Opinie Nie ma jak w domu, czyli Dożynki 2017

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 14 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Hej farmerki i farmerzy trzymamy się razem ( chociaż w dożynkach ) i ładujemy towar , aby na koniec powiedzieć [​IMG] .

2. Sekme

Sekme Generał forum

Dzień dobry :)

Trzymam kciuki i kibicuję wszystkim biało-czerwonym xD Cieszę się, że jest Was tak dużo i że prawie wszyscy dumnie przywdziali narodowe barwy :) Piękne to bardzo! :)
    Jednak fajną flagę mamy... Tacy np. Węgrzy muszą kombinować... :p

Witaj w Klubie Zabłockich ;)
    Wynik zabawy z narzutami i skrzynkami mam identyczny. Ani TSów, ani PD/TPD, które choć na ułamek milimetra byłoby widać... jakieś 15 SP, parę skarpetek i SNZ... Słowem na bogato :D:cry:

A teraz parę słów na tematy mniej wesołe... -.-

W 100% zgadzam się.
    Osoby pracujące dla BP, które mogą oglądać konta innych graczy, nie powinny móc brać udział w żadnych konkursach, gdzie dostęp do kont innych graczy może dać im jakąkolwiek przewagę. To po prostu nie jest etyczne. Tak jest na całym świecie i w każdym regulaminie to można przeczytać. BP powinno o to zadbać na etapie początkowym.

Dlatego, Ateno, nie posądzałabym Norbiego o sianie fermentu.
    Zwrócił uwagę na bardzo istotne i poważne zaniedbanie BP, o którym jest głośno na wielu forach. Skoro wszystko ma być super uczciwe i po zakończeniu TOPu Ekipy z lupą w ręku prześwietlają konta graczy pod kątem oszustw, to tak istotny element, jak stały dostęp do kont innych graczy i możliwość pozyskania wiedzy, o ich stopniu przygotowania, powinien był być uwzględniony i rozwiązany grubo przed rozpoczęciem eventu. Albo rybki, albo akwarium - albo ktoś ma uprawnienia pracownika firmy (lub nim jest), albo jest zwykłym graczem. Tego typu "dziwne" sytuacje w ogóle nie powinny mieć miejsca.
    Przeczytaj sobie dowolny regulamin jakiegokolwiek konkursu - w każdym stoi zakaz nie tylko dla pracowników firmy (to jest bezdyskusyjne), ale też bardzo często dla członków ich rodzin.

Tu nie chodzi o żadne podejrzenia - a tylko o etykę.

Tyle ode mnie w tym temacie.

Skoro już jest o rzeczach trudnych, to też wrócę jeszcze na chwilę do wielu w tym wątku wypowiedzianych opinii...

Moim zdaniem, TOP Dożynkowy to nie są najlepsi z najlepszych. To są najlepsi z tych, kto chciał wziąć udział w TOPie.

Tak samo, jak w konkursach piękności - te wszystkie Miss Świata nie są najładniejszymi kobietami na świecie, a tylko najładniejszymi wśród tych, które się zgłosiły do konkursu piękności. (Pomijam kulisy i "uczciwość" takich konkursów piękności ;))

Identycznie u nas. W TOPie nie są to najlepsi wśród wszystkich graczy, a najlepsi wśród tych, którzy się zgłosili do konkursu.

Moim zdaniem to bardzo ważny i istotny element, o którym albo się nie myśli wcale, albo starannie się go zamiata pod dywan zapomnienia ;)

Swoją drogą, IMHO oczywiście, w temacie prezentów tylko TOP1000 ma sens. TOP2000 i TOP3000 to są niby nagrody pocieszenia, ale tak też w dużej mierze zachęta, by większa liczba graczy wyczyściła stodoły ;)

Ale bym chciała pooglądać i przeanalizować statystyki... Fantastycznie ciekawe muszą być 8)
    Co jak co, ale zarabiać $$ BP (a dokładniej Youzu) potrafi.

