Opinie Nie ma jak w domu, czyli Dożynki 2017

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 14 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

To i ja zerknę, chociaż nie wiem, jak wiadomy wujcio sobie poradzi. ;)

nie mogę nic doładować czy ktoś tak ma jeszcze, po naciśnięciu doładuj ciągle kręci się kwiatek​
    Odśwież grę ( Klawisz F5) albo relog . Powinno pomóc :)

Ostatnie edytowanie: 21 listopada 2017
    tereska1108 i ankagdw lubią to.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Wujaszek nieźle sobie radzi HU>DE, później DE>EN (ewentualnie) ;)
    Zmiana na liście została nie wprost zapowiedziana przez niemieckiego CM tak z pół godziny temu.
    Sytuacja rozwija się ciekawie, nie powiem.
    Poczytam sobie bratanków.

3. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

U mnie TL_Bratanek był jeszcze moment temu , ale po przelogowaniu się zmył. Widać wszystkie szyszki maskują się obecnie;).
    K.tynka. w takim razie lekko przepłaciła w tej pogoni , ale kto bogatemu zabronixD.
    Utknąłem na 177 itd. i za hu hu nie chce mi się dorzucać , se poczekam , a tymczasem sprzedaję powoli nadwyżki owocowe , bo raczej zapowiadanych miliardów nie trzeba będzie wrzucać na TOP-ika 8)....... czas na zabawę /w realu/.

Bry dość chłodne.

4. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Byłam u Madziarów.... oburzenie wielkie. Nie dziwię się, tak się nie robi.
    Kolejny raz po Dożynkach roznosi się smrodek.... takie rzeczy ustala sie przed a nie w trakcie.
    Wspólczuję temu Węgrowi, chociaż na biednego pewnie nie trafiło, ale jednak.
    Utwierdza mnie to w postanowieniu, żeby w tej zabawie nie uczestniczyć....

Ale kibicuję Naszym niezmiennie ( bez pomponów) i mam nadzieję, że w polskiej ekipie takich "cudów" nie będzie :inlove::inlove::inlove:
    Do przodu POLSKO!!!!!!!! :inlove::inlove::inlove:

5. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

6. zzizzie

To jest okrucieństwo wobec (niegrających) zwierząt, zgłoszę to do jakiegoś towarzystwa opieki 8)xD
    Dobra już tłumaczę ;)

"Się zmył" to niezupełnie tak.
    Zastosowałabym formę bierną, nie zwrotną. "Został zmyty".
    Ale co tam, jak go zwał, tak go zwał ;)

7. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

U jednej nacji żałoba, u innej ... fiesta... Jak miło:wuerg:

8. -norbijas-

dzieki;)
    i to nie pierwszy raz w jego karierze farmerskiej;)
    Dotti nikt sie tutaj nie cieszy,ze jego usuneli..poczytaj sobie post CM moze cos zrozumesz o co chodzi,,to nie jest tak jak myslisz,ze uczepili sie biednego wegra

9. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Norbi, post ich CM jest OK, kulturalny i na miejscu. Ale te późniejsze posty, nie znam niemieckiego, może coś pokręciłam, ale...

10. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Pin Lui ( wujaszek był tłumaczem ) Oświadczenie

postaram się zająć tutaj, zanim impreza dobiegnie końca.
    Niezależnie od tego, czy mam kompetencje, nie oceniłbym, że jesteście mile widziani.

Zgodnie z Twoim postem "ogromny proces" polega na tym, że lider zespołu może zajrzeć do narzędzia, aby zobaczyć, co każdy użytkownik ma w swojej stodole. To właśnie w naturze rzeczy, członkowie zespołu teraz i potem muszą spojrzeć na konto, aby wyjaśnić fakty, dlaczego na przykład przedmiot nie został opublikowany itp.

Niezależnie od tego, czy w tym przypadku, niektórych lub wszystkich osób z dostępem do tego narzędzia, wystarczy spojrzeć na inne konta, aby w ten sposób mieć przewagę w wydarzeniu Top3000 jest odgadnąć. Nie mamy dowodu. Nie ma też żadnych dowodów ani dowodów na to, że ktokolwiek uzyskał jakiekolwiek inne korzyści z tego narzędzia.

Oczywiście, gdyby tak było, nie byłoby to w porządku, ponieważ jest to sprzeczne z zasadą sprawiedliwości. Aż do twojego wpisu, nie sądziłem, że można użyć naszych narzędzi do szpiegostwa. Aby "oszukiwać" (w formie elementów rezerwacji) tak, ale możemy się bardzo szybko dowiedzieć, aby tak się nie stało.

