Opinie Muszelkowa sensacja, czyli kalendarz letni 2017

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 30 czerwca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Sekme

Sekme Generał forum

Ale jak macie screeny, że muszelka była otwarta, to koniecznie trzeba składać reklamację do PT. Jak nie chcecie do naszego polskiego, zawsze można zalogować się do innego interfejsu gry i napisać np. do niemieckiego albo angielskiego PT i od razu w wiadomości zaznaczyć, że macie screena. To jest ewidentny błąd w grze, więc nie widzę powodu, by to odpuszczać.
    Poza tym, im więcej dostaną oficjalnych zgłoszeń, tym większa szansa, że spróbują coś z tym zrobić.
    Trzymam kciuki za powodzenie!

Swoją drogą, w Operze nigdy nie miałam takiego problemu. Może tylko w niektórych przeglądarkach coś się kićka? Choć to oczywiście nie oznacza, że wina leży po stronie gracza - BP ma błąd i tyle. Zresztą stary błąd, który się powtarza przy każdym kalendarzu...

2. antar66

antar66 Forumowy żółtodziób

Dziwne bo mnie też pokazuje , że muszelka ze złotymi bananami była nieodkryta :( a jwśli tak to dlaczego widać nagrodę a nie zamkniętą muszelkę, to musi być jakiś błąd, napisałam do pomocy i czekam bo 26 florenów za odblokowanie to przesada

3. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

No, niestety, nie mam screena. Wiem, że to błąd. Trzy razy na dzień sprawdzam, czy odkryłem. Do wczoraj było odkryte. Napisałem. Odpowiedzi nie przytoczę, bo nie wolno... Nadmienię, że dostałem instrukcję, jak odkryć nieodkryte...

4. antar66

antar66 Forumowy żółtodziób

hej a powiedz proszę jeśli nie otworzyłeś kilku muszelek to czy nagrody przy tych plusach też masz widoczne??? Bo ja mam widoczną nagrodę i plusik przy niej a jestem pewna że otwierałam muszelkę, brrrr, odpowiedź od pomocy jest taka że oczywiscie nie otworzyłam :(

5. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Są widoczne z plusikiem, a na 100% nie otwierałam.

6. dziunia49

dziunia49 Stary wyjadacz

u mnie nie da sie otworzyc 4 dodatkowych muszelek. jednen raz w miesiacu jednej nie otworzyłam wg schematu sa to muszelkiB1, B4 B5 i B6

7. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Screen nie jest dowodem w sprawie, z uwagi na możliwe preparowanie dowodu i przede wszystkim fakt, że czynność musi zostać wykonana na serwerze, a nie na komputerze. Jeśli więc muszla zostanie odkryta i szybko nastąpi wylogowanie, informacja nie zostanie zapisana w systemie i przy kolejnej wizycie będzie nieodblokowana.
    Co do języka PT - metoda działa, ale jest nieskuteczna, gdyż polscy Użytkownicy powinni się zgłaszać do polskiej PT i taką też odpowiedź uzyskają z innego supportu.
    Liczba zgłoszeń nie zawsze świadczy o powadze problemu - sama loguję się codziennie i zapomniałam o dwóch muszelkach.
    Bardzo proszę nie wprowadzać Graczy w błąd.

8. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Muszla z rożnową galaretką odkryta rano.Później sprawdzane jeszcze raz i kolejny późno w nocy tuz przed wylogowaniem.Wszystko było ok.Następnego dnia rano już była zamknięta.To ile -naście, -dziesiąt godzin po otwarciu nie można sie wylogowywać?

9. BA_Czerwona

MaDzo, zawsze możesz to sprawdzić wylogowując się i ponownie logując.

10. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Dokładnie to było zrobione.Przynajmniej 3-krotne logowanie do gry w ciągu dnia.Muszla pozostawała odkryta az do ponownego logowania następnego dnia.
    To nie jest pierwszy kalendarz w którym gracze skarzą sie na błędy nie wynikające z ich winy.
    Korzystając z rad ekipy która w poprzednich edycjach uprzedzała,ze za szybkie wylogowanie może skutkować brakiem zapisu na serwerze i tym samym zamkniecie się muszli wiec pilnowałam tego...a jednak.
    Poza tym bardzo często jestem zalogowana do gry pomimo,ze wychodzę z domu na kilka godzin.

11. Sekme

Sekme Generał forum

Czerwona, jesteś tu nie pierwszy rok, w Ekipie także, i sama widzisz, że podczas każdego kalendarza ludzie mają ten sam problem. Nie można powiedzieć, że każdy na pewno zapomniał, szczególnie, że są ludzie, którzy robią screeny, a potem co - nagle "zapominają"? Bez sensu. Problem się powtarza regularnie, tylko BP nic sobie z tego nie robi. I to jest główny problem, a nie wmawianie graczom, że mają sklerozę i halucynacje, a screeny sobie falsyfikują. Jako Ekipa powinniście bombardować BP, że mają problem z przesyłem danych na serwer, ale tłumaczyć ludziom, że są zapominalscy.

Co do opcji, że polski gracz powinien pisać do polskiej PT, to wiesz... a) gdzie jest taki obowiązek zapisany, b) a na jakiej niby podstawie ktoś ma ocenić, czy jestem polskim graczem, czy chińskim? Może korzystam z polskiego interfejsu tylko w ramach nauki języka, a w sprawach poważnych wolę rozmawiać w rodzimym dla mnie języku z osobą, która też tym językiem się posługuje, żeby na pewno dobrze się porozumieć?
    Żyjemy w wolnym świecie, więc gracze mogą używać dowolnej wersji językowej gry, dowolnego forum językowego (a nawet kilku różnych) i pisać do dowolnego PT, niezależnie od miejsca zamieszkania czy koloru paszportu.

