Nie z tego kucyka

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Marrylan, 13 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. marynia53

marynia53 Cesarz forum

jeszcze trochę i się nauczysz, a teraz bierz za naukę do matury, ferie się kończą a dla maturzystów premier nie przewidział. Czyli tylko nauka, nauka i nauka.....

krasnoludek10 lubi to.
  2. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

xDU Scoobiego to się te sarkofagi chyba nawet same otwierały a mumia tylko wyskakiwała, ewentualnie jedno pchnięcie ręką od wewnątrz wystarczyło i życie mumii było o wiele prostsze.xD Jak by miała się przedrzeć przez te prawdziwe egipskie zabezpieczenia to /nawet jeśli by się jakoś udało/ do tego czasu Scooby i spółka by byli..... no daleko :p
    Kucyki w tej wersji obandażowanej nawet nieźle wyglądają. No i mają te swoje kopytka do mocnego stukania w wieko. Ile by trzeba było stukać żeby pękło? Chyba sporo :p

3. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

W zależności od województwa.

krasnoludek10 lubi to.
  4. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Cóż - dziękuję.
    To bardzo smutna mapka.
    W każdym razie dla mnie.
    Bo dla niektórych na pewno radosna... zwłaszcza, że oznacza, iż do 25 lutego włącznie będę musiała ograniczać swoją aktywność na tym konkretnym forum.

Ale za to jak już wszystkie słodkie maleństwa zostaną wciśnięte w grunt twardym... cóż, niestety nie kopytkiem, tylko obcasem ciała (pedagogicznego), zamierzam rozpocząć jedyną sensowną działalność w tutejszych warunkach.
    Mianowicie, skoro już to zainicjowano, nadchodzi era like farming / like fishing, czyli po naszemu otwartego i bohaterskiego napraszania się o lajki.
    Ach, już się nie mogę doczekać 8):inlove:xD

5. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Dam Ci jednego już teraz. Tak na dobry początek :D

6. zzizzie

A dziękować, dziękować, dobry człowieku... tego, dobry Modzie chciałam powiedzieć xD
    Ale like farming to cała skomplikowana nauka jest ;)
    Tzn żeby to robić fachowo, trzeba coś obiecać w zamian.
    Wiesz, typu: polub (straszne słowo), a dostaniesz... bo ja wiem, co, coś tam 8)xD

Głupi człowiek to się biedny stara, wysila, natęża, żeby napisać mądrze albo do śmiechu i żeby parę osób z łaski tego lajka dało.
    A mądry człowiek od razu formułuje konkretną ofertę.
    Mam jeszcze 70 mln SG, kupię chutneye i ruszę z akcją 8)xD

Kasialka, Marrylan oraz krasnoludek10 lubią to.
  7. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

ach te lajki- to już waluta jest
    to za ile lajków chutney?:p
    a w temacie kucyków xD
    nie mogłam się nie podzielić tym porównaniem xD

8. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

To za dużo nie zarobię na tych facebookowych lajkach :(

9. zzizzie

Od końca:

xDxDxDxD
    Kucyki rządzą xD

U mnie uczciwa stawka, jeden lajk - jeden chutney 8)
    Dla znajomych oczywiście.
    I nawet wyślę pierwsza xD

10. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

a to będę tą niedobrą i dam Ci tego lajka bo ich strasznie nie lubisz xD
    a niech gadają że na chutney lecę xD
    ..
    dziewczyna mojego pupila też ma kucyki choć z tymi ponikami nie jest spokrewniona xD
    specjalnie dla Ciebie taniec w podskokach xD
    wiem że uwielbiasz słodkie obrazki :p
    i specjalnie dla dzieci w razie jak tu przyjdą :D

Marrylan, Kasialka oraz zzizzie lubią to.
  11. zzizzie

Zaraz wysyłam chutneya xD
    Słodycz obrazka rzuciła mnie na glebęxD

A dzieci jak zwykle proszone są o sprawdzenie, czy przypadkiem nie ma ich w drugim pokoju 8)

12. Marrylan

Lajki xD uwielbiam pasjami..... dawać, więc Zuza lajki lecą bez opamiętania do Ciebie :p Nawet nasz wieszcz już wiedział, że lajki to żyła złota xD

"Widzisz przed sobą obraz grzesznej duszy,
    Wkrótce się niebem pochlubię;
    Boś ty czyscowej zbawił mię katuszy
    Tym jednym słówkiem; To lubię."

A w starożytnym Rzymie to były na wagę życia lub śmierci /no ten jeden lajk, tego najważniejszego na trybunie/;)

krasnoludek10, grakula16 oraz zzizzie lubią to.
  13. zzizzie

Dzięki za przypomnienie, skąd się wziął ten lajk.
    Faktycznie, w tym starożytnym Rzymie miał moc niemal tak potężną, jak dziś na fejsie 8)xD

Lajki to genialna rzecz jest po prostu xD
    Człek z lajkami od razu się czuje taki lepszy xD

Do farmienia lajków zainspirował mnie post pewnej pani w poprzednim eventowym:

Rozczuliło mnie to do łez... ale i dało do myślenia.
    Hmm, ja tu się uwijam jak ta mróweczka, coby się ludziom spodobały moje wygłupy albo prezenty...
    ... a można tak łatwo i prosto.
    Ech.

