Multi konta, pushing - regulamin

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika hlnrys, 18 grudnia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

W związku z dociekaniem, czy jest dozwolone posiadanie przez jednego gracza kilku kont i dokonywania interakcji między nimi, mam pytanie odnośnie zawartych w regulaminie regulacji dotyczących tego zagadnienia.

O ile posiadanie kilku kont przez jednego gracza nie budzi moich wątpliwości, to dokonywanie interakcji między nimi już tak.

https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/regulamin-gry-farmerama.24977/#post-746747

"4.1 Pushing
    Pushing jest bezwzględnie zakazany w niektórych grach Bigpoint. Pojęcie "pushing" oznacza interakcję pomiędzy dwoma lub więcej kontami w grze w celu zapewnienia wszelkiego rodzaju korzyści dla co najmniej jednego z tych kont.

W FARMERAMIE niedozwolone jest jedynie czerpanie korzyści dla swojego własnego lub innego konta przy używaniu nieautoryzowanych metod/skryptów/oprogramowania.

Wszelkie dokonywane ręcznie interakcje pomiędzy kontami dwóch lub większej ilości graczy nie są traktowane jako pushing i są tym samym dozwolone."

Nie ma tu mowy o interakcjach między kontami tego samego gracza.

W zagranicznych wersjach regulaminu widnieją takie zapisy:

http://www.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/game-rules.26117/

"4.1 Pushing
    [...]
    All interactions between the accounts of one or more players which are carried out manually are not considered pushing and are therefore allowed."

tłumacz google:

Wszystkie interakcje między kontami jednego lub więcej graczy, które są przeprowadzane ręcznie, nie są uważane za pchające i dlatego są dozwolone. "

http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/farmerama-spielregeln-ab-09-11-2016.52175/

"4.1. Pushing
    [...]
    Jegliche Interaktion zwischen Accounts eines oder mehrerer Spieler, die manuell ausgeführt werden, gelten nicht als Pushing und sind somit ausdrücklich erlaubt."

tłumacz google:

Jakakolwiek interakcja między kontami jednego lub większej liczby graczy, które są wykonywane ręcznie, nie będzie uważana za pchającą i dlatego są one wyraźnie dozwolone. "

Jak widać nasz regulamin nie odnosi się do kwestii interakcji pomiędzy kontami jednego gracza, natomiast przedstawione wersje EN i DE regulaminu na takie działania zezwalają.

W związku z tym pytam, chcąc uzyskać odpowiedź nie budzącą wątpliwości, ponieważ nie wiem, czy to tylko niedoprecyzowanie naszej wersji regulaminu, czy też przedstawione przeze mnie zapisy regulaminów w wersjach EN i DE są błędne lub błędnie tłumaczone i tym samym źle przeze mnie rozumiane:

Czy interakcje między kontami tego samego gracza są dozwolone?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

O ile dobrze pamiętam to było to już kiedyś wyjaśniane i z wyjaśnień jasno wynikało, że wszelkie interakcje przeprowadzane ręcznie między kilkoma kontami jednego Gracza są w Farmeramie dozwolone. Patrząc na Regulamin gry jest tam mowa o dwóch lub więcej Graczy i być może wprowadzać w błąd, albo ja źle to rozumiem. A żeby nie było żadnych wątpliwości i abyś uzyskał jednoznaczną, jasną odpowiedź to pozwól, że o to dopytam. Bardzo proszę o cierpliwość.

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2018
  3. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

SMOD_Atena udzieliła już odpowiedzi, dziękuję :)

W Regulaminie gry zostały już naniesione poprawki. Mam nadzieję, że teraz jest to jasne

ross2, zagma oraz grakula16 lubią to.
  4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

I teraz nie mam wątpliwości.

"4.1 Pushing
    [...]
    Wszelkie dokonywane ręcznie interakcje pomiędzy kontem jednego lub większej ilości graczy nie są traktowane jako pushing i są tym samym dozwolone. [...]

Dziękuję.

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Również dziękuję a skoro już wszystko jest jasne i nie masz pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.