Narzędzie wielofunkcyjne

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika monia1125, 3 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Witam, na mojej farmie chyba nie działa poprawnie jedno z narzędzi wielofunkcyjnych - dokładnie chodzi o "przesuwaj przedmioty". Gdy chcę zrobić przenosiny na farmie, przemieścić itemy, drzewa, zagrody lub pola, za każdym razem (po przestawieniu jednej rzeczy) muszę wracać do paska klikać ikonkę i dopiero mogę przestawić kolejną rzecz, dodam że dwa pozostałe narzędzia wielofunkcyjne nie znikają po jednym kliknięciu, wydaje mi się że tak powinno być też z tym.
    Dodam ze czyściłam ciasteczka, przelogowywałam się, nie pamiętam czy ta funkcja działała inaczej wcześniej, bo jakoś nie byłą mi potrzebna (ale po powrocie do gry - miałam przerwę - chcąc coś zmienić, czasem szybciej jest usunąć przedmioty i wstawiać je od nowa - zwłaszcza jeżeli mam kilka takich samych drzewek, itemów, o polach już nie wspomnę).
    Co mogę zrobić, czy to błąd jakiś na mojej farmie i gdzie szukać pomocy?

2. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Hmm... Nie jestem w stanie sprawdzić u siebie na koncie, jak to u mnie działa... Spróbuj zalogować się z innej przeglądarki na początek...

3. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Próbowałam już z innych przeglądarek, nawet z innego komputera i na różnych przeglądarkach - ale też nie pomaga.
    Nie mam jak sprawdzić czy to błąd, czy tak ma być...

4. BA_Chris

BA_Chris Guest

Nie mogę w tej chwili sprawdzić na swoim koncie, ponieważ gra nie działa, proszę bardzo Ogłoszenie: Problemy z grą. ;)

5. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Ok w takim razie jak się już da proszę o sprawdzenie :)

PS. U mnie normalnie się zalogowałam, gra działa.

6. BA_Chris

BA_Chris Guest

Sprawdź proszę czy masz aktualnie włączony alternatywny tryb budowy. Jeśli tak, to właśnie ta opcja może mieć związek z opisywanymi przez Ciebie objawami. Przy wyłączonym trybie budowy przesuwanie powinno działać bez żadnego problemu. Sprawdź proszę u siebie. ;)

7. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Faktycznie wyłączyłam ten "alternatywny tryb budowy" i działa. Mogę prosić o wyjaśnienie czym jest ten alternatywny tryb budowy, albo jakiś odnośnik gdzie mogę znaleźć coś na ten temat? :)

8. BA_Chris

BA_Chris Guest

9. monia1125

monia1125 Hrabia forum

Eh, jak to się człowiek starzeje, a po przerwie w grze dziury w pamięci i trzeba wszystkiego uczyć się na nowo ;)
    Wielkie dzięki za pomoc :)
    Można zamknąć :D

PS. Oby pamięć wróciła szybciej niż wolniej, choć przyrost wiedzy wiąże się z przyrostem pytań... ;)

10. BA_Chris

BA_Chris Guest

Skoro wszystko się już wyjaśniło, to zamykam i miłej lektury życzę. ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.