nie działa bonus !!!

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika agatka27, 14 czerwca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. agatka27

agatka27 Forumowy żółtodziób

Witam nie działają bonusy zdobyte w evencie na większe żniwa na wszystkich polach :( mam uruchomiony chutn. marchwiowo-jabłkowy i dwa razy +2 razy bonus na większe żniwa na wszystkich polach i mam komunikat , że po zebraniu z małego pola otrzymam po 4 zamiast po 8.
    Dodam , że już czterokrotnie wylogowywałam się aby zobaczyć czy nastąpi zmiana i nic. :(

2. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

A na polach masz rosliny eventowe czy inne? Bo bonusy które mamy po lewej stronie, działaja tylko na rosliny specjalne czyli te eventowe

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj agatka27.

Sprawdź proszę dokładnie w swoim herbie nad slotami jaki to jest bonus (najedź na niego kursorem), bo jeśli zdobyty w obecnym evencie za rozegranie określonej liczby minigier to może to być bonus zwiększający ilość PD a nie ilość roślin, lub też bonus jest tylko dla roślin specjalnych czyli eventowych a masz posiane na farmie "zwykłe" rośliny, te które możemy siać poza eventami.
    Jeśli możesz to dodaj w poście zrzut ekranu z widocznym opisem bonusów.

agucha31 dziękuję za pomoc, uściślę jednak, że bonusy dla wszystkich roślin też są np. za 60, 70 czy 90 minigier. Trzeba zwrócić uwagę na opis bonusu :)

4. Drun

Drun Młodszy ekspert

Tak jest też i u mnie. Chodzi o bonus +1 dla rośliny zdobyty w Tajemnica ziół lewa strona krok 15 (zadanie 60). Sam się aktywował, a na polach mam zarówno rośliny specjalne jak i zwykłe (żółta róża) i na nic nie działa.

5. SMOD_Atena

Drun rozumiem, że 60 gra jest zaliczona i czas bonusu czyli 8 h jeszcze nie minęło. Na jakich polach masz posiane rośliny, czy masz jeszcze jakiś bonus i jaka ilość roślin z pola się wyświetla?

6. agatka27

agatka27 Forumowy żółtodziób

mam zasiane tylko eventowe rośliny .... mój błąd przepraszam teraz doczytałam te dwa bonusy które zdobyłam dotyczą nie roślin eventowych tylko roślin polnych .... Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie :)

7. SMOD_Atena

agatka27 nic się nie stało, najważniejsze, że bonusy działają bezbłędnie i wszystko zostało wyjaśnione.

Drun czy u Ciebie sytuacja nadal jest nieprawidłowa, może dodać tutaj zrzut ekranu z opisami aktywnych bonusów?

8. Drun

Drun Młodszy ekspert

Tak, 60 gra jest zaliczona. Bonus odpalił się 20 min temu.
    Sieję na małych polach. Mam bonusy:
    +100% na żniwa, +2 CJM, +2 Dyniowy prezent, i dwa razy po +1 z roślin polnych (z koła).
    Razem z małego pola wychodzi 10 szt.
    Bonus zdobyty w evencie nie działa

9. SMOD_Atena

Niestety zrzutu ekranu nie widzę, dodaj proszę jeszcze raz a ja w międzyczasie dopytam czy są jakieś problemy z działaniem bonusów.

10. SMOD_Atena

Drun zrzut ekranu nie jest już potrzebny, faktycznie jest jakiś problem z działaniem tych bonusów. Zostało to już zgłoszone do działu technicznego gry, jeśli otrzymamy dalsze informacje w tej sprawie to zamieścimy je do wiadomości Graczy.

Czy są jeszcze jakieś pytania?

11. Drun

Drun Młodszy ekspert

Ja już nie mam, dziękuję i życzę miłego popołudnia

12. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Skoro brak dalszych pytań, to temat zamykam.
    Również życzę miłego popołudnia :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.