Nieśplik

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Atomcia, 26 stycznia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Atomcia

Atomcia Weteran forum

Witam :)
    Zastanawiam się dlaczego nie nazwano nieśpklia nieszpółką (Mespilus), pogrzebałam sobie po różnojęzycznych targach i chyba właśnie tak powinna brzmieć nazwa tego drzewka :)

picantinio2012 lubi to.
  2. BA_Musa

BA_Musa Guest

Popatrzyłam jak to jest w innych językach.
    Po angielsku mają nazwę medlar, czyli tłumacząc nasze Niesplik, po niemiecku mispel, i to też po tłumaczeniu brzmi Niesplik.

I proszę o zmniejszenie liczby linijek w sygnaturze, zgodnie z regulaminem dopuszczalne są 2 linijki, u Ciebie jest więcej.

3. Atomcia

Atomcia Weteran forum

:)) cyt. niemieca wikipedia : Die Mispel (Mespilus germanica), cyt. anglojęzyczna wikipedia : Mespilus germanica, known as the medlar

4. BA_Musa

BA_Musa Guest

I to może być Niesplik, albo tak jak napisałaś Nieszpułka. Zgłosiliśmy to i zobaczymy która nazwa jest poprawna.

Masz jeszcze jakieś pytania?

5. Atomcia

Atomcia Weteran forum

:) dziękuję i pozdrawiam
    proszę o zamknięcie

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ja również dziękuję,pozdrawiam i zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.