Niestety w tamtym wątku pewna Przedstawicielka Gwiazdozbioru uniemożliwiła mi wyrażenie opinii, bo nie na temat było.
    No to sobie wymyśliłam, że gdzie jak gdzie, ale tutaj będzie niewątpliwie na temat 8)xD

A dziś, żeby było już zupełnie śmiesznie, inna Przedstawicielka Gwiazdozbioru (coś ostatnio ciągle trafiam na te moje ulubione, trzeba się mieć na baczności) w łaskawości swej nieprzebranej odebrała mi resztki przyjemności związanej z obliczaniem wydatków na następny event, pozbawiając tym samym firmę całkiem niezłego kieszonkowego.
    Ale co tam kasa, liczą się te tam pryncypia, zapomniałam o tym, mój błąd 8)xD

No to się wyżaliłam, teraz czekam na srogą karę xD
    Akurat zanim wrócę, słodkie maleństwa zostaną zagospodarowane i powrócą do snów o rekrutacji do gimnazjum... hmm, nie jestem pewna, czy nie chodziło o jakiś inny egzamin - wstępny do zerówki może...?
    Na forum zapadnie cisza i spokój, bo nauczyciele maleństw (których wysyp także dał się zauważyć z okazji początku ferii w wybranych województwach) też wrócą do swoich codziennych zajęć.
    I wtedy wystartuje moja kampania like farmingowa xD

Aha, chutneya wysyłam - przedpremierowo by tak rzec 8)
    Ale żeby mi to było ostatni raz xD

EDIT: Małgosiu, widzę cię 8)
    Kampania jeszcze nie ruszyła 8)
    Wysłać chutneya po starej znajomości...? 8)xD

Ostatnie edytowanie: 23 stycznia 2018
  14. Marrylan

I na szczęście /odpukać/ żadna tęga głowa jeszcze nie wpadła na to, żeby je opodatkować. Chociaż z drugiej strony, takiej mocy nabierają, że nie wiem, czy to nie jest tylko kwestia czasu 8)xD

krasnoludek10 i zzizzie lubią to.
  15. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

CMJ zawsze się przyda
    a może potargujemy się o ilość chutneyów za lajka?:pxD
    albo odwrotnie xD

Ostatnie edytowanie: 23 stycznia 2018
    Marrylan, krasnoludek10 oraz zzizzie lubią to.
  16. zzizzie

A pamiętasz, jak to było z bitcoinami...?
    Kiedyś się to kupowało za grosze, dziś zrobiły się z tego fortuny.
    Lajki rządzą, mówię ci 8)xD
    Ale przypominam, że pierwsza wpadłam na pomysł kampanii farmienia, proszę mi nie robić konkurencji xD
    Bo inaczej skutek będzie taki, że za dużo tych multi się obłowi 8)

Ze mną jak z dzieckiem, idę na każdy układ, żeby tylko trochę tych lajków złapać xD
    Jestem gotowa do negocjacji 8)
    Przedpremierowych ;)

Wiaruska, Marrylan oraz krasnoludek10 lubią to.
  17. Marrylan

Z bitcoinem to dopiero lawinowo poszło. Wyczytałam, że wystarczyło w 2011 r 1400 dolarów zainwestować w nie by w 2013 mieć 4 mln, a taka niepozorna moneta 8)xD Lajki mają potencjał, zbieraj ile wlezie, tylko patrzeć jak na jakiejś giełdzie wyskoczą xD

grakula16 i krasnoludek10 lubią to.
  18. zzizzie

Niestety zainwestowałam wtedy trochę mniej.
    Ale potwierdzam, rozmnożyły się ładnie 8)

No i właśnie też tak sobie myślę, że te lajki to warto zbierać.
    Tysiąc followersów (czyli regularnie czytających) na Instagramie kosztuje wprawdzie tylko $10, co wskazuje, że niezbyt to cenny towar, ci followersi... ale już na świętym fejsie ceny wyższe, bo tam można jeszcze czymś pohandlować.
    Plus jako osoba bogata w lajki mogę się załapać do marketingu szeptanego...
    ... coś w stylu:
    "Szanowna firmo, oferuję zachęcanie do zakupów, niedrogo, dogadamy się.
    Z poważaniem, posiadaczka miliona lajków"
    No firma musiałaby być głupia (a nie jest), żeby taką ofertę odrzucić, nie...? 8)

krasnoludek10, Marrylan oraz grakula16 lubią to.
  19. Marrylan

Takiej intratnej oferty za żadne skarby nie odrzuci.;) Milion potencjalnych klientów, niech by chociaż część kupiła to zysk będzie spory. Trzeba będzie chyba zainwestować w tych followersów ;)

zzizzie, grakula16 oraz krasnoludek10 lubią to.
  20. zzizzie

Followersi followersami, a technikę marketingu szeptanego też trzeba doskonalić - później już nie będzie czasu na ćwiczenia, jak tych lajków zrobi się milion (łomatko, skąd ja wezmę milion chutneyów...?).

No więc dziś testowo próbowałam nakłonić Norbiego w wątku eventowym do zainwestowania całej premii rocznej w skrzynki, te z potencjalnym jajem.
    Widziałam później, jak się żalił, że na 52 skrzynki zero jaj.
    Ciekawa jestem czy i ile jeszcze dokupił...
    ... ale jakoś głupio byłoby dopytywać się publicznie "ile masz jaj" 8)
    Więc czekam, może sam zezna 8)xD