nagroda sezonowa w evencie sezon wakacyjny

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika franczeska062001, 10 lipca 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. franczeska062001

franczeska062001 Okazjonalny autor

Błagam o radę - doszłam do końca nagród w sezonie wakacyjnym, dostałam między innymi item "Ulepszenie nagrody sezonowej" i... przykra niespodzianka, bo nie mam na co tego ulepszenia nałożyć. Czy podstawowy item gdzieś zniknął? Jak w ogóle się nazywa? W FAQ nie jest to jasno napisane. Nagroda sezonowa ma niby mieć 5 ulepszeń, ale nie mam jej na żadnej łące, na pnącze takich rzeczy nie wystawiam. Mam wykupiony Pakiet licencji, więc żadnych nagród nie pominęłam. Taka sytuacja zdarzyła mi się pierwszy raz. Dlatego proszę o pomoc, gdzie dostanę podstawowy item? Jak on się nazywa?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

franczeska062001 podstawowy item to:

Podstawowa nagroda sezonowa. Item ten jest otrzymywany jednorazowo, tj. Gracz, który otrzyma go w danym sezonie, nie otrzyma go już w kolejnych.

Podstawowa nagroda sezonowa
    Bonus stały: 4.000 PD/TPD co 23 godz.
    Podczas sezonów w 2023 r. przedmiot oprócz ww. PD/TPD będzie dawał również:
    · 1 x Skrzynia z PD II

Jeśli robisz tegoroczne sezony i zdobywasz ulepszenia to i może je też na ten item nakładasz. Sprawdź w inwentarzu dokładnie, dla ułatwienia możesz skorzystać z wyszukiwarki (małe okienko w prawym, górnym rogu) wpisując nazwę poszukiwanego itemu lub jej fragment, np. nagroda

Jeśli nie wyświetli się w inwentarzu to zapewne jest gdzieś wystawiony, sprawdź proszę łąki, na których wystawiasz itemy i daj znać czy odnalazłaś?

3. franczeska062001

Mam wystawiony kielich sezonowy ulepszony do IX poziomu - rozumiem, że to maksimum, tak? Myślałam, że jest jakaś inna nagroda. Jeżeli to jest ta co już mam, to wszystko OK. Ulepszenie w takim razie jest nadmiarowe i mi się nie przyda (chyba).

4. SMOD_Atena

Kielich sezonowy z ulepszeniami był do zdobycia w sezonach ubiegłego roku. W tym roku jest Nagroda sezonowa i taki item z pewnością posiadasz.
    Jeśli nie możesz w żaden sposób go odnaleźć to zapraszam ze zgłoszeniem do PT, zgodnie z poradnikiem: Pomoc Techniczna.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytania?

5. franczeska062001

Wygląda na to, że wykorzystałam już wszystkie ulepszenia nagrody sezonowej. Także Ateno ślicznie dziękuję i można zamknąć :)

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro można to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.