Nie z tego kucyka

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika Marrylan, 13 grudnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Doczytałam, że płuca, jelita, żołądek i wątroba miały swoje urny /kanopy/ i osobni bogowie ich strzegli. Ciekawe, że dla serducha takiej nie było i nie wiem co z nim robili.

Na bank w którejś odkryją farmeramę w wersji planszowej xD Mam i pudełko nie takie małe, ale właśnie oni umieli pakować /całą garderobę, jadalnie i skarbiec potrafili tam wepchnąć/ to co to dla nich 8) A co jak nie farmerama najlepiej umili drogę xD

Trzeba by sprawdzić, czy w piramidzie nie odkryto łomu co by się z sarkofagu można było wydostać i nożyczek tak na wypadek zaplątania bandaży 8)xD W sumie żyletka się tam sama ostrzy to z nożyczkami nie powinno być problemu xD

krasnoludek10 i zzizzie lubią to.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Serce zostawiali w środku.
    Znalazłam wyjaśnienie - uważano, że zostanie ono zważone dla sprawdzenia, czy jego posiadacz wiódł dobre życie (chyba w sensie - czy miał wielkie czyli dobre serce).
    A ten mózg to faktycznie, na co to komu, nie...? 8)xD

Pakowali się w sposób przemyślany i rozsądny - ale jeśli w sarkofagu nie było tego łomu ani nawet żyletki, to jak się ta biedna mumia miała wydostać z matrioszki?
    Aha, może mumia (z tym sercem do ważenia w środku) stanowiła tylko materiał dowodowy, na podstawie którego przydzielano delikwentowi konkretne miejsce na tamtym świecie.
    Wtedy faktycznym podróżnikiem byłaby dusza.
    No fajnie, ale dusza opychająca się żarciem podczas takiej podróży?!
    Nie, jednak nie dopracowali tego 8)
    Ale piramidy nieźle budowali, to im trzeba przyznać.

A jak już mowa o piramidach...
    ... do listy moich ukochanych filmów niniejszym dodaję Asterix i Obelix - Misja Kleopatra.
    Nie dość, że film genialny, to jeszcze polska lista dialogowa absolutnie najwyższej próby :inlove:

krasnoludek10 i Marrylan lubią to.
  3. Marrylan

Albo takie z kamienia, dopiero by ważyło 8)xD No cóż widać kierowali się sercem a nie rozumem i ten mózg nie był potrzebny xD taki balast zbyteczny zupełnie xD;)

Asterix i Obelix w wersji filmowej to uczta :inlove: Widziałam Na olimpiadzie i Misję Kleopatra a dzięki tej liście dialogowej uczta podwójna. Trzeba im przyznać, ze dali radę :)

krasnoludek10, zzizzie oraz grakula16 lubią to.
  4. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

12 prac Asterixa i dom, który czyni szalonym ;)

krasnoludek10, zzizzie oraz Marrylan lubią to.
  5. Marrylan

Pamiętam xD To była chyba najgorsza z tych 12 prac. :p I to świetna instrukcja jak sobie poradzić z papierkami w urzędzie xD

krasnoludek10 i zzizzie lubią to.
  6. MOD_Zgredek*

Zastanawialiście się, jak kucyk robi selfie nie mając kciuka. Podobnie jak Atomówki jedzą pałeczkami ;)

7. zzizzie

Serce pewnie oceniano wg tabeli: za ciężkie - źle, bo z kamienia, za lekkie - źle, bo np lekkoduch (bo ja wiem zresztą, co), mieści się w wadze (masie właściwie) od ileś tam do ileś tam gramów - super, wielkie czyli dobre.
    Ale może się mylę, z tamtym światem to ja głównie za pośrednictwem chłopaków mam do czynienia.
    Jak wrażenia po odcinku...? ;)

Błagam, tylko nie Atomówki.
    Gordon to uwielbia.
    Podać ci namiary na Gordona, Zgredziu, żebyś sobie pogadał od serca jak fan z fanem...? 8)

EDIT: Muszę, bo się uduszę.
    Serdeczne pozdrowienia dla anonimowej koleżanki-farmerki z warszawskiego Mordoru, o której kiedyś już tu wspominałam.
    Uczciwie przyznam, że jedyny komentarz, jaki mi się nasuwa, to trawestacja pewnego znanego w czasach słusznie minionych powiedzonka.
    Droga farmerko, tak specjalnie to ja ci się nie dziwię.
    Jaka płaca, taka praca... w call center wielkiej korpo 8)

Ostatnie edytowanie: 20 stycznia 2018
    grakula16, krasnoludek10 oraz Kasialka lubią to.
  8. Marrylan

A złote chyba było najdroższe ;)

Odcinek obejrzany a jakże. Super było popatrzeć na chłopaków po takiej przerwie. Pierwszy plus, nie było mamuśki :p Dziewczyny dały radę. Ale końcówka mnie zaskoczyła. Ciekawe czy to zmartwychwstała zła Kaja czy tylko to coś przybrało jej wygląd? Robi się ciekawie. ;) Czekam na Rowenę i kiedy wypuszczą Casa :p

xDxDxD No farmerka jak się patrzy :D Ukłony dla pani xD

xD Na pewno przykleiła je sobie taśmą dwustronną 8):p

9. MOD_Zgredek*

Myślisz, że poszła krok dalej od McGyvera, który do wszystkiego używał taśmy jednostronnej?

