nazewnictwo

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika janekkostuchna, 10 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. janekkostuchna

janekkostuchna Chodząca legenda forum

Witam, od czasu pojawienia się nowej zagrody czerwona panda jest zamieszanie i nieporozumienia w nazwach pand, ulepszenia zagrody "czerwona panda" nowa zagroda "czerwona panda" moja sugestia; nowa zagroda to "pandka ruda" również używana nazwa tego samego zwierzaka. Proszę więc Mod-ów o przekazanie tej sugestii do Centrali.
    Pozdrawiam.
    "Pandka ruda, panda mała, panda mniejsza, panda czerwona – gatunek drapieżnego ssaka z rodziny pandkowatych. Dawniej była zaliczana do szopowatych. Wraz z pandą wielką tworzyła niegdyś podrodzinę Ailurinae w rodzinie niedźwiedziowatych. Wikipedia"

Anhedrea, stokrotka76 oraz Megan lubią to.
  2. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

janekkostuchna, zagrody mają wbrew pozorom rożne nawy:
    ulepszenie zagrody pand, czyli zagroda dla pand III czerwona:
    ScreenHunter_526 May. 10 19.05.jpg
    zagroda dla czerwonych pand:
    ScreenHunter_527 May. 10 19.06.jpg

Nazwa dla zagrody jak napisałeś "czerwona panda" nie figuruje w grze. Jeszcze jakieś pytanie w temacie?

3. janekkostuchna

nie pisałem zagroda czerwona panda a ulepszenie zagrody czerwona panda, ale to mniej ważne, istotą jest zmiana nazwy nowej zagrody i zwierzaków z niej pochodzących i tu proszę o przekazanie tej sugestii centrali, czy mogę na to liczyć TL_Mouse.

Anhedrea lubi to.
  4. Megan

Megan Komandor forum

Popieram, przy tych nazwach można się pomylić, gdyż mało się różnią a wręcz są podobne do siebie.

janekkostuchna lubi to.
  5. stokrotka76

stokrotka76 Komandor forum

Sugestia ze wszech miar słuszna :) nie wymaga specjalnych zabiegów :) ot, wyjście na przeciw oczekiwaniom gracza :)

janekkostuchna lubi to.
  6. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Jak na pewno zobaczysz na screenie dołączonym przez TL_Mouse, zagrody mają zupełnie inne nazwy. Dotychczasowe ulepszenie zagrody dla pand nazywa się : Zagroda dla Pand III: czerwona a natomiast nowa zagroda, to Zagroda dla czerwonych pand.
    Tak więc różnica jest widoczna gołym okiem, oby dwie zagrody nazywają się różnie. Dopiero problem może się pojawić podczas używania potocznych nazw i rozmowach prywatnych, gdyż jeśli gracz do tej pory mówił czerwone pandy oznaczało to zagrodę. Faktycznie teraz w potocznym języku będzie musiała zajść zmiana.

Drugą różnicą jest sam produkt oby dwóch zagród. Zagroda dla Pand III:czerwona nie produkuje czerwonych pand, a tylko zwyczajne. Więc w zadaniach jak widzimy czerwoną pandę oczywistym jest że rozchodzi się o zwierzaki a nie o zagrodę. Nie wspominając oczywiście, że jest różnica w grafikach zagrody czy też zwierzaków. Zbierając to wszystko poza językiem potocznym używanym przez graczy ciężko realnie w grze pomylić oby dwie zagrody.

Oczywiście przekażemy waszą opinie, jednak warto pamiętać o powyższych sprawach. Nie jesteśmy wstanie również przewidzieć czy albo kiedy coś takie może mieć miejsce.

Czy autorowi wątku mogę w czymś jeszcze pomóc ?

7. janekkostuchna

Jeżeli mam pewność że Nasza opinia i sugestia graczy zostanie przekazana Centrali to więcej pytań nie mam MOD_Kirito.
    Z powyższą wypowiedzią polemizować nie będę.
    Rozumiem że w tej sprawie nie muszę pisać do pomocy technicznej, jeżeli tak, temat można zamknąć.

8. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Przypomnę tylko, że pomoc techniczna służy do zgłaszania błędów oraz problemów z grą. Natomiast Zbiór aktualizacji i pomysłów
    Opinię graczy przekazujemy zawsze do centrali, jednak nikt nie jest wstanie zagwarantować reakcji centrali na przekazane dane. Warto o tym pamiętać.

Autor wątku nie ma dalszych pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.