Tematu zaufania do PT nie będę poruszać. Sama omijam szerokim łukiem od lat 5-ciu chyba, mimo, iż wiem, że ludzie dawno się wymienili, ale doniesienia z forum dowodzą, że moja decyzja jest jak najbardziej słuszna. Wybaczcie, ale po tym, co często tu czytam, bardzo dobrze rozumiem brak wiary naszych graczy w pomoc ze strony PT. Jak się komuś nie ufa, trzeba szukać pomocy gdzie indziej. Takie życie. Nic osobistego.

I tym mało optymistycznym akcentem pozwolę sobie zakończyć ten temat.

Moje pnącze hula, mam nadzieję, że jutro nie pojawi się potrzeba słuchania, jak ktoś będzie mi próbował wmówić, że jednak mam Alzheimera ;)

W takiej sytuacji widzę tylko jedno rozwiązanie:
    1. Otwieramy i wylogowujemy się.

2. Nowe logowanie, sprawdzenie, że otwarta.
    3. Pisanie do PT z prośbą o potwierdzenie, że oni widzą, że otwarta.
    4. Następnego lub innego dnia, gdy będzie zamknięta, znów pisanie do PT z cytowaniem ich potwierdzenia, że wczoraj była otwarta...

I tak codziennie...
    Innego sposobu nie widzę, żeby nie musieć udowadniać, że jednak wielblądem gracz nie jest.

12. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Może w sierpniu dadzą:p

13. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

I to jest rowiązanie.

Przy nastepnym kalendarzu przygotuję sobie trść zgłoszenia, potem znanym sposobem kopiuj/wklej bedę codziennie wysyłac prośbę o potwierdzenia otwarcia muszelki, skarpety, czy co tam będzie.
    Odpowiedzi zapiszę i w razie "W" będzie podkładka jak ta lala.

Dzięki za pomysł.

14. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

GenialanexDxD:cry: Dzieki:inlove:
    Przypomnij mi podczas kolejnej edycjixD
    Ciekawe po ilu dniach zablokują mi dostęp do PT:p

Błędy BP nie występują na kontach u indywidualnych graczy
    Jak BP popełnia błąd to wtedy pojawia sie stosowne Oficjalne Ogłoszenie o błędzie masowym i nie pisaniu do PT
    Jest sens pisać? Niech kazdy sam sobie odpowie

PS.Rysiek byles szybszy;)

15. SperanzaE

SperanzaE Baron forum

U mnie wszystko poszło bez problemu, pnącze chodzi, nagrody pozbierane - najlepsze moim zdaniem to chyba jednak te bizony z zagadkowych zagród i rekiny.
    A teraz czas na małe wakacje. Pola przekopałam, zwierzaki do obory zgarnęłam - w końcu przyszły afrykańskie upały nadchodzą i całość obsadziłam drzewami. Jak już wrócę (jeśli nie na eventy "około listopadowe" to trochę później) będzie co zbierać i będzie też z czego porobić zapasy przetworów na zimę.
    Miłego grania i w ogóle życia wszystkim życzę! :inlove: :) :inlove::):inlove: :):inlove:o_OxD

antonina-farmerska i hlnrys lubią to.
  16. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

To jest genialne rozwiązanie. U mnie co prawda obyło się bez problemu, pnącze hula (jedną muszlę odblokowałem za florki, niestety zapomniałem wejść wtedy na farmę, moja wina), ale przezorny zawsze ubezpieczony. W ciągu następnej edycji na pewno będę tak robić. Dzięki! :inlove:

Co do samego kalendarza, to nagrody naprawdę zacne, wydaje mi się, że lepsze niż w zeszłym roku. Prosimy częściej! :D

17. BA_Czerwona

Rozwiązanie genialne, ale przy ilości aktywnych Graczy nie liczcie na to, że wyrobimy się z odpowiedzią nie tylko w danym dniu, ale chociażby w tym samym tygodniu. Życzę powodzenia.
    Co do zasad dotyczących PT nie jest to nasza niechęć, a brak jakichkowiek podstaw do tego, żeby potwierdzić występowanie błędu i powie Ci to każda ekipa. A metody sprawdzenia jakiej narodowości jest Gracz istnieje wiele i umiemy z nich korzystać.
    Możesz z nami walczyć na argumenty, Sekme, ale pamiętaj, że jesteśmy bliżej Centrali i mimo bombardowania uwagami znamy ich zdanie w tym zakresie i bardziej realnie określamy możliwości.

18. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

U mnie kalendarz ( o dziwo! ),przebiegł bez żadnych błędów.Dla pewności codziennie robiłam screeny.Czekam na kolejny kalendarz,pewnie dopiero adwentowy.

19. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

Już przełknąłem tę żabę. [​IMG] Teraz się zastanawiam, czy 20 farmarków i pnącze (oraz 5ZB) jest warte 26 FL? Bo tyle muszę dać za odkrycie odkrytego... [​IMG] W sumie Fl za darmo. [​IMG]

20. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

xD:cry:xD Jeśli o mnie chodzi- mają to jak w banku przy następnym kalendarzu..
    Bardzo,naprawdę bardzo dobry pomysł.
    Czerwona- absolutnie na to nie liczę.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.