Na ryby - celowanie nie działa jak powinno

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika bimbledonia, 29 czerwca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. bimbledonia

bimbledonia Wielki mistrz forum

To całe celowanie to jakaś wielka ściema - nie działa wcale tak, jak powinno. Trafiłam bardzo blisko okręgu - wyskoczyło fantastycznie. Trafiłam po chwili jeszcze bliżej - wyskoczyło Nieźle. Po chwili znowu - trafiłam bardzo blisko i znowu Nieźle, choć powinno być Fantastycznie. Nic się nie zgadza - zróbcie coś z tym :) Inni mają podobnie.

chris975 i dantic3 lubią to.
  2. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

bimbledonia, jak mówi poradnik Na ryby!:
    Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytania? :)

3. bimbledonia

Tutaj jest napisane tylko o najwyższej rybie, która jest bardzo trudna do zdobycia. Jednak wedle poradnika jakość strzału powinna mieć przełożenie na jakość ryby, a tak nie jest. Im lepszy strzał, tym lepsza ryba. I to NIE działa, jak powinno.

chris975 lubi to.
  4. ahara

ahara Okazjonalny autor

Witam, nie wiem tego na pewno lecz patrząc logicznie: moment zatrzymania się kółka widzimy tylko lokalnie u siebie, natomiast faktyczne zatrzymanie, jeśli i o ile tak faktycznie jest, odbywa się w momencie "strzału" oraz plus czas opóźnienia (ping) do serwera, choć pewnie "the best" rybka przy próbie premium ma większe procentowe szanse bo to przecież "PREMIUM" :)

5. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Źle odczytałeś poradnik. Tam jest napisane, że im lepszy strzał, tym większa szansa na lepszą rybę.

Gdyby to wszystko miało znaczenie, to w innym evencie przy waleniu kotem młotem nie trafiałbym tak często wysokich wyników. A zdarzyło mi się częściej niż parę razy trafić maksimum.

6. bimbledonia

Zgredku, poradnik odczytałam tak, jak jest napisany:

"kręgi poruszają się wolniej przy zastosowaniu przynęty premium dzięki czemu łatwiej uzyskać odpowiednie położenie i zdobyć bardziej wartościową rybę" - ten fragment mówi, że im lepiej się wyceluje, tym lepsza będzie ryba

"Te dwa okręgi muszą być jak najbliżej siebie, żeby udało nam się wędkowanie." - ten fragment też sugeruje, że im lepszy cel tym lepsza ryba

"Trafność naszej próby zostanie oceniona następującymi określeniami: - Fantastycznie:..." - ten fragment znowu mówi, że trafność celu oznacza odpowiednio dobrą rybę (skoro wycelowałam fantastycznie, to powinnam dostać komunikat, że trafiłam FANTASTYCZNIE, a nie NIEŹLE - to nie losowanie, każdy strzał ma konkretną wartość i konkretną nazwę)

Nigdzie nic nie ma o większej szansie na lepszą rybę (jest tylko o szansie na NAJlepszą rybę), a wszędzie jest o tym, że im lepszy strzał tym lepsza ryba (a nie większa szansa). Więc albo powinny zostać zmienione zasady, aby pasowały do poradnika, albo powinien zostać poprawiony poradnik.

zagma lubi to.
  7. moniek76

moniek76 Forumowy żółtodziób

To jakaś lipa trafiłem dwie fantastyczne taki był komunikat a doliczyło jedną.

8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

moniek76, zapoznaj się proszę z poradnikiem : >>>klik<<<. A do rozmów na temat eventu zapraszam tutaj : >>>klik<<<.

bimbledonia, być może tutaj milimetry mają znaczenie i my nic nie wymyślimy, ani też nie mamy na to żadnego wpływu. Myślę, że przed wprowadzeniem eventu programiści testowali grę i na podstawie testów są określone zasady takie a nie inne.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

9. bimbledonia

Smodzie, tu nie chodzi o milimetry, tylko że celowanie nie ma żadnego znaczenia - oceny Fantastycznie, Nieźle itd. są przypisywane losowo. Trafiłam tak sobie - dostałam ocenę Fantastycznie. Trafiłam dużo lepiej - dostałam Nieźle. No coś chyba jednak nie działa tak, jak powinno :(

zagma, janafarm oraz amber♥ lubią to.
  10. janafarm

janafarm Wyjątkowy talent

Jak zwykle losowość bardzo przypadkowa.Potwierdzam nie mam znaczenia kiedy klikniemy .Trochę to nie OK.

11. dziubekjack

dziubekjack Mieszkaniec forum

ja na swoim wędkowaniu też stwierdzam, że trafność nie ma żadnego znaczenia. czysta losowość.

12. chris975

chris975 Fanatyk forum

No ale przy jakich położeniach kręgów złowimy bardziej wartościowe ryby?
    Bo czytając poradnik wychodzi na to, że im bardziej kręgi się nałożą tym bardziej wartościową rybę trafimy...a tu częściej jest tak, że można trafić centymetr od siebie i trafi się złotego pstrąga a celując idealnie ustrzeli się płotkę...
    Rozumiem, że jak ktoś ma pecha to trafi celnie i trafi płotkę no ale jednak przy iluś tam próbach wyniki powinny się skorygować...a tu nie ma żadnej logiki...

Po co są różne przynęty jak to też nic nie zmienia? :)

marmlada i zagma lubią to.
  13. -Margo-s-

-Margo-s- Komisarz forum

dokładnie tak :) czysta losowość serwera :) Wczoraj strzelałam w 100 % , ustrzeliłam krąg na krąg idealnie :DxD i dostałam pnącze ;) a dziś wpadłam w poślizg z kliknięciem i strzeliło mi się w połowie pierwszego kręgu bliżej tego nieruchomego koła :cry: myslałam, że płotka mi sie należy a tu okazało się, ze znowu ustrzeliłam główną wygraną i sadzonki na wyspę były xD:D:D Tak, więc też uważam, że brak logiki:eek: ale ten brak mi się podoba :p dopóki jest na moją korzyść xD

chris, ano po to są te różne przynety, bo jak masz premium, to musisz dać 12 robali, i mniej wykręcisz nagród :) U mnie robale deficytowe :( Nie mam ich :(

NASTKA.BURAN lubi to.
  14. BA_Chris

BA_Chris Guest

Im bardziej celnie uda nam się umiejscowić poruszający się krąg i dzięki temu nałoży się on na ten nieruchomy, tj. kolor będzie najbardziej intensywny, tym większą mamy szansę na to, że nasz połów okaże się Fantastyczny i tym samym złowimy Złotego Pstrąga, nie znaczy to jednak, że za każdym razem tą właśnie rybkę uda nam się złowić. :)Wszystko to jest zawarte w poradniku, polecam uważnie się z nim zapoznać. :)
    Przypominam również, że Dział Pomocy nie jest działem dyskusyjnym. :)Porozmawiać na temat eventu, ewentualnie wymienić się między sobą opiniami z nim związanymi możecie w poniższym wątku >>KLIK<<, w związku z tym tutaj wątek zamykam. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.