Event Na ryby!

Discussion in 'Archiwum - pozostałe działy' started by BA_Chris, Jun 26, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Goździki nie mają uszlachetnienia na trybiki, natomiast dynia ma. Dlatego musisz wrzucić dynię.
    Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć.

2. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry "Wędkarze" :)
    Norbi:) ..... xDxDlemoniadkoxDxD ...ale nie przejmuj się, w czwartek nasiejesz podwójnie:)

Co do rzędów na pnączu wpływających na wypadajki...to w grze mamy trzy:

Komiks VIII .................. Sylwestrowe Myszy ................. Zimowy
    [​IMG].................... [​IMG]................... [​IMG]

Należy pamiętać, że na podczas eventu trybiki będą wypadać i na Bahamie, więc użycie rzędu "Sylwestrowe myszy" jest wskazane:)

Wszystkim życzę samych złotych pstrągów:)

3. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

wiem, wiem, ale czy tylko ten bonus z trybikiem czy jeszcze jakiś ? ( chodzi o dynię)

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Oreczko no przeciez ze sie tym nie przejmuje..wy plotki a ja w czwartek powyciagam najlepsze sztuki:pxD
    dla dyni wszystko co skraca czas wzrostu;):)

5. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Cześć Oreczko.
    Jak zwykle jesteś niezastąpiona w twmacie "obrazowania" wszystkiego, co przydatne do prowadzenia farmy.
    Dzięki.

6. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

dziękuję, dziękuję xDxD

-norbijas- likes this.
  7. kwasia1999

kwasia1999 Młodszy ekspert

Zagrody wystawione w oczekiwaniu na nieoczekiwane xD. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam poradnik, ale nacisnąć kursor należałoby wtedy kiedy dwie kreski się pokryją ? bo stwierdzenie "pulsujące koło znajdzie się nad nieruchomym" miesza mi strasznie w głowie-.-

8. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Już tu wcześniej gdzieś wrzucałam filmik:

9. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Tak, trzeba kliknąć, aby dwa kółka się pokryły.:)
    Nie oznacza to jednak, tak jak podaje FAQ, że taki strzał da za każdym razem złotego pstrąga.

10. kwasia1999

kwasia1999 Młodszy ekspert

Dziękuje za szybką odpowiedź :) Na złotego pstrąga nie liczę wątpię żeby BP było, aż tak hojne za każdym razem biorąc pod uwagę, że na filmiku nie wydaje się to skomplikowane 8)

est-orka likes this.
  11. rysio

rysio Półbóstwo forum

Cyz ktos wie, bo nie doczylem, co sie staje z niewykorzystanymi rybami? Przepadaje czy beda wymienione na PG i SG?

12. evita_1703

evita_1703 Stały bywalec

na super polach posialam dynie i dalam ulepszenie z trybikami i 15 czesci do maszyny

11eveline likes this.
  13. est-orka

est-orka Fanatyk forum

O wymianie niewykorzystanych ryb w FAQ nic nie pisze.
    Tak sobie myślę, czy to nie jest przypadkiem taka zachęta "na siłę" do eventualnego zakupu przynęt za floreny i dalszego połowu ryb..... bo przecież szkoda byłoby stracić np. 1-go teczowego pstrąga, więc trzeba dołowić następnego itd.

14. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Witam.

Jestem ciekawy jak to będzie wyglądało od strony technicznej (opóźnienia serwera w zapisie, tak jak w przypadku kokosów).
    Jak to ma działać podobnie, to stawia event pod znakiem zapytania; przynajmniej u mnie. Bo co jak będę klikał na dwa okręgi w momencie nałożenia, a do serwera dotrze wiadomość z opóźnieniem ? Zamiast dostawać nagrody za pstrąga, będę dostawał za płotkę. Z tego co czytam, większość farmerów będzie się bawić w wędkarstwo, więc serwer będzie na bank przeciążony. Może uprawiam tu trochę czarnowidztwo, ale niejednokrotnie mieliśmy okazję zapoznać się z "błędami" w trakcie eventów. Ten zapowiada się nieźle, więc pozostaje mieć nadzieję na imprezę bez wpadek.

15. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Oreczko mam pytanie;co z ulepszeniami konwalii w szklarni-czy robiłaś?

est-orka likes this.
  16. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Aniu:)
    Mam konwalie na max. [​IMG]

Ale ja nie sieję konwalii na trybiki.... już wczoraj o tym pisałam.

Po starcie eventu będę siała 1- sekundowy karczoch i kalafior ..... mam dla obydwu bonus na trybiki.
    W ten sposób zbiorę przy okazji "robaczki" no i mam nadzieję sporo trybików..... mam dużo SN, więc powtórzę te zasiewy także w czwartek. Teraz na farmie mam już postawione mega zagrody ..... a jak event wystartuje przechodzę na hodowlę kur. Zrobię z kurami teścik tzn. sprawdzę jak wypadają "piórka" z nich..... jak słabo przejdę na hodowlę zagród z dłuższym czasem.

Może trzeba klikać obrobinkę przed nałożeniem.... wtedy zapisze się jako nałożone xD...... żartuję oczywiście. Chociaż, może okazać się to dobrym rozwiązaniem.
    I podzielam Twoje obawy ..... ale mam też nadzieję, że wszystko będzie ok.:)

Last edited: Jun 28, 2015
  17. 11eveline

11eveline Książę forum

Przed chwilą uszlachetniłam dynię, i za pierwszym razem dostałam ulepszenie na części maszyny. :inlove:

18. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Też mam konwalie na max i właśnie się zastanawiałam czy wkładać w sloty.Chyba jednak karczocha będę siała na te trybiki, a jak coś to w piątek będę konwaliami dorabiać.

est-orka likes this.
  19. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

a ja nie wiedzialam co zasiac bo nie wiem czy bede jeszcze wieczorem w domu i zasialam irysa, podlalam i se mysle rano zbiore pzed wyajzdem, a potem mi sie oczy otworzyly ze przeciez mialam po 14 zebrac...ehhh.. albo przetrzymam te irysy albo zbiore i zasieje cos tam ;) a ja durna, moglam goździki zasiac.....
    wystawilam kilka czerownych zagród i jedyne różowe kaczki ;) jak beda leciały i z kurnika to wystawie kurniki :p

zonaania2122 and est-orka like this.
  20. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Uważam, że karczoch ze względu na swój podstawowy czas wzrostu jest lepszy od konwalii.... pomimo znacznej różnicy w bonusach na trybiki. Na konwalię zawsze jest czas....przecież event tydzień trwa.

zonaania2122 and kybek93 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.