie zmusza 8)

Odcinka jeszcze nie widziałam, dopiero wieczorem obejrzę :p

zzizzie i gosiagosia60 lubią to.
  7. zzizzie

Wściekły drobiazg został wstępnie obłaskawiony przy pomocy przekupstwa – to oczywiście dopiero początek, ale wszystko idzie w dobrym kierunku i myślę, że wkrótce biedny drobiazg będzie miał swojego nowego człowieka... i może już nigdy nie trafi na ulicę.
    Żal mi tych psich nieszczęśników, którzy tak różnie reagują na zawalenie się całego ich świata - jeden depresją, inny nienawiścią, która kryje śmiertelne przerażenie.
    Ludziom też się takie rzeczy zdarzają... ale zwierzaki nie potrafią udawać, przez co są znacznie bardziej czytelne.

Banksy to jeden z najbardziej znanych i cenionych street artists, czyli artystów uprawiających sztukę ulicy. Po polsku powiedziałoby się pogardliwie “grafficiarz” – jak dla mnie najlepszy graffiti artist wszechczasów. Warto zajrzeć do wiki i wypytać wujaszka o jego prace (niektóre trafiły do muzeów). Pokojówka zamiatająca śmieci pod tynk to oczywiście graffiti (wsparte szablonami). Z daleka pokojówka robi wrażenie żywej osoby i pierwsza myśl to: jak ona podniosła ten tynk. Takich obrazów jest mnóstwo, co jeden to lepszy, polecam.

Korzystając z wolnej chwili obejrzałam wreszcie odcinek - uff, wrócili do formy.
    Rowena - genialna, chłopcy śliczni, Cas i Lucek to samo zresztą.

Aha, a wiecie, że Jensen założył własny biznes...?
    Ech, aż się smutno robi, co on produkuje.

A tak poza tym to będę chyba musiała podzielić się z czytelnikami pewną dość smutną refleksją.
    Ale to nie teraz, wolę, żeby ktoś to przeczytał, zanim mi to jakiś funkcyjny nadgorliwiec ciachnie pod wpływem raportu jakiegoś cywilnego nadgorliwca.

pazuzu666, grakula16 oraz Marrylan lubią to.
  8. Marrylan

uff to dobrze, że choć niektóre takie zwierzaki mają szansę na odmianę koszmaru, który im funduje los /a często byli właściciele/ Zwierzęta emocji nie potrafią ukryć i widać jak na dłoni co w nich siedzi. Czytałam kiedyś historie o suni, która trafiła do schroniska oddana przez właścicieli. Po roku czy dwóch nie pamiętam dokładnie tamci właściciele pojawili się w tym schronisku. Psina pokraśniała jak choinka, cieszyła się bardzo, że zobaczyła swoich państwa a co się okazało? Że oni przyszli po innego psa, swojego poprzedniego nie chcieli bo brzydki i ogólnie im nie pasował. Zostali pogonieni, no ale ręce opadają -.-

Pooglądałam i... :inlove: genialne są. Ta z psem i hydrantem i szczury, wszystkie zresztą są kapitalne :D Jakiś czas temu wciągnęły mnie 3D street art /uliczne graffiti 3D/ niektóre są też genialne. Najbardziej mi się podobały chyba te Kurta Wennera i Edgara Muellera. Czasami do nich wracam pooglądać.

Odcinek był rewelacyjny, na to czekałam. Ruda rozbraja :inlove: /coraz bardziej lubię rudzielców/ :D chłopaki też. Cas nie dał sobie w kaszę dmuchać Luckowi, i dobrze. Ten duet ma potencjał. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. xD Chociaż przyznam, że jak na początku te skróty poprzednich pokazywali i Jack'a oglądającego Scoobiego to mnie lekki dreszczyk niepokoju przeskoczył xD Ale na szczęście wszytko było w najlepszym SPN-owym porządku xD

zzizzie lubi to.
  9. zzizzie

Wiem, co poczułaś widząc Scooby’ego na ekranie telewizora, przed którym siedział Jack.
    Poczułam dokładnie to samo.
    Mam tylko nadzieję, że Scooby pojawi się nieprędko i na jeden odcinek tylko, fuj :wuerg:

Graffiti to w ogóle rewelacyjna sztuka jest – cóż, głównie na świecie, choć i w PL trafiają się dzieła wychodzące poza słownik wyrazów powszechnie uważanych za obelżywe.
    A Banksy to klasa sama dla siebie. Poza psem z hydrantem, dziewczynką z balonikiem, szczurami itd, zapadło mi jeszcze w pamięć takie okno gdzieś wysoko na murze, wyglądający przez to okno rozjuszony mąż, za nim widać wystraszoną żonę… a z parapetu zwisa na jednej ręce (drugą zasłaniając co się da) golusieńki kochanek żony. No nie wkleję tego tutaj (jak wylecieć, to za coś sensownego), ale całość jest absolutnie rozkoszna i przerażająco realistyczna, Banksy w szczytowej formie.
    Graffiti 3D też jest świetne zresztą – zabawne, jak można oszukać ten przygłuszony rutyną ludzki mózg, nie…?

