Mroczna wierzba

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika maig1070, 24 października 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. maig1070

maig1070 Czeladnik forum

Witam
    czy owoce z wierzby ośmiorniczki będą dostępne na targu?

2. Goldmaster82

Goldmaster82 Moguł forum

Moim zdaniem owoce tej wierzby nie będą dostępne na targu, ponieważ żadnych mrocznych upraw nie ma na targu.

toDzasta lubi to.
  3. piechanna

piechanna Analityk forum

Sądzę, że nie. Mroczne rośliny nie są dostępne na targu, więc owoców
    z tego drzewa też raczej na targu nie kupimy.

4. maig1070

maig1070 Czeladnik forum

he he dzięki za odpowiedź:)

5. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Jeżeli można,to podłączę się do pytania-bo nie zostało jednak wyjaśnione.I druga sprawa-owoce z drzewa tylko w czasie pełni można będzie zbierać?

{Monia} lubi to.
  6. piechanna

piechanna Analityk forum

Wychodzi na to, że tylko podczas pełni, bo drzewko tylko tam można postawić.
    A skoro strefa nie będzie aktywna, to nie będzie możliwości zebrać owoców.

7. ANETA111

ANETA111 Mieszkaniec forum

Ja również podłączę się do pytania , czy owoce z wierzby mrocznej , będą do zbioru tylko pod czas pełni i kolejne pytanie czy strefa pełni księżyca będzie czynna cały czas , wiadomo rośliny siać będzie można tylko podczas pełni , ale chodzi o to czy ona będzie czynna np; dla mrocznych itemów i właśnie wierzby ?? Bo z tego co widzę wierzbę , można posadzić tylko w strefie .

p.s.
    bo jeżeli tylko pod czas pełni są zbiory wierzby , to potrzeba duuuuuuuuuuuużo drzew aby ukończyć wszystkie zadania ;/

8. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Strefa pełni będzie dostępna tylko podczas pełni. Jak ktoś grał w Fantasyramę to wie na czym to polega. Tam też były drzewka, również do zbioru tylko podczas pełni. Drzewek można zdobyć wiele kupując je w Sklepie Jacka, jedno jest do wygrania w misji Miss Drapieżnego Uśmiechu a jedno będzie do wgrania w evencie "7 dni do Halloween". Poza tym drzewka można podsypać Zośką - super i turbo nawozem - i wtedy zbieramy 6 owoców co trochę ponad 6h.

toDzasta, -katie1234- oraz piechanna lubią to.
  9. gosiagosia60

Tyle,że to takie sobie nasze "gdybanie" na razie-może władza informacji konkretnych dostarczy :) Bo jeśli nie można będzie owocami handlować,ani zbierać jak dojrzeją,to nie wiem,czy się opłaci więcej drzew od Jacka kupować.Więc jakieś info z góry wskazane byłoby w miarę szybko...;)

10. ANETA111

ANETA111 Mieszkaniec forum

{Monia}, ale to tak nie do końca , po za tym w Fanasyramę nie grałam i nie wiem , nie każdy ma zośki i turbo nawozy , a zadania są 4 nowe , więc ..........
    no opcji jest wiele jak np; G&T , a jeżeli chodzi o sklep jacka to tanie to to nie jest a przynajmniej z 10 by trzeba , żeby to jakoś szło .....

11. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Gosiu, w poradniku do Pełni jest napisane:
    więc siłą rzeczy wiadomo, że z drzew będziemy zbierać owoce tylko podczas Pełni bo w innym czasie do strefy po prostu nie wejdziemy.
    I skoro na targu nie mamy mrocznych roślin to mało prawdopodobne żeby owoce się pojawiły.
    Wiem, że misji jest dużo, owoców też sporo potrzeba ale właśnie o to chodzi, aby gracze robili misje długo a nie podczas jednej Pełni wszystkie zaliczyli. Ile ja się naczytałam postów, że nudno, że wszystkie misje pokończone, mogliby dodać coś nowego... Z dwóch drzewek spokojnie można dwa a nawet trzy razy w ciągu doby zebrać.
    A to, że nie każdy ma nawozy... Wszystko w tej grze prowadzi do jednego - kupowania za realną kasę. Zawsze jest taka możliwość. Jeśli ktoś myśli, że ta gra jest tworzona dla przyjemności to się myli. To maszynka do zarabiania pieniędzy, dużych pieniędzy a przyjemność z grania jest niestety od dawna sprawą drugorzędną.
    Tak to sobie twórcy wymyślili, może i mi się też do końca takie rozwiązanie nie podoba no ale cóż zrobić...

gosiagosia60 lubi to.
  12. gosiagosia60

Tez tak myślę,ale wolałam się upewnić.No cóż,to 2 drzewka wystarczą,w takim razie ;)

13. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

W poradniku czytamy: Strefa Pełni Księżyca: "Nowa część Farmy - Strefa Pełni księżyca będzie aktywna tylko podczas eventu Pełnia księżyca oraz Halloween." oraz "Na polanie niedostępne będą super pola ani automatyczny zbiór z drzew (funkcja Pakietu Premium), nie pojawią się też chwasty." :)

Dodatkowo w tym poradniku; 7 dni do Halloween czytamy:
    "[​IMG]

Wierzba ośmiornicza XL
    produkt: 4 x Macka wierzby ośmiorniczej
    czas: 8:48
    PD: 120

Drzewko można postawić tylko w Strefie Pełni."

Zatem zarówno podstawę i ulepszenie będzie można postawić tylko w Strefie Pełni Księżyca i tylko podczas Pełni Księżyca lub Halloween będziemy mogli zbierać z niej owoce. :)
    Z informacji które obecnie posiadamy wnika, że podobnie jak to się ma z mrocznymi roślinkami, zakup owoców Wierzby ośmiorniczej nie będziemy mogli dokonać na targu. :)
    Oczywiście jeżeli twórcy gry zdecydują inaczej społeczność farmerka na pewno zostanie o tym fakcie poinformowana. :)

maig1070
    , czy jako Autor/Autorka wątku masz jeszcze jakieś pytania? :)

14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Pomimo obecności na forum Autorka nie miała więcej pytań w temacie, inni Gracze również nie, więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.