Wszyscy nasi moderatorzy FA zaczęli jako gracze Farmerama i zwiększyli liczbę kont, więc nie ograniczaliśmy ich prawa do uczestnictwa w żadnym wydarzeniu.

Nie przewidzieliśmy takiej sytuacji, która stawia jednego z naszych pracowników na pierwszym miejscu listy Top3000. Oczywiście, takie rzeczy pozostawiają blady posmak normalnym graczom (nie moderatorom), ponieważ po prostu czujesz się oszukany. Nawet jeśli nie znaleźliśmy niczego, co sugerowałoby oszustwo.

I oto jesteśmy z pięknym terminem wiarygodności, Bigpoint wierzy również, że jego wiarygodność, oczywiście, cierpi, gdy pracownicy stoją na liście Top3000. Dla mnie wydaje się, że pracownik firmy XY wygrywa konkurencję firmy XY ...
    Dlatego podejmiemy odpowiednie kroki.

Zrobimy też wszystko, co możliwe w przyszłości, aby taka sytuacja nie powtórzyła się. Nie chodzi o starania Bigpointa, by drażnić naszych użytkowników. Możesz pokonać zdanie wokół moich uszu, ponieważ istnieją różne opinie na temat natury i doświadczenia. I nigdy nie podawaj jej więcej niż opinii, nie ma postępu.
    Mam nadzieję, że mógłbym odpowiedzieć na twoje pytanie.

Pozdrawiamy i nadal cieszymy się z Farmeramy,
    szpilka

11. blazers

Nic nowego w sumie , a końcówka najlepszaxD.
    Przypadkowo dzisiaj Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień.
    Niech już będzie czwartek , zamknę się w tym domu z cegły /albo słomy/........ i tyle go widzieli:p.

12. -norbijas-

ja tam nie widze zadnej mega radosci z tego calego wydarzenia..fakt sporo tam padalo zarzutow wobec jego metod postepowania..ale jesli podjeli taka a nie inna decyzje to mysle ze zostala podjeta z duza rozwaga

13. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Wierzę Ci na słowo:)
    Swoją drogą mam serdecznie dość około-topowych afer:( Czy zawsze musi być tak nieprzyjemnie? Przecież nie gramy o złote galoty....
    Aż boję się myśleć, co jeszcze gruchnie...
    Edit. Widzę, że węgierska SMOD-ka dorzuciła do pieca. Wcześniej była ze swojakami w trójeczkach...

14. zyfika

zyfika Okazjonalny autor

Oświećcie mnie proszę.....ludzie robią czystki na farmie i w stodole tylko po to,żeby być w top 3000 i zdobyć w sumie niezbyt ciekawy item dom ze słomy,drewna lub cegły?????????Oddają za to towar wart kilkanaście czy kilkadziesiąt milionów?

15. -norbijas-

podczytuje z nudow w pracy rowniez wegrow,,,pisza ze to juz nie pierwszy raz taka sytuacja;)..zreszta ten z 4 miejsca sam sie przyznaje ze tez go mial...

16. zzizzie

No dobra, trochę trwało, ale jest:

Niemiecki Community Team Pin-Lui odpowiada na ten oto post usera alpenkoenig:

Moim zdaniem nadszedł czas, żebyście wy – "Czerwoni" czy jak was nazwać – zajęli stanowisko w sprawie tych tajnych procesów przy ustalaniu miejsc na liście TOP. TeamLeader, a zatem w najszerszym rozumieniu współpracownik waszej firmy, gra na nosie graczom, którzy intensywnie i na serio przygotowywali się do eventu TOP. TL ma dostęp do wszystkich farm i może sprawdzić, jakie zapasy kryją się jeszcze u innych zawodników.... nie wspominając już (na razie) o innych niesportowych możliwościach. Przepraszam, a gdzie uczciwość? A może uczciwość to pojęcie, które w firmie BP nie odgrywa żadnej roli?
    Nie chodzi tu wcale o to jedno miejsce, które [ultistars] kradnie uczciwemu farmerowi, lecz o wiarygodność w tej grze, w tym także o waszą wiarygodność... moim zdaniem rzecz bardzo cenną i ważną.
    Na pewno nie wymagam zbyt wiele prosząc, by ktoś kompetentny zajął w tej sprawie jasne stanowisko... jeszcze przed końcem eventu.

Oto odpowiedź:

Spróbuję zająć stanowisko w tej sprawie, zanim event dobiegnie końca.
    Wolę nie oceniać, czy posiadam po temu kompetencje, sami możecie się nad tym zastanowić.

