napisy w grze

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika skaliwa, 7 czerwca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Mam pytanie: czy zmienił się na farmie krój czcionki? Mam wrażenie, że poprzednio, chyba jeszcze wczoraj napisy były bardziej wyraźne. Chodzi mi o listę osób do których wysyłamy prezenty, o wiadomosci w grze, itp. Czcionki były wyraźniejsze, łatwiej było przeczytać wiadomości, teraz litery są cieniutkie i ktoś o słabym wzroku może mieć problem z odczytaniem. Za to czcionki w poziomie gry chyba zostały pogrubione, tak samo cały górny pasek. Czy tylko ja tak mam? czy ktoś jeszcze to zauważył? Czy to bład, czy już tak zostanie?i czy można samemu jakoś to zmienic?

2. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Z posiadanych prze zemnie informacji wynika, że w kwestii czcionki nic się nie zmieniło. Jednak ten temat został tez poruszony w temacie: Ikony tarniny i achachy na targu . Zachęcam do przeczytania tego wątku, zobaczysz tam również screeny, które pokazują że czcionka się nie zmieniła.

W tym przypadku zachęcam do przeczyszczenia ciasteczek przeglądarki oraz wtyczki AFP. Instrukcje znajdziesz w temacie: Pamięć podręczna i ciasteczka

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

3. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Ciesze sie, ze temat wrocil, bo myslalam, ze to mi cos na oczy mi padlo.
    Ciasteczka poczyscilam, a niewyrazna czcionka nie wrocila do starej wersji.

Skaliwa, daj znac, czy standardowe czyszczenie cos dalo u Ciebie.

4. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Oczywiście postaram się zdobyć więcej informacji na ten temat. Jednak chciałbym pokazać screen z gry wykonane przed chwilą :

Wydaje mi się iż czcionka nie została zmieniona(mimo obrazków). Gdyby była to zmiana w grze, to większa liczba graczy by nam to zgłosiła. Na chwilę obecna wszystko wskazuje na problem z przeglądarką albo wtyczką AFP. Dla tego proszę was o wykonanie poniższych czynności:

1. użycie kombinacji "ctrl+0" - jest to skrót domyśle ustawiający wielkość obrazu wyświetlanego w przeglądarce, zmiana tej wartości może wpłynąć na rozmazywanie się napisów w samym oknie przeglądarki
    2. Sprawdzenie czy problem występuje na innej przeglądarce internetowej.

5. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Gdybym umiała robić screeny, to byłoby widać, ze czcionka jest zmieniona, jeszcze wczoraj wyglądała tak jak na screenie powyżej, teraz mam te czcionki takie cieniutkie, przeczyszczenie nic nie dało, sprawdzę jeszcze na innej przeglądarce. Dzięki za zainteresowanie
    Gram na chrome i to chyba wina przeglądarki. Zalogowałam się na firefoxie i tam obraz czcionek jest prawidłowy, taki jaki zawsze był. Czyli to nie wina gry tylko chrome coś zmieniło. Nie wiem, czy można wrócić na chromie do poprzedniego wyglądu czcionek?

Ostatnie edytowanie: 7 czerwca 2016
  6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

skaliwa istnieje jeszcze możliwość, że zmieniona została rozdzielczość ekranu, wtedy czcionka w napisach też się zmieni ( może być mniej wyraźna ) lub w ustawieniach w grze jakość obrazu z wysokiej na standard czy lepsza. Sprawdź to proszę.

U mnie w dniu dzisiejszym jest tak jak było wcześniej i wygląd czcionki jest dokładnie taki jak na powyżej wklejonym screenie.

Edycja:
    Czyli jednak wina przeglądarki. Niestety nie wiem jak na Chrome zmienia się czcionkę, ale może tutaj znajdziesz podpowiedź : https://support.google.com/sites/answer/97520?hl=pl

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 7 czerwca 2016
  7. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Smod_Atena, jeżeli została zmieniona rozdzielczość ekranu to poza mną, ja nic nie zmieniałam, do wczoraj miałam wszystko w porządku, dopiero dzisiaj coś sie zmieniło, również w grze zawsze mam ustawioną jakość obrazu na najlepszą....
    No nic będę grała na ff.....

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Jeżeli okazało się, że to wina Chrome, to rzecz jasna, że nie ma już powodu aby szukać innych przyczyn.

A skoro nie masz dalszych pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.