Opinie Nie ma jak w domu, czyli Dożynki 2017

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 14 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Pożyjemy -zobaczymy.
    Wszak już przeżywaliśmy event ze skrzynkami.;)xDxD

2. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

nie twierdzę że się nie da zarobić ;)
    ale ja to zwykły klikacz jestem i jednak sobie orze bo lubię a że na leżąco czołgająco to nie ważne
    event robię będę sobie siać :)
    obserwować Top
    może nawet wskoczę do wora i dodam moje skromne zasoby uciułane przez klikanie :)

3. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Powiem tak: jeżeli tylko orzesz, ale z dopalaczami i odpowiednie rośliny, to też można nasiac odpowiednio dużo.
    Kilka lat temu zbierałem z wyspy po ok. kilkadziesiąt tysi na dobę. Teraz moje TPD wzrosło do ok. 1 mln (bez itemów i pnącza), więc jest różnica w sianiu z dopalaczami.

4. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Planuję powalczyć o TOP 1000. W stodole coś tam mam, choć do miliarda to trochę mi brakujexD Z tej racji całkiem możliwe, że ucieknę się do pomocy magicznych skrzyneczek. Nie widzę w tym nic wstydliwego ani nagannego. Nie mam premium i niestety w takich imprezach jest mi troszkę pod górkę. Za to adrenaliny więcej;)

5. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Jest limit w zakupie skrzyń , do tego na jackopy w co drugiej bym nie liczył.
    Proszę nie straszyć chcących wziąć udział kwotami 800 lub więcej baniek.
    Nic takiego nie nastąpi , zapewniam.

Wkleję jeszcze wolne przemyślenia odnośnie dorzucania kasowego do wora , którymi dzieliłem się na kozetce.

Denerwować i złościć to się mogę farmery z towarem w okolicach 300-400 baniek i bez zaplecza SG , może tak wyjść że jak nie kupią to przez to 1000 przejdzie bokiem.
    Oczywiście nie jest to fair /uczciwe/sprawiedliwe/ , ale pomyślmy : premium , pomocnicy , turbo-młyn itd. wszystko w mniejszym lub większy stopniu wpływa na rozwój naszych farm , a co za tym idzie stan stodoły , SG , a przy dożynkowym wyścigu zwyczajnie kupujesz coś co się przekłada na konkretny wynik od ręki.
    Jestem jak najbardziej za TOP-em tylko i wyłącznie towarowym , ale sądzę że to już nie wróci .... takie czasy i nie ma w tym nic nagannego , przynajmniej dla BP;).

6. magdalena

magdalena Weteran forum

Albo hurtownik, albo ciułacz.
    Grosz do grosza, milion do miliona i masz czym handlować.
    Może czasami lepiej sprzedać kilka milionów drzew by zarobić i kupić kolorki innym razem odwrotnie.
    Ja bez Excela ani rusz.

Teraz w czasie dożynek będą promocje, a czasem ceny horrendalne.
    Życzę szczęścia i powodzenia wszystkim Polakom.

7. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

Zapewne o tym evencie mowa.xD Pamiętam, bo później w ramach otarcia łez przybyła niezapomniana królowa... :inlove:

6elka4 i godia17 lubią to.
  8. 6elka4

6elka4 Baron forum

I bardzo dobrze,a my szykujmy już pompony dla Naszych. Doping będzie pewnie jeszcze większy niż na tym,o którym nie wolno wspominać,bo wielu graczom odbił się czkawkąxDxDxDDawać te dożynki bo się już nie mogę doczekać;);)

9. Tralanetka

Przepraszam, że się tak nieśmiało wtrącę w dysputę Gigantów.
    Oprócz skrzynek są też koszyki, do zakupienia w nieograniczonej ilości. A tam jest pewien magiczny item. Jakby tak postawić go na wszystkich polach w ozdobnym, na WS i w nawiedzonym domu.... Już nie wspomnę o zwyklych polach.. Masz miliardy SG przez 8 dni dożynek. A kto bogatemu zabroni? 8)

10. godia17

godia17 Fanatyk forum

Nie zapewniaj Cysorz nie zapewniaj. Masz dużo więcej i namawiasz:p Ja nie wiem ile będzie, ale lepiej być przygotowanym na więcej :)

11. blazers

Ilu tych bogatych co kupią setki koszyków będzie ?
    Zobacz jak było na psim, pierwsza grupa z 350-400 osób walczących na bogato , 2-ga może z 250 , a potem to już plaża była.
    Zresztą po listach dożynkowych w poprzednich latach widać , że jest kilkudziesięciu bardzo ambitnych i walecznych farmerów , a dalej poziom wyrównany.
    Od początku historii TOP-ów czytam że i pińcet nie styknie , a jak jest potem każdy widzi/-ał/.
    Takie sztuczne zawyżanie dolnych limitów to lekkie straszenie niezdecydowanych.
    Ja nie jestem z tych straszących i tyle;).

12. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ja oczywiście o nic nie będę walczyć (mogłabym co najwyżej powalczyć o miejsce na liście na parę minut po zakupie tych skrzynek, daruję sobie z przyczyn oczywistych).

Ale mam takie pytanie całkiem serio, ciekawa jestem, czy potwierdzisz moje przypuszczenia.
    Mianowicie np przy zakupach TSów najlepsze fanty wychodzą zaraz po starcie wyprzy - ma to zapewne stanowić zachętę dla niezdecydowanych.
    Jak uważasz, czy w skrzynkach kupionych na wejściu będzie więcej jackpotów?
    Osobiście załadowałabym do tych skrzynek max jackpotów, gdybym robiła w firmie w dziale marketingu.
    Co o tym sądzisz...?

A przy okazji: pompony to jak wiadomo rdzennie polski patriotyczny zwyczaj, już w średniowieczu rozpowszechniony na naszych ziemiach.
    Jako wstrętna kosmopolitka nie lubię pomponów w takich sytuacjach 8)xD

13. Tralanetka

Zuzka. No wiesz... Zalałam klawiaturę ,,,:cry:xD:cry::cry:xDxDxD

ankagdw, gosiagosia60 oraz zzizzie lubią to.
  14. zzizzie

Podaj adres, pchnę nową kurierem 8)

Mam nadzieję, że to w sprawie tych pomponów ci się ta klawiatura tak zamoczyła...
    ... bo pytanie o wypadalność jackpotów na starcie było na poważnie.

ankagdw, gosiagosia60 oraz Tralanetka lubią to.
  15. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Nie stwierdziłam u siebie takiej prawidłowości (tj. najlepsze TS-y na starcie). Zresztą żadnej prawidłowości. Pewnie dlatego już coś ponad rok nie kupuję TS-ów.
    Naprawdę myślisz, że ludzie w tym konkretnym evencie będą się chwalić kupnem skrzyneczek a tym bardziej ich zawartością? Jeśli już to na sówce najbliższym znajomym.

16. Tralanetka

Oczywiście, wytarłam ją natychmiast i przetarłam spirytusem. Może nie zdechnie nieboga. :pxD

gosiagosia60 i zzizzie lubią to.
  17. Sekme

Sekme Generał forum

Dzień dobry :)

Widzę, że BP tym razem zachęca do opróżnienia Stodoły także tych, co się do TOPu nie wybierają ;), choć szczerze mówiąc, nagrody dla 2000 i 3000 to mogłyby być lepsze...

Do TOPu się nie wybieram, dlatego plan na oba eventy mam taki:
    1. Sieje 15 250 szt. eventówki i robię zadania z domkami.
    - Uwaga: jak ktoś nie startuje w TOPie, nie ma potrzeby robić 100% zadań z domkami - można pominąć zadanie 3 w domku nr 2 (kolorowe zwierzaki) oraz zadanie 3 w domku nr 3 (4000 szt. eventówki)
    2. Zbieram wypadajki i łowię ryby - do końca eventu.
    3. Za talary kupuję nowe pnącze i nowy item + parę nagród jednorazowych (naklejkę, kupon, SP itp.)
    4. Za pozostałe talary - łaty do narzuty, ile wyjdzie.

TOP:
    - towarów ze Stodoły nie wrzucam
    - wrzucam wszystkie narzuty i łaty, które napatoczą się po drodze, zbieram skrzynki.

Koniec.

W tak zwanym międzyczasie - kibicuję i w razie potrzeby wspieram tych, co pójdą po główną nagrodę :)

Życzę powodzenia wszystkim startującym! :)

18. zzizzie

Nie wiem, czy się będą chwalić - ja nie miałabym oporów przed ujawnieniem takiej info, ale mnie to już w ogóle jest wszystko jedno.
    U siebie też nie stwierdziłam prawidłowości, bo nie kupuję TSów chyba nawet jeszcze dłużej... ale czytuję wątki.
    No i tak na zdrowy rozsądek personelu działu sprzedaży, marketingu czy innego prasowania przez szmatkę, na wejściu dorzuciłabym do skrzynek możliwie jak najwięcej jackpotów, tak na wabia.
    Dlatego tak sobie myślę, że jeśli ktoś i tak planuje taki zakup, to chyba lepiej od razu, niż później...
    ... zwłaszcza, że nie wiadomo, kiedy przyleci druga tura wzmacniająca popyt ;)

19. blazers

Dlaczego się nie chwalić /informować/ o zakupie skrzynek i wypadalności jackpota ?
    Mogłoby to pomóc niezdecydowanym w sprawie nabycia /lub nie/ takowych.
    Kupując nie miałbym najmniejszych oporów podzielić się takim info.

20. zzizzie

Cóż, myślę, że takie info będą dostępne na innych forach.
    U nas informacje o inwestycjach są wstydliwe ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.