Opinie Na spotkanie wiosny

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 20 marca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ludkowo11

ludkowo11 Forumowy żółtodziób

Witam. Skad wziasc koale

siedem_dni lubi to.
  2. mamaiza69

mamaiza69 Aktywny autor

Rada Sekme:
    Poza tym ilość wypadajek zależy od podstawowego czasu rośliny/drzewa/zagrody.
    Czyli dynie zasiane na super polach, które rosną 24h, dadzą więcej wypadajek niż goździki na polach zwykłych. Dlatego wiedząc, że za parę dni będzie event z wypadajkami, można ustawić super pola i zasiać coś, co będzie rosło te kilka dni. Tak, trzeba będzie poczekać, ale jak ktoś jest na niższym poziomie i wie, że może mieć problem z wypadajkami, może z tego korzystać - ta metoda jest dobra.
    Od siebie dodam: po pierwszym zbiorze wypadajkowym (np. z super pól jak w powyższej radzie), zmiana na małe pola i siać najdłużej rosnące. Uszlachetnianie trwa długo, ale w perspektywie czasu jest opłacalne. Przy przenoszeniu pucharów, za każdym razem trzeba się przelogować. Mnie się znudziło po dwóch eventach.

.-Kamilka-., yen10 oraz kalinamala lubią to.
  3. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

4. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Ośmielę się dodać taki krótki wierszyk na poprawę nastroju dla wszystkich zawiedzionych, niezadowolonych i tych co mają trudne początki w grze :))
    Kiedy w grze nam idzie ,,jak po grudzie,,
    wyrzekamy na to czy na owo,
    a wystarczy być wytrwałym w trudzie,
    no i czasem trochę ruszyć głową.
    Bez paniki zabrać się do pracy,
    śmiało innych o radę zapytać -
    ktoś życzliwy chętnie wytłumaczy.
    No i ,,Poradniki,, także czytać.
    Nie złorzeczyć jeśli się nie uda
    - pamiętajcie o tym wszyscy ,,młodzi,,
    W grze jak w życiu zdarzają się cuda
    i jak w życiu, czasem ,,nie wychodzi,, :))
    Mnie tym razem ,,wychodzi,, - do tych ślimaczków już tylko 3 zad - nie wiem jak się wstawia te zdjęcia więc nie ,,udokumentuję,, jak inni gracze, ale jestem już na 72 - cebula i czosnek nie zawiodły z wypadajkami, przeciwnie ,,podarowały,, mi więcej niż się spodziewałam .
    Powodzenia Wszystkim życzę i... do ostatniej chwili się nie poddawać :)))

5. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

generalnie tak jak inni gracze piszą, z tym, że jeśli zdobędziesz uszlachetnienie typu: miłość do super nawozu - które skraca sporo czas wzrostu - to lepiej na dużych (mniej SN pójdzie)

mamaiza69 lubi to.
  6. mjs17

mjs17 Naśladowca mistrzów

i event skończony i to nawet dużo przed czasem jestem zadowolony niestety kilka FL musiałem wydać bo nie było szans obejść niektórych misji :)

mamaiza69 lubi to.
  7. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Trzeba je odblokować w Świątyni na Wyspie - jeśli nie masz ZB to możesz zrobić to zadanie za 5 florenów

siedem_dni lubi to.
  8. siedem_dni

siedem_dni Mistrz forum

mnie zostały tylko eventówki do obsiania na wyspie bo wypadajek mam aż za dużo już. ostatni zbiór, zgarnę lwy i koniec

olgs3 lubi to.
  9. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Płatków śniegu mam 559szt , kropelek rosy tylko 29 szt a potrzebuję całe 80szt.
    Sąsiedzi się uparli i podsyłają śnieg zamiast rosy. Mimo wszystko mam nadzieję że ukończę
    ten event.
    Powodzenia wszystkim życzę i dobrego popołudnia.

olgs3, amber♥ oraz -Batka74- lubią to.
  10. magnolia737

magnolia737 Forumowy żółtodziób

hejka czy jablko cukrowe to to samo co jablko
    cukrowe rolini bo ta drugie mam ale poziomu mi niodblokowuje

11. basia_z_

basia_z_ Weteran forum

Poczytaj forum, w co drugim poście jest odpowiedź na to pytanie

12. kopernik1966

kopernik1966 Czeladnik forum

szkoda tylko ze nie uprzedzili że zadania z baharamy to za floreny lub dla nielicznych:mad:

13. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

No i nazbierałem:

Za 2h będą zrobione zapaszki, potem wpłata i po ewencie.:)

Ostatnie edytowanie: 26 marca 2018
  14. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Co to znaczy dla nielicznych? A może dla bardziej doświadczonych? Z dłuższym stażem? Potrafiących grać strategicznie a nie tylko bezmyślnie klikać?
    Moje lwy i ślimaki jeszcze w pasku- korzystam z ostatnich godzin działania cmj ...

15. Dybilas4

Dybilas4 Fanatyk forum

Witam, event zrobiony na luzie. Pnącze odpalone, tylko jakimś trafem jego część spowita mgłą, itemy niby są a ich nie widać. Pewnie to ten krakowski smog je zasłonił.

amber♥, hlnrys oraz Sookie lubią to.
  16. Tess1604

Tess1604 Czeladnik forum

Nareszcie koniec.Zdążyłam bez kasztanka.:DŁatwo nie było..... ale lubię takie eventy, gdzie nagrodą jest konkretna zagroda (jak tu np lwy i ślimaki) i wie się o co walczy.A tak z tajemniczych zagród przy 123 lvl krecik buduje mi przeważnie pomarańczowe mleczarnie,kurniki,żółte lisy czy niedzwiedzie. Dobrze,że mogłam ich teraz wysłać w podróż i zamienić na pomarańczowe czy nawet w dwóch przypadkach różowe.Życzę wytrwałości i lepszego wysypu wypadajek (bo u mnie lecą marnie - po 6-7 szt z pola eventówki). Ratowałam się na noc koniczyną i miałam nawet po 63 szt z pola.

md_m i amber♥ lubią to.
  17. Tess1604

Tess1604 Czeladnik forum

Kochana siej na noc imbir cytwarowy (jeśli go masz) bo ładnie lecą kropelki - nawet po 56 szt z pola.A jak nie masz to inną roślinkę z największą ilościa PD.Pozdrawiam.Buziaczki

MaraAcoma i Majeczka13 lubią to.
  18. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A można sobie było poradnik do eventu przeczytać... oraz tak ze trzy pierwsze strony tego wątku.
    I wszystko byłoby jasne, bez ostrzeżeń o nadciągającym straszliwym evencie publikowanych z minimum trzymiesięcznym wyprzedzeniem.

19. md_m

md_m Naśladowca mistrzów

I koniec, pnącze odpalone, zagrody na polach.Fajny i sensowny był ten event:D

20. Majeczka13

Majeczka13 Chodząca legenda forum

Hurra, koniec. Pnącze odpalone :D. Powodzenia jeszcze walczącym.

md_m, mamaiza69 oraz MaraAcoma lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.