A tak poza tym niezmiennie
    kibicuję wszystkim, którzy walczą o TOP, i każdemu życzę pozostania w TOP1000.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]

3. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Jakby co ja rozwalam nieprzyjaciela od środka. Napuchłam już nieźle i niewiele mi brakuje do samozapłonuxD. Liczę , że się utrzymam w TOP 2000, ale ...;)xD Jakby co płakać nie będę:pMuszę skoczyć na targ.

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

wiesz sporo osob nawet nie rozumie sedna tematu..wiec jesli sie o tym w miare normalnie pisze to odbior jest taki a nie inny...;)
    a ze Atena ma taka postawe a nie inna to tez sie nie ma co dziwic...

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

zzizzie no przecież nie będziemy tutaj rozkładać na czynniki pierwsze regulaminu gry nie do tego służy ten wątek, krótko mówiąc - Gracz łamie ten regulamin, to jednocześnie gra nieuczciwie wobec innych Graczy.
    Sekme zacytuję tylko fragment, bo do tego chciałabym się odnieść, niestety obowiązuje mnie tzw. lojalka ale z tym oglądaniem kont Graczy to bym nie przesadzała to też jakieś wymyślone przez Graczy historie i plotki.
    Powiem jedynie tyle, że ja gram ponad 7 lat, nie w każdych dożynkach brałam udział, do tegorocznych przygotowywałam się cały rok a może i dłużej korzystając z takich samych możliwości jakie mają inni Gracze, mam możliwość i czas aby grać, i myślę, że jestem takim samym Graczem jak każdy. No i nie jestem pracownikiem BP :)

6. xBabciaEwa

Może rozumieją tylko gadać o tym nie chcą .
    A ja skromna babcia kibicuję naszym topowiczom , bo [​IMG] .

7. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Cześć
    Chciałam zostawić po sobie ślad i powiedzieć, że wchodzę codziennie i kibicuje wszystkim biorącym udział w topie :) mało się udzielam, bo marnie się czuje, ale kciuki trzymam mocno :)

A jak już się wbiłam w temat, to chciałam powiedzieć, że jak najbardziej rozumiem obiekcje osób, którym się start ekipy w konkursie nie podoba, wasze argumenty mają sens, technicznie rzecz biorąc uważam, że macie racje.
    Ale jak jakoś od strony "odczuć", to muszę przyznać, że osobiście nie czuje przeciw temu żadnego buntu. Nie mam za tym żadnych argumentów, po prostu jakoś po ludzku mi to nie przeszkadza i ekipie też kibicuje :p Szczerze wątpie, żeby osoby z przedrostkiem TL i BA jakoś masowo poświęcały czas na prześwietlanie społeczności i obliczanie, czy są na siłach coś osiągnąć czy nie xD no i tak obiektywnie patrząc każdy gracz ma możliwość zgłoszenia się do ekipy i wspięcia po tej drabince xDxD jeśli ktoś rzeczywiście tą możliwość wykorzystał w sposób jaki to przedstawiacie, to ja serdecznie tej osobie współczuje, bo ma ze sobą spory problem :oops:

Teraz polecę po bandzie, z przymrużeniem oka, więc za branie dalszej części posta na poważnie nie ponoszę odpowiedzialności :p
    proponuje zabronić udziału też osobom:
    - za dobrze się znającym na informatyce.. w końcu to potencjalnie mogą być hackerzy 8)
    - bezrobotnym i emerytom.. mają za dużo czasu, to nie sprawiedliwe wobec graczy pracujących
    - osobom ze zbyt wysokimi zarobkami.. istnieje podejrzenie, że wykorzystały swoje możliwości finansowe do rozwoju farmy, zamiast osiągnąć to ciężką pracą
    - osobom pracującym w szeroko rozumianym sektorze ekonomicznym i zajmującym się zawodowo szeroko rozumianą "strategią".. doświadczenie zawodowe może niesprawiedliwie wpłynąć na sprawność opracowywanej przez nich taktyki gry

