Narzędia z pól

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kozicka23, 30 czerwca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kozicka23

kozicka23 Czeladnik forum

witam chciałam sie zapytac czemu tak pojedynczo wypadaja narzedzia z pol teraz akurat chodzi mi o herbate przecież to jest nie mozliwe ze pare sztuk tylko wypada czy jest cos co moge zrobic zeby to mi wypadalo duzo?

2. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

3. kozicka23

czy jesli wykupie w drzewku mardosci puchar za 300 gwiazdek to bedzie maksymalnie wypadało

4. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

kozicka23, zdeponowanie pucharów, jak opisane jest w poradniku wpływa na zwiększenie szans na otrzymywanie drop ze wszystkich łąk.

5. kozicka23

tak wiem ale nie rozumiem jesli np mam juz 5 procent do tego wukupie ten za 300gwiadek to nakladam na tamtego i mam swoje 5 i 12 z tego owego w sumie 17 tak?

6. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

pozwole sobie tu dopisać bo temat jest podobny, wcześniej była animacja i pokazywalo co leci ze zbiorow, teraz zebrałem z leśnej laki jabłka, jakies gwoździe i inne wypadly ale nie było animacji ze cos leci, które ustawienie za to odpowiada

to ze wykupisz zywa legende nie zwieksza szans na wypadanie jedynie pozwala uzywac pucharow bez przenoszenia miedzy lakami, bez tego za 300 gwiazdek puchary działają na lace na której stoja, zdeponowane na wszystkie laki jakie masz, maxymalnie 30% szans

7. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

kozicka23, tak bonus się sumuje :)
    cytat z poradnika mówiącego o Pucharach:
    Każda misja ma 15 zadań. Możemy więc uzyskać 2 podstawy pucharów oraz po 14 ulepszeń. Łącznie możemy zwiększyć szanse na wypadanie przedmiotów o 30%.

8. kozicka23

Sory ale sie zamotałam juz nie wiem nic co daje puchar jak kupie go w dzrewie za 300gwiazdek?

9. cyfrzak

zasada działania pucharu jest taka sama czy stoi na lace czy jest zdeponowany w drzewie, roznica polega jedynie na tym, ze np. jak stoi sobie puchar 10% na dzikiej lace i drugi 15% tez na dzikiej lace to zwieksza szanse na wypadanie o 25% tylko dla dzikiej laki, a dla leśnej już nie

w przypadku zdeponowania tych pucharow w drzewie, 25% więcej szans jest na kazda lake jaka masz aktywna: dzika laka, lesna polana, glowna laka, bahamarama i las deszczowy czy tropikalny niepamietam jak się nazywa :D

edit. bez zywej legendy żeby puchary zwiekszaly szanse trzeba przed zbiorami przenosić je z laki na lake, postawić na lace i zebrac z pol i drzew, następnie dac na kolejna, z zywa legenda automatycznie działa wszedzie

10. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Dziękuje graczowi za pomoc,

W tym przypadku jest dokładnie tak jak opisał cyfrzak. Puchary w drzewie działają na wszystkie pola.

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

11. kozicka23

aha działa wszedzie nie wazne gdzie stoi tak

12. cyfrzak

o ile jest zdeponowane na drzewie to wszędzie :)

13. kozicka23

14. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

kozicka23 czy wszystko już zostało wyjaśnione? Czy chcesz jeszcze o coś spytać?

15. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Kolejne pytania nie pojawiły się więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.