Co do piesków, to prawdziwy psi psycholog potrafi zdziałać cuda. Ja jestem takim domorosłym niby to specjalistą-wolontariuszem, bo psycholog kosztuje majątek i schronisko, dla którego pracuję, nie może sobie pozwolić na takie fanaberie. Ale coś tam wiem o tych psich nieszczęściach… dawno temu wymyśliłam sobie taką misję życiową i zgarniałam ze schroniska te egzemplarze, które miały najmniejsze szanse na adopcję – jakichś staruszków ze zrujnowanym zdrowiem i psychiką, koszmarki ogarnięte nienawiścią do całego świata czy biedaków pogrążonych w czarnej rozpaczy. Sporo takich psów przeszło przez mój dom – żeby długo cieszyć się zwierzęciem, trzeba sobie wziąć szczeniaka, a moje kolejne psiny były albo stare, albo schorowane, albo (najczęściej) i jedno, i drugie, więc rotacja była spora. Ale dzięki temu dowiedziałam się sporo o psich problemach psychicznych – teraz to dyskontuję.

A historia suni, która przeżyła największą radość i zaraz potem największe rozczarowanie – straszna. Normalnie aż się w kieszeni taki spory kozik otwiera, a czubek podkutego buta sam podskakuje do solidnego kopniaka tam, gdzie tych byłych właścicieli najbardziej zaboli.
    Oj kopałabym, i to z pasją >:(

PS. Wypatrzyłam w spółdzielni nową misję “Zły bliźniak”.
    Hmm.
    Treści…? 8)

10. Marrylan

Znalazłam to graffiti xD doskonale oddane emocje w tej sytuacji. przez chwilę czekałam aż ktoś z nich się ruszy xD Banksy ma klasę, to grafitowy geniusz ;)
    Te 3D to potrafią całkiem człowieka zmanipulować. Zadziwiające efekty, jak się stanie w odpowiednim miejscu i odpowiednią fotę zrobi.

Co najmniej podejrzane 8)xD Kijem nie tknę tej misji xD

Kasialka, zzizzie oraz grakula16 lubią to.
  11. zzizzie

A tak z innej beczki, jako przerywnik - wspominałam tu chyba o super blue blood moon eclipse, czyli o zaćmieniu super wielkiego i do tego krwawego (no, rudawego) Księżyca w ramach trzynastej pełni w roku. To było 31 stycznia, a teraz mam fajną focię i fajny filmik, może komuś się spodoba.

Oto super wielki księżyc nad Pekinem:

A to filmik z Obserwatorium Griffitha w LA - długie nagranie skompresowane do jednej minuty, czyli to, co można było oglądać z głową niewygodnie zadartą do góry przez bite cztery godziny:

Ale swoją drogą mam nadzieję, że wrócimy do tematu złych bliźniaków i innych demonów dnia powszedniego 8)

12. MOD_Zgredek*

W tym przypadku dłuższej by nie było.
    Banksy'ego poznałem już w czasach mojego szczeniactwa komputerowego. Jeszcze nie miałem w domu dostępu do internetu, a już mi się przewijał na jakichś płytach CD pochodzących ze źródeł rozmaitych.

Oczywiście. Od dawna na Farmie są myszy, duchy, żyrafy... Teraz pojawiły się bliźniaki :p
    Ach te małe prywatne wojenki na forum publicznym... :oops:

13. zzizzie

Odpowiem na poważnie, bo sprawa jest (wbrew pozorom) poważna.

Tak myślisz…? Serio…?
    No cóż, słabo mnie znasz ;)

Kiedy moja bardzo grzeczna, bardzo merytoryczna (i dość wredna, przyznaję) odpowiedź na przedziwnie osobisty atak ze strony Najwyższego Kierownictwa została usunięta (czego się oczywiście spodziewałam), mogłam albo przypomnieć sobie po raz kolejny dwie głębokie prawdy, o których za chwilę, albo jakoś skomentować to ciachnięcie.
    Gdyby nie ban od ciebie, pewnie bym się jeszcze troszkę pobawiła… zarabiając w ten sposób wreszcie na solidne trzydziestodniowe wygnanie.
    Więc jednak mnie uratowałeś, pytanie: po co.