Kasialka, krasnoludek10 oraz Marrylan lubią to.
  10. Marrylan

xD Angus MGyver jak ja kiedyś z wypiekami na twarzy na odcinek czekałam xD:cry: Ta taśma jest magiczna /prawie jak jego scyzoryk/ i wszystko potrafi naprawić xDJednostronną też by dało radę. Trzeba tylko skleić dwa końce kawałka klejem na zewnątrz. Wyjdzie kółeczko przyklejamy do dłoni a na wierzch pałeczkę :p

11. MOD_Zgredek*

Ty się marnujesz w tych wodociągach. Z taką kreatywnością powinnaś pracować w jakimś biurze projektowym ;)

12. Marrylan

Dzięki ;) Ech muszę im kiedyś uświadomić jaki skarb mają 8):p;) / swoją drogą to nie wiem czemu kierownik nie używa takiej taśmy do naprawy dziurawych rur, na pewno by lepiej zadziałała niż jakieś tam opaski :p
    A wracając do mumii i Egipcjan to na szczęście nie przyszło im do głowy stosować takiej taśmy zamiast bandaży. Z tych bandaży to by się można jeszcze było z biedą wykaraskać z pomocą jakiejś zapomnianej żyletki a przy taśmie to pozaklejane na amen i nici z alkowy pozagrobowej 8)xD

13. zzizzie

Ech, a ty ciągle uważasz, że ta mumia miała szanse się wydostać.
    Przyznaj się, jakie filmy oglądałaś 8)xD
    Sarkofag w sarkofagu w sarkofagu, a w środku jeszcze parę trumienek jedna w drugiej... no faktycznie mumia musiałaby być McGyverem.
    xDxDxD

14. MOD_Zgredek*

Ja tym bardziej nie wiem. W pewnym sklepie online widziałem taśmę uszczelniającą do rur w kolorze srebrnym lub czarnym już od 14,63 zł netto za rolkę 50 metrów :D

15. Marrylan

xDxD Tylko Mumia /1999/, Mumia powraca /2001/ i Mumia: Grobowiec Cesarza Smoka /2008/ no i jeden odcinek Scoobiego xD i im to tam zawsze tak pięknie i szybko to uwalnianie wychodziło xD Ech ta telewizja i upraszczanie pewnych tematów ;) Ale Mumia McGyvera by dała radę. Do teraz pamiętam fragment odcinka jak McGyver leżał przywiązany za ręce i nogi do jakiegoś stołu, nad nim tak w połowie brzucha gdzieś dyndało takie wielkie ostrze co by go ładnie podzielić na dwie części. Ostrze się oczywiście obniżało co jakiś czas. Mechanizm znajdował się obok w jakimś akwarium. Na półce nad tym akwarium stała taka afrykańska zasuszona i skurczona główka. Angus poruszał stopą, but się lekko zsunął . Potem był wykop, but trafia w główkę, główka wpada do akwarium, włosy się wkręcają w mechanizm i tadam ostrze staje. Nie pamiętam jak się rozwiązał, ale to było błyskawiczne xD:cry:

A on tylko opaski i opaski-.-xD. Znajdę i wydrukuję mu kuszące foty tych taśm /kolorowe co by ta srebrna jeszcze bardziej kusiła/ i mu walnę na biurko. Opaski w kąt, taśma to przyszłość xD;)

16. zzizzie

No tak, wszystko jasne.
    Scooby Doo jako poważne naukowe źródło do badań nad wyłażeniem mumii z sarkofagu xD
    Piękne to i wielce stosowne w tym wątku xD

Dobra, napisałam swoje i zmykam.
    Ile jeszcze do końca tych ferii...?

17. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Tydzień. A właściwie to dlaczego Ty tak nie lubisz dzieciów?

18. zzizzie

Posłuchaj, chłopcze.
    Po pierwsze, do mnie się pisze poprawną polszczyzną.
    Po drugie, dzieci to ja czasem nawet lubię. Skądinąd - wybacz - nie twoja sprawa.
    Nie lubię za to niektórych stylizacji.
    I przypominam, że podobno jesteś już pełnoletni.
    Z mojej strony bez odbioru.

19. marynia53

marynia53 Cesarz forum

No i Krasnal, po co Ci to było od zzizzie, no po co????:sleepy:

krasnoludek10 lubi to.
  20. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Po to, że chcę słyszeć uzasadnienia a nie bezsensowne "bo tak". Bez odbioru.