Event Na ryby!

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika BA_Chris, 26 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Dzięki za tabelkę - jak zwykle jesteś WIELKA!!
    Oczywiście skorzystam i polecam innym graczom.

A teraz z innego podwórka - Polki właśnie przegrały mecz z Turczynkami o złoty medal w Baku.
    Wynik 3 : 0. Niestety nie popisały się.

2. chris975

chris975 Fanatyk forum

Dzięki Oreczko za tabelkę :) na pewno z niej skorzystam :) (tzn o ile będę potrafił tam coś wstawić bo programy graficzne włącznie z paintem to dla mnie czarna magia ;) )
    A ja uszlachetniam dynię - pierwsze pięć zdobyte ale czekam na ten najważniejszy ;)

Ostatnie edytowanie: 27 czerwca 2015
    myszulka, est-orka oraz -norbijas- lubią to.
  3. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

ja też dziękuję,tabelka super,wzięłam się za konwalie,,mnie wystarczą chociaż,,tylko trybiki a one z 3 półki,,może się uda

Ostatnie edytowanie: 27 czerwca 2015
    ells.w87 i -norbijas- lubią to.
  4. danabog

danabog Mieszkaniec forum

To nie ja jedna ruszam w WAKACYJNE TANGO, pracujcie, ja jadę wypoczywać. Trzymam za Was kciuki

eliza9070 lubi to.
  5. Nocna-Furia

Nocna-Furia Młodszy ekspert

No napewno nie jedna ja tez nie ugram nic, ale stawiam super pola może uda się chociaż cokolwiek zdobyć :C

eliza9070 lubi to.
  6. kybek93

kybek93 Chodząca legenda forum

Chciałam powiedzieć ,że zmieniam strategię i zamiast szklarniowej konwalii uszlachetniłam karczocha -zdobyte bonusy w postaci tzw.trybików i miłości do sn pozwolą mi zwiększyć ilość części do maszyn a także wypadajki -
    Dziękuję Oreczce , Norbiemu i Marianowi - podążam Waszą drogą , hihihi Pozdrawiam :)

7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

dobra:D wątki mi się pomyliły:p ile przynęt potrzeba około do nagród?? PS. Na razie w zagrodach(głównie gąsek) bodajże 3 łąki:D

8. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

skoro event o 14, to ja wstaje rano, lece wydrukowac magisterke- w koncu mi napisal promotor ze moge drukowac :D -, lece oprawić i jade na uczelnie i przed 14 musze wrocic w takim razie xD

wystawie troche zagród jeszcze chyba. na lesnej mam i zagrody i warsztaty....no ale juz ich nie bede usuwac bo mam to co do misji potrzebuje :p

eliza9070 lubi to.
  9. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Warto sobie zapisać gdzieś, że z Tsów, które są do wygrania w evencie na pewno nie wyskoczy:
    Amherstia,
    Baobab,
    Achacha,
    Jarząb domowy,
    Rokitnik zwyczajny
    i Żółwie.

Będą za to do wygrania (w zależności od nazwy sadzonki bądź stajennego):
    Tamaryndowiec,
    Cedrat,
    Kowhai,
    Tarnina,
    Dziobaki
    i Kiwi.

To tak dla informacji, żeby ktoś się przypadkiem na zapas nie napalał na żółwie czy baobab a tu nagle wielkie rozczarowanie.

10. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

ostatni - 3 etap testu zakonczony
    z 126 super pol konwalii wypadlo 32 trybiki

11. pdobrzynska

No to jak mam być szczery, to nie jest niestety rewelacja - ta konwalia.
    Ja z karczocha miałem najwięcej 23, a najmniej 12.
    Porównując te dwie wartości, to zachodzi pytanie - gdzie jest to 500 X większa szansa????
    W/g mnie powinno wypaść 5 X tyle co u mnie. Chyba logicznie rozumuję?

12. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Szansa to tylko szansa a nie gwarancja, że wypadnie 5 razy więcej. Może wypaść, ale nie musi.

13. pdobrzynska

Oczywiście Monia - zgadzam się z Tobą, ale niemniej jednak powinno chociaż z jednej łąki wyskoczyć znacznie więcej. Tak logika wskazuje.;)xDxD

14. -norbijas-

jest mowa o szansie a nie o gwarancji..wiec wszystko jest teoretycznie tylko.a zdrugiej strony zwroc tez uwage na to,ze ty robiles ok 20 zasiewow na 42 polach i jaki masz rozrzut wynikow;) a ja tylko trzy zasiewy wiec gdybym zrobil ich tyle co i Ty mogloby wiecej ich wypasc :)
    tak szczerze trudno jest porownywac takie rzeczy na dwoch roznych farmach

15. chris975

chris975 Fanatyk forum

Norbi czyli przeliczając na czas, zużyte SN i ilości trybików to w jakim schemacie najlepiej Ci wyszło? (tj SP, MP, DP?)
    Bo podejrzewam, że dynia jako, że ma podobną szansę na trybik będzie się "zachowywać" podobnie do konwalii ;)
    Jutro sam potestuję dynię (o ile mi ten bonus wpadnie xD - już tylko trzecia najwyższa półka została ;) ) to porównamy wyniki ;)

16. pdobrzynska

Tak - bezapelacyjnie zgadzam się z Tobą, bo faktycznie było to robione w "różnych" warunkach, a nie jednakowych. Niemniej jednak chyba karczoch jest lepszy w tym zestawie, bo jest droższy na targu.
    Ja jednak ulepszam w dalszym ciągu konwalie i zostały mi "tylko" trybiki do odkrycia, a już zeszło mi ok. 15.000 konwalii.

17. -norbijas-

male pola-28 trybikow
    duze pola-19 trybikow
    super poa- 32 trybiki
    wiec teoretycznie najlepszy wynik daly male pola,tylko tak jak odpowiedzialem juz Marianowi wczesniej ten moj test nie jest zbyt miarodajny bo za malo prob bylo robionych w kazdym z wariantow
    oczywiscie ze karczoch drozszy tylko,ze trzeba miec swoj super nawoz i to w kosmicznych ilosciach by nie zwracac uwagi na jego koszty a wszyscy gracze nie maja go az tyle by sie bawic z roslinkami 1-sec w ciagu np 1 godz natrzaskac sobie tysiace cebuli czy innego karczocha

18. pdobrzynska

Taaaak - jak najbardziej masz rację. My mamy, więc trochę "szalejemy", ale ja zdecydowanie odradzam graczom, którzy nie mają dużych drzew (czyli SN w nadmiarze), żeby siali roślinki takie, które akurat Im pasują.
    Nasze wypowiedzi tu na forum, są tylko i wyłącznie podpowiedziami - jak można pewne wyniki osiągać.

19. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Nie wiem czy ja oślepłam czy zginął wykaz roślin rosnących sekundę?

20. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Swego czasu uszlachetniłam dynię. Jak mi się jutro slot zwolni, to wrzucę ją na małe pola. Ciekawa jestem jak te trybiki będą wypadać...

chris975 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.