O tych wojenkach, tak najoględniej, żeby nikomu nie robić prywatnej przykrości (na publicznym forum): trudno to nazwać wojenką, ponieważ “wojenka” to jest walka pomiędzy dwoma przeciwnikami.
    A tutaj obowiązują te dwie (głębokie) prawdy, o których wspomniałam wyżej (właściwie jest to jedna i ta sama prawda, tylko wyrażona na dwa różne sposoby):
    - po pierwsze, nie należy kopać się z koniem;
    - po drugie, you can’t fight city hall, czyli z władzą nie wygrasz.
    Więc ten cytat z sygny wraz z moim komentarzem to nie jest walka… raczej wyraz uświadomienia sobie paru spraw, o których zapewne napiszę tu po G&T – w sumie to jednak zależy mi na dostępie do forum podczas tego eventu, bo komuś się może przydadzą te (dla mnie bezwartościowe) skarby z mojego paska, a poczta systemowa doprowadza mnie do rozpaczy.

Aha, dobrze wiem, że moje posty są czytywane przez przedstawicieli różnych kręgów i różnych stron Mocy. Dobrze wiem też, że powyższe wynurzenia (jak bodajże każda aktywność na tym forum, dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie) mogą stanowić podstawę do wykopania mnie stąd właśnie na czas G&T, ot tak, żebym sobie nie myślała.
    Więc niniejszym informuję: spotykały mnie już w życiu znacznie większe nieszczęścia, a jednak jakoś się pozbierałam...
    … co oznacza, że nawet ban na G&T tak na serio mnie nie załamie xD

Kasialka, Marrylan oraz grakula16 lubią to.
  14. MOD_Zgredek*

Chodziło mi o ten przypadek. Czyli to, co napisałaś. Nic więcej nie napisałaś i nie chcę się zastanawiać, co jeszcze mogłaś, a wierzę, że mogłaś. W końcu jesteś zdolna i inteligentna. Jednak tego nie zrobiłaś i gdyby zamiast mnie był inny moderator, reakcja byłaby taka sama. Zatem nie możesz mówić, że uratowałem Cię przed dłuższą blokadą. Znaczy się mówić możesz, tylko ze stanem faktycznym to nie ma wiele wspólnego.

Kasialka i grakula16 lubią to.
  15. marynia53

marynia53 Cesarz forum

ale Ty jesteś Dyplomata, brawo.....:):):)

grakula16 lubi to.
  16. zzizzie

Mogłam, mogłam... jako zdolna bestyja mogłam wymienić jeszcze co najmniej 20 angielskich nazw rozmaitych ciasteczek (a dostało mi się, o ile dobrze pamiętam, za ciasteczka z kawałkami czekolady).
    Nie było rozmowy, Zgredziu ;)

Kasialka, Marrylan oraz grakula16 lubią to.
  17. Marrylan

Eh rudy :inlove: czasem sobie na niego popatrzę i westchnę ;)
    Powiedz, że rude o się może przełamię :p xD

A o takich prawdziwych złych czytałam parę historii. Głownie z zazdrości jeden pozbywał się brata i zajmował jego miejsce. Wszyscy w końcu jednak trafili za kraty 8) Ja się chyba jednak cieszę, że nie mam :p

zzizzie lubi to.
  18. zzizzie

Kurcze no.
    Naprawdę tętnicie życiem pozagrobowym w tym wątku 8)
    Szkoda trochę, fajnie tu bywało :(

Nie mogę się jakoś zabrać za odcinek, wizja pani Ackles, żony i matki (przypominam, Justice, Zeppelin oraz Arrow) mnie odstrasza. Czy ktoś odważniejszy zechciałby mnie poinformować, czy to się da wytrzymać...?

A co do ciasteczek, to przechodzę w inny wymiar... ale nie powiem, jaki, bo nazwy nieprzetłumaczalne.
    To samo dotyczy pewnych bułeczek.
    Z regulaminem nie będę wojować, i to jeszcze podczas G&T.
    Chce ktoś bażanty...? -.-

grakula16 i Marrylan lubią to.
  19. Marrylan

Obejrzałam i hmmm... Jensenowa fuj i drugie fuj, ten na K też był :wuerg: Ale Lucek rozbrajał xD I końcówka :music: ktoś kogo lubiłam bardzo wrócił i to jest jedyny plus ;) Odcinek w miarę nie było potwora tygodnia więc było znośnie ;)

Bażantów mam całą hodowlę xD

Ostatnie edytowanie: 10 lutego 2018
    zzizzie lubi to.
  20. MOD_Zgredek*

Ja się na SPN nie znam. Nie oglądałem ani jednego odcinka, ale mogę poszukać jakichś fajnych tęczowych albo neonowych fantów :D

Kasialka lubi to.