I w ogóle to powinien być osobny top dla grających zbyt długo, mieli więcej czasu na gromadzenie zapasów
    No i osobny dla graczy, którzy jak gra startowała byli zbyt młodzi, żeby móc w nią grać... w końcu nie mieli na to wpływu, a sporo przegapili

8. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Witaj Marcin :) Zdecydowanie odradzam rezygnację z pracy - florków niestety na piękne oczy nie rozdają i trzeba na nie zarobić jakieś złotówki, czy inne euro. Nie mówię, że często, ale od czasu do czasu trzeba też coś zjeść, więc wsparcie finansowe takiego pomysłu, również wymaga stałych wpływów gotówki. Biorąc powyższe pod uwagę, pracować jednak niestety musimy - właśnie się wybieram :)
    Odradzam również spanie z laptopem, dużo lepszym rozwiązaniem jest spanie obok niego.
    Wielomiesięczne próby wykazały, że ucisk łopatki przez obudowę lapka, ma niewielki wpływ na szybkość reakcji i osiągane w grze efekty. Dużo lepsze wyniki zaobserwowano u graczy, którzy opanowali do perfekcji wieczorno - nocną obsługę myszki w warunkach zaciemnienia. Owszem, wymaga to zaangażowania wielu partii mięśniowych, ale potrafi dostarczyć satysfakcji i przyjemności, co nie pozostaje bez znaczenia w nastawieniu do zmagań z eventowym zielskiem ;)xD

A tak na poważnie ? :)
    Forum, forum i jeszcze raz forum - czytać, testować, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Zaglądac do zgaduli ... inwestować w plotki, a sprzedawać fakty. Wykorzystać hodowlę do zwiększenia zasobów kolorowych zwierzaków, zdobywać wydajne fanty w czasie GT, a przede wszytkim zachować konsekwencję w działaniu i w dążeniu do celu.
    Pewnie, że to nie jest łatwe, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo ;)
    Pozdro i powodzenia :)

9. Sekme

Sekme Generał forum

Ateno, jak napisałam wyżej tu nie chodzi o żadne podejrzenia, a wyłącznie o etykę.
    Chodzi mi o zwyczajne standardy obowiązujące w całym cywilizowanym świecie, które BP świadomie lub nieświadomie zaniedbało. Osoba powiązana z organizatorem nie bierze udziału w konkursie. Tylko tyle. Wszystko jest właśnie po to, by uniknąć tego typu nieprzyjemnych sytuacji. A nieprzyjemnie jest. Przy czym dla wszystkich.

Napisałam "pracujące dla BP", a Ty jak najbardziej pracujesz dla BP mimo, że nie masz praw pracownika ;)

Dla mnie EOT, bo i o czym tu jeszcze gadać.

Na temat regulaminu to już całkiem nie będę się wypowiadać... Bo naprawdę od dawna już nie wiem, co jest dozwolone, a co zabronione... A w ciepłe kraje na urlop to ja chętnie w realu pojadę, a nie wirtualnie...

Miłego popołudnia! :)

10. mpih

mpih Czeladnik forum

[QUOTE="-Teraz polecę po bandzie, z przymrużeniem oka, więc za branie dalszej części posta na poważnie nie ponoszę odpowiedzialności :p
    proponuje zabronić udziału też osobom:
    - za dobrze się znającym na informatyce.. w końcu to potencjalnie mogą być hackerzy 8)
    - bezrobotnym i emerytom.. mają za dużo czasu, to nie sprawiedliwe wobec graczy pracujących
    - osobom ze zbyt wysokimi zarobkami.. istnieje podejrzenie, że wykorzystały swoje możliwości finansowe do rozwoju farmy, zamiast osiągnąć to ciężką pracą
    - osobom pracującym w szeroko rozumianym sektorze ekonomicznym i zajmującym się zawodowo szeroko rozumianą "strategią".. doświadczenie zawodowe może niesprawiedliwie wpłynąć na sprawność opracowywanej przez nich taktyki gry

