narzędzia (cegły i deski)

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika rapv, 26 grudnia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. rapv

rapv Okazjonalny autor

Witajcie Świątecznie :)
    w jaki sposób można zdobyć większą ilość cegieł i desek, narzędzia te niezbędne są mi do rozbudowy magazynów: menażerii i manufaktury.

abc2016 lubi to.
  2. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Witaj :)
    Narzędzia potrzebne do rozbudowy otrzymujemy z pól podczas zbiorów. Możesz także poprosić znajomych, aby wysyłali Ci skrzynki z narzędziami, co z pewnością pozwoli Ci uzbierać potrzebną ilość w krótszym czasie :) Skrzynki w formie nagrody często pojawiają się w eventach oraz w misjach w spółdzielni. Czasami dostępny jest także mini-event "Wyprzedaż skrzynek z narzędziami". Poczytać o nim możesz tutaj, proszę: >>klik<< :)
    Czy masz jeszcze jakieś pytania?

abc2016 lubi to.
  3. rapv

rapv Okazjonalny autor

dzięki za informację zwrotną :),
    mam jeszcze pytanie dotyczące szklarni, słyszałem że uszlachetnione roślinki w szklarni mają wpływ na wypadajki takie jak narzędzia, jeśli tak to jakie roślinki najlepiej uszlachetnić aby tych narzędzi wypadało więcej podczas zbioru uszlachetnionych roślin

abc2016 lubi to.
  4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Możesz także kupić kurze jaja, ostatnio była wyprzedaż.
    Niestety w poradniku nie ma na jakich polach można postawić.
    Max to 7, więc przy dwóch zbiorach na dobę to 140 narzędzi extra. Zawsze jakieś deski wpadną.
    Do tego szklarnia.
    Rabarbar, chmiel, konwalia, orchidea i truskawka mają ulepszenie dające 10x większą szansę na deski ze zbiorów.
    Na cegły też są, niestety tych jeszcze nie ulepszałem, więc nie wiem które to dokładnie.

abc2016 i MOD_Cookie* lubią to.
  5. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

hlnrys dziękuję za pomoc :)
    Czy masz jeszcze jakieś pytania? :)

abc2016 lubi to.
  6. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Cookie, jak jesteś, to napisz , czy te kurze jajka można stawiać na wszystkich polach ?
    Tak jak wrony i sowy ?
    Czy może mają jakieś ograniczenia ?

abc2016 lubi to.
  7. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

Żeby wypadało więcej desek trzeba siać uszlachetniony chmiel, konwalie, orchidee, rabarbar i truskawki, "na dachówki" - agrest, bez, chaber, fasola, gerbera, groch, kalarepa, kapusta, wachlarze, lawenda, lilie, mięta, orzech laskowy, pomidory, "na cegły" - kapusta, koper włoski, mięta, ogórek, piwonia, soja, szałwia, zboże słodowe.

Z rzędu chmur Karuzela z urwisami dostajemy m.in. 10xNarzędzia co 120godzin.

Ostatnie edytowanie: 26 grudnia 2016
    MOD_Cookie*, xBabciaEwa oraz hlnrys lubią to.
  8. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Można je postawić na wszystkich polach. Zdjęłam do paska i sprawdziłam ;)

abc2016 i hlnrys lubią to.
  9. rapv

rapv Okazjonalny autor

wielkie dzięki Wam wszystkim za pomocne informacje :):), na pewno z nich skorzystam;)
    można zamknąć już wątek:)
    pozdrawiam

10. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Również dziękuję, życzę dobrej nocy i zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.