Nazwa ewentu

Temat na forum 'Pytania ogólne' rozpoczęty przez użytkownika Karakuliambro, 8 maja 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Karakuliambro

Karakuliambro Komisarz forum

Bieżący ewent ma nazwę To pestka! Tak jest w poradniku i tak jest na łąkach, skąd można wejść na planszę ewentową. Tymczasem w zegarze ewent ma nazwę Bułka z masłem. Aż myślałam, że jest jakiś inny ewent albo jest jakaś wyprzedaż o takim tytule. Ale kliknięcie w zegar prowadzi do ewentu To pestka! Nie żebym się kogokolwiek czepiała, ale mimo że wiadomo o co chodzi, to jak dla mnie jest to ze strony BP niechlujstwo, którego w nazewnictwie i nie tylko, jest coraz więcej.

bogusiania lubi to.
  2. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Tak się zastanawiałam, gdzie widzisz tę bułkę z masłem, ale wreszcie zaskoczyłam i znalazłamxD Zegar eventowy. Przypuszczam, że tłumacz zaproponował co najmniej 2 nazwy ładnie oddające w naszym języku to, czego BP oczekiwało i w jednym z pól tekstowych w kodzie coś się któremuś informatykowi poplątało. Zdarza się:)
    Nie myślę o tym w kategoriach niechlujstwa. Błędów zwyczajnie nie da się uniknąć, bez względu na to, jak ktoś się stara. A ten akurat jest dość sympatyczny, przynajmniej wiemy, jak alternatywnie event mógł się nazywaćxD Na zmianę nie ma szansy. Musieli by przygotować i wgrać dodatkową aktualizację.

Czy masz pytania w związku z tym?

margaretazet lubi to.
  3. Karakuliambro

Karakuliambro Komisarz forum

Oczywiście, że perspektywa widzenia zależy od punktu siedzenia. Zatem im więcej błędów, tym bardziej sympatycznie.
    To pikuś ewentualnie kaszka z mlekiem. Wiadomo, da się przełknąć. Przejdzie gładko i będzie sympatycznie. Można jeszcze popić małym piwem i pójść na spacer.
    Dziękuję za obszerne wyjaśnienia.

bogusiania lubi to.
  4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Również dziękuję i skoro nie masz dalszych pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.