I w ogóle to powinien być osobny top dla grających zbyt długo, mieli więcej czasu na gromadzenie zapasów
    No i osobny dla graczy, którzy jak gra startowała byli zbyt młodzi, żeby móc w nią grać... w końcu nie mieli na to wpływu, a sporo przegapili[/QUOTE]
    Brawo TY, można jeszcze wymienić kilka innych osób.
    Pnącze hula, skrzyneczek nie zbieram:cry:

11. xBabciaEwa

' Nie ma jak w domu ' - tu powinno być - nie ma jak na naszym forum - swojsko .
    Ale ja i tak kibicuję , bo 'Wszyscy Polacy to jedna rodzina ' i [​IMG] .

12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

-norbijas- Twój post usunęłam, przypominam, że na naszym forum zabronione jest reklamowanie nieoficjalnych stron i ich zawartości.

Sekme masz prawo mieć swoje zdanie oczywiście jak każdy z nas, ale żeby o czymś pisać to trzeba mieć o tym konkretne dane i informacje a nie opierać się na innych konkursach, zasadach, itd...Nie widzę potrzeby żeby się tłumaczyć z mojej strategii gry, inwestycji czy poświęconego czasu, gram uczciwie i nie czuję się nie w porządku wobec innych Graczy.
    Jeszcze raz życzę wszystkim powodzenia i uciekam teraz zająć się realnym życiem.

13. lolek55

lolek55 Nadzorca forum

Tak czytam i czytam również wcześniejsze posty, że Panie i Panowie znają się jak łyse konie i znają swoje posunięcia i znają wiele innych spraw. Tyle w tym konkretnym temacie.

Ja się jeszcze zastanawiam czy wrzucać do TOPu, w magazynie 300mln ale pytanie czy wystarczy na wszystkie domki;););)

14. marcinek74

marcinek74 Hrabia forum

Chciałbym się spytać co to etyki wykonywanych czynności przez Ekipe dla BP :) Dostajecie materiał eventowy dużo szybciej od graczy chodzi o ilości oddawanych towarów , itemy , pnącze niż userzy na wyroczni :) Branie udziału przez członków Ekipy czy jest dozwolone tym bardziej ze macie konta które sponsoruje BP :) Temat odnośnie eventu często gra się wiesza co powoduje komplikacje z kombajnami czyli zbiorami czy też z oddawaniem nawet towarów do TOP 3000 . Wiem napisze mi ktoś ładnie "napisz do PT". Przeież w PT siedzą ci sami moderatorzy co na forum :) Pozdrawiam

15. niki1990

niki1990 Komandor forum

Właśnie dzięki nowemu pnączu z dożynek wskoczył mi 94 poziom. :D8):music:

16. xBabciaEwa

Brawo Ty , a teraz się nie obijaj , tylko pracuj i poziomik następny będzie . xD

17. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

18. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Lubię ten wątek , stare klimaty się przypominają , jest przynajmniej co poczytać , zastanowić się , można też się pośmiać , są tabelki , wykresy , analizy , doping , członkowie się wypowiadają , nie ma za wiele offtopów:inlove: , a na rybach .......... jak to na rybach;).

Ostatnie edytowanie: 20 listopada 2017
  19. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

Kartka z dziennika wyprawy
    ...
    Od początku idziemy trochę inną drogą niż nasi poprzednicy.
    5-tego dnia ekspedycji wspięliśmy się na wysokość 123 mln SG.
    Trochę odpoczywamy, porządkujemy sprzęt, segregujemy zapasy i rozmawiamy.
    Wizualizujemy sobie w umysłach plan ataku.
    Prognoza pogody wyśmienita: dużo słońca, wieje mocno, ale na tych wysokościach to norma.
    Nastroje doskonałe, a w ekipie jest moc.
    Niedługo zdobędziemy szczyt, a potem...
    pójdziemy jeszcze wyżej :)
    Pozdrawiam
    uczestnik wyprawy

20. marcinek74

marcinek74 Hrabia forum

6elka4 i -norbijas- lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.