Twoim zdaniem istnieje „tajny proces”, pozwalający TeamLeaderowi na skorzystanie z odpowiedniego narzędzia, by przejrzeć zasoby, jakie dany gracz ma jeszcze w stodole. Oczywiście TeamLeaderzy muszą niekiedy zaglądać na konta, by móc wyjaśnić różne sprawy, np dlaczego dany przedmiot nie zapisał się na koncie itp.

Czy w tym przypadku konkretna osoba bądź też wszystkie osoby z dostępem do tego narzędzia po prostu przeglądają sobie inne konta, by w ten sposób zyskać przewagę w evencie TOP3000? Jest to tylko przypuszczenie. Nie dysponujemy żadnymi dowodami. Równie mało jest dowodów czy wskazówek, że ktoś przy pomocy tegoż narzędzia zdobył jakieś inne korzyści.

Oczywiście jeśli tak, to nie byłoby to w porządku, gdyż zaprzeczałoby zasadzie uczciwości. Do chwili zapoznania się z twoim postem ani razu przez myśl mi nie przeszło, że ktoś mógłby wykorzystywać nasze narzędzia do szpiegowania. Do „oszustw“ (zapisywania czegoś na swoim koncie) – tak, ale takie oszustwa potrafimy bardzo szybko wykryć i zapobiegać im.

Wszyscy nasi moderatorzy Farmeramy zaczynali jako gracze i rozwijali swoje konta, dlatego też do chwili obecnej nie ograniczaliśmy ich prawa uczestnictwa w dowolnych eventach.

Nie przewidzieliśmy takiej sytuacji – że mianowicie jeden z naszych współpracowników zajmie pierwsze miejsce na liście TOP3000. Oczywiste jest, że coś takiego pozostawia niesmak u zwykłych graczy (czyli nie-moderatorów), którzy po prostu czują się oszukani. Nawet wtedy, gdy nie znajdziemy niczego, co dowodziłoby oszustwa.

A skoro już jesteśmy przy pięknym określeniu wiarygodność. Bigpoint też uważa, że jego wiarygodność na tym cierpi, gdy współpracownik przewodzi w rankingu TOP3000. Dla mnie taka sytuacja przypomina zdobycie nagrody w konkursie organizowanym przez firmę XY przez współpracownika tej firmy...
    Dlatego też podejmiemy stosowne kroki.

W przyszłości zrobimy wszystko, co się da, żeby taka sytuacja nie pojawiła się ponownie. Wywoływanie gniewu u naszych graczy nie leży w interesie Bigpoint. O to zdanie możecie się do mnie przyczepić, bo oczywiście – jak wynika z doświadczeń – możliwe są tu inne opinie. Ale gdyby zawsze istniała tylko jedna opinia, nie byłoby postępu.
    Mam nadzieję, że zdołałem odpowiedzieć na twoje pytanie.

EDIT: ups, źródła nie podałam. Samobójczo kładąc głowę pod topór xD
    Powyższa wymiana zdań miała miejsce o tutaj:
    http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/pin-ist-drin.46178/page-7#post-3207166

Ostatnie edytowanie: 21 listopada 2017
  17. morellaa

morellaa Wszystkowiedząca wyrocznia

Dom z cegły to niezwykle wartościowy item,gdyż daje 100%PD/TPD przez godzinę,a zatem podwaja wartość codziennych zbiorów.Daje też prestiż i radość z tego,że ciężka całoroczna praca na farmie została nagrodzona,a nagroda dotyczy wyłącznie 1000 graczy ze wszystkich krajów w których Farmerama jest dostępna.
    A towaru to gracze oddają za setki milionów,a nawet miliardy;):p.

18. blazers

User alpenkoenig na naszym OFF-ie otrzymałby jasny przekaz z góry , że mocno zagalopował się pisząc taki post /"Nie chodzi tu wcale o to jedno miejsce, które [ultistars] kradnie uczciwemu farmerowi, lecz o wiarygodność w tej grze, w tym także o waszą wiarygodność"/ , a od kilku życzliwych userów przeczytałby , że mocno zanieczyszcza atmosferę.
    Czy dostałby odpowiedź w podobnym tonie od jakiegokolwiek członka Ekipy czy innego pracownika BP , jaką wystosował CM z Niemiec , pozostawiam do oceny stałym bywalcom naszego Forum.

Dalej czekam i handluję , wszystko bardzo wiarygodnie.

19. NASTKA.BURAN

NASTKA.BURAN Generał forum

ja też dla zabawy....bo ją mam.
    ale itemy podobają mi się... i na co innego te SG trzymać? dla trzymania?

20. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Radzę spróbować , też zadawałam sobie pytanie - po co ? Dzisiaj już wiem i mówię - naprawdę warto , tylko trzeba się dobrze przygotować .

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.