nawóz

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika maria5510, 2 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. maria5510

maria5510 Wyjątkowy talent

Mam rynek Nr 9
    dlaczego tak jest że nie mogę sprzedać nawozu za 570 siang, ? skoro w pierwszej dziesiątce nawóz kosztuje 550siang. i następne strony są z cenami o wiele wyższe bardzo często tak jest z innymi towarami
    Uważam że to jest błąd bo nie pierwszy raz takie coś się zdarza

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

To nie jest błąd. Targ jest dynamiczny i ceny towarów zmieniają się na bieżąco w zależności od podaży ( czyli wystawianych ofert) i popytu (czyli chętnych kupujących). Jeśli jakiś towar był wystawiany w momencie dużego popytu cena jego była wysoka, jednocześnie ze spadkiem ilości kupujących i popytu na dany towar - cena spada a tym samym spada cena maksymalna za jaką możesz dany towar w tym momencie wystawić. Jeśli popyt wzrośnie to cena również będzie wzrastała, jeśli popyt spadnie, cena będzie niższa.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

SirMarkIIII lubi to.
  3. maria5510

Mod ,litości
    już pisałam kiedyś na ten temat i wielu graczy też narzeka że coś tam im w systemie się wali, taki jak nawóz obecnie, to jak świeże bułeczki się sprzedają widzę po innych produktach że nie są chodliwe a cenę można było wystawiać nawet na 5 stronie o dużo , dużo wyższą
    Czasem zastanawiam się czy ja na drzewie mądrości mam coś nie odblokowane że cena nie wskakuje wyższa??
    A siedzę na rynku więcej jak na farmie i widzę że blokują się ceny przy chodliwych towarach

4. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

maria5510, a masz odblokowaną runę:
    Super cenyMożliwość wystawienia towaru na targu o 75% drożej (zamiast 50%).50
    tutaj na obrazku można ją odnaleźć pod hasłem "Super ceny (50)"
    Informacje pochodzą z poradnika: Drzewo mądrości
    Pytam o tą runę gdyż ona daje możliwość wystawiania towaru na targu drożej. :)
    Może w tym tkwi Twój problem? :)

5. maria5510

Droga Mod
    mam wszystkie runy odblokowane i ponad stan gwiazdek , to co napisałam to tak jak z panem Hilary , szuka okularów a ma na własnym nosie
    Także problem tkwi po stronie BB , gram bardzo , bardzo długo i tak jak ostanimi rzeczami to na farmie różne sa błędy Nie ja tylko zauważyłam ale koresponduję z graczami też to widzą
    Naprawdę proszę zwrócić uwagę jak sprzedajecie towary i w tym bardzo chodliwe

6. SMOD_Atena

maria5510, powtórzę jeszcze raz, nie ma żadnego błędu po stronie gry. Trzeba zrozumieć mechanizm dynamicznego targu. Ceny towarów zmieniają się jak "w kalejdoskopie" i w jednym momencie dany towar może całkowicie zniknąć a cena maksymalna wzrośnie dopiero po jakimś czasie kiedy chętnych do zakupu będzie dużo a ofert będzie mało. Jeśli skończy się popyt na dany towar to oferty z wysokimi cenami zamieszczone dzisiaj, których nikt już nie kupi znikną dopiero po 7 dniach i np....1 szt nawozu może być w ofercie za 1000 SG, ale w ciągu tych 7 dni ofert będzie przybywało i cena maksymalna będzie spadała. Kiedy popyt znowu wzrośnie np.. po 3 dniach czyli Gracze zaczną kupować, to cena maksymalna przez jakiś czas będzie niższa niż ten 1000 SG, który był 7 dni temu, dopiero np.. za 2 dni cena znowu może wzrosnąć jeśli będzie duży popyt a mała podaż. Inaczej już nie potrafię tego wytłumaczyć, ale wiem jedno - żadnego błędu nie ma.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

7. SirMarkIIII

SirMarkIIII Stary wyjadacz

Może chodzi tu o inaczej posegregowany towar i stąd ta różnica w cenie max.

8. SMOD_Atena

SirMarkIIII, dziękuję za pomoc. Istnieje też taka możliwość.

Sprawdziłam teraz ceny nawozu na moim targu i cena maksymalna jest taka :

cena minimalna:

a ja mogę wystawić nawóz po maksymalnej takiej cenie :

maria5510, czy właśnie taki problem miałaś na myśli i czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

9. SMOD_Atena

janafarm, tutaj możesz zamieścić swoją opinię, zapraszam : >>>klik<<<, a tutaj Twój post usuwam.

Czy Autorka tematu ma jeszcze jakieś pytanie ?

10. maria5510

Nie ,nie mam pytań
    a dziękuje za wskazane miejsce do opini
    Pozdrawiam

11. SMOD_Atena

Bardzo proszę, również pozdrawiam, miłej nocy życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.