Opinie Morska wiedźma

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Yabolek

Yabolek Książę forum

cytat z poradnika
    "· w zadaniach, gdzie wymagane jest usunięcie z planszy określonej liczby stworków, zaliczane są tylko te, które zostały połączone; nie są wliczane stworki wewnątrz pętli; zadania te można zaliczać jednym większym połączeniem lub kilkoma mniejszymi."

Póki co, sieję i zbieram ile się da.
    Pod koniec z zrobię sesję, zaczynając od wymagających zadań jak "stwórz pętlę dającą co najmniej 45 000 pkt"

2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Hura
    udało się po raz pierwszy zbiór z bonusem [​IMG]

i dziś ostatni :sleepy:
    o 17 nie mam możliwości być na farmie no chyba że plany się zmienią

może sobota niedziela będzie ''bonusowa ''

roślinek malutko :oops:
    gogli 121 szt

3. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Bardzo dziękuję z odpowiedź, po prostu jestem chora i ledwo żyję, o logicznym myśleniu
    po prostu nie ma mowy. Pozdrawiam.

4. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

a czy pamiętacie ,że się zaczął event weekendowy ??

Widzę,że evencik odrobinę pokręcony,hmmm

5. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

6. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ja nic z tego eventu nie rozumiem >:( Sieję,zbieram,łączę jakieś stworki i nic mi pkt nie przybywa :cry: No nic,jeszcze blisko 2 tygodnie,może zaskoczę o co kaman..[​IMG]
    Super mi idzie jak widać :D

7. -mala159-

głos oddany,to już dawno powinno być i może powinno wyjść od Góry :p ale co ja tam wiem 8)8),jam zwykły pionek

Gosiu a przelogowałaś się ,no nie możliwe abyś miała tak mało pkt :(.
    Przeloguj się i napisz ile masz naprawdę pkt ;)

8. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Dzięki Michaś :)
    Właśnie mi uświadomiłeś że ten ,,opcjonalny,, zbiór około 21 godz. mogę sobie spokojnie darować a zebrać dopiero po północy - z happy badylkiem
    i tak lepiej na tym wyjdę niż gdybym z tym ostatnim nie wyrobiła się w czasie .
    No to lekka modyfikacja mojej ,,strategii,, : robię 3 zbiory happy i czwarty zwykły jeśli Mietce uda się mnie szczęśliwie budzić między ósmą a dziewiątą rano
    ( tak jak dziś :p)
    da mi to : 3 x 480 = 1440 badylka
    a przy ,,happy pobudce,, 1600 szt - na czysto :D o la la ... ile to potworków będzie można umielić po tygodniu takiego zbierania :music: toż dodatkowych nagród braknie nim się je wszystkie wykorzysta xD:cry:
    A to na odwyk się wybierasz xD;) oczywiście farmę mam na myśli by nie było że co inne :p
    nudno na odwyku bez siania... i losowości xD:cry: no chyba że sobie coś ciekawego wynajdziemy - mnie wnuczka wynalazła i... nawet Mietkę tak to
    ,,zajęcie,, wciągnęło że jej farma całkiem z głowy wywietrzała na kilka dobrych tygodni - a nawet teraz po powrocie , gdy już obrobimy w polu co trzeba Mietka kalosze odstawia do kąta i ... leci bawić się w Picassa czy tam innego Leonarda :p

9. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Na razie to sieję te badyle, nie wiem jak Wam u mnie bardzo mało wypada tych masek z pierwszego zbioru wypadło 34 maski a z drugiego tylko 25. Sieję na małych polach. w takim tempie to nie ma szans na uzbieranie odpowiedniej ilości, żeby trochę pograć. Wszystko do kitu.

10. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

przelogowane-nic się nie zmieniło-normalnie Mistrz jestem 8)

11. dorro007

dorro007 Hrabia forum

A co znaczy: umieść: 10 razy różowy okoniowiec. To w linii? W środku? Jak?
    Edit: już wiem. Zrób w młynie okoniowce i wrzuć je na planszę minigry :)
    Przypadkiem odkryłam :)

Ostatnie edytowanie: 21 marca 2025
  12. -mala159-

Gosiu ja robię na koncie rodzinnym oczywiście nie cały bo szkoda mi czasu ale ....hmmm...

teraz będę robić linie 25 jednakowych stworków aby zdobyć item z %,wybierasz ,które masz najwiecej + kaczuszkę i robisz linię i liczysz aby było 25 szt,mało jest za to pkt bo tylko 250 ale masz item i musi być 25 stworków tego samego rodzaju z kaczuchami włącznie.Później wytłumaczę jak zamykać aby zdobyć ulepszenie Lulka( czyli 30 pkt w środku przy zamkniętym obwodzie)

13. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ale ciekawie... Załapałem się na szczęśliwe roślinki a jest po 14xD:cry:xD No cóż, narzekał nie będę;)

Aisha1969, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  14. -mala159-

tu jest przykład jak zdobyć item z % za linię 25 -pogrubiona różowa ryba,można sobie policzyć czy jest 25 :)

15. Yabolek

Yabolek Książę forum

Zakładając skromnie że z jednego zbioru będzie wylotek na 2 zbiorniki. Trzeba zbierać minimum 3 razy na dobę do końca ewentu.

Licząc od jutra czyli 22.03
    6x12=72

Nie brałem pod uwagę prezentów od sąsiadów.

16. -mala159-

UWAGA !!

od poniedziałku jest do kupienia pnącze:

dla tych co nie mają :),jest OO

na rodzinnej zbiór za 1:15 ale chyba poczekam do .....17 ,kurcze to jest chore :p :cry:

17. szary_ludzik

szary_ludzik Komisarz forum

Gosieńko, spokojnie.

Zerknij jeszcze raz w poradnik i przyjrzyj się animacjom.
    Jest tam pokazane jak łączyć stworki na przykładzie niebieskich mant (takie serduszko z nich wyszło).
    Spróbuj odtworzyć u siebie ten obrazek.

Czyli:

Nie spiesz się.
    Przyjrzyj się uważnie swojej planszy, która Ci się wyświetli.
    Policz ile stworków jakiego rodzaju masz na zewnętrznej ramce.
    (W poziomie 10 sztuk, w pionie 9 sztuk razem stworków jest 288).
    Wytypuj jednego stworka, którego masz najwięcej i możesz połączyć w kółko.
    Jeżeli mało brakuje do zrobienia koła, zobacz, czy możesz złapać jakiegoś od środka.
    Tak jak pokazano w poradniku.
    Jeżeli nie ma żadnego stworka, ani kaczuszki (zastępującej każdego potworka) ukręć w młynie konkretnego stworka.
    Dołóż, połącz, zaczynając od pierwszego stworka, zrób kółeczko i na pierwszym stworku zakończ.
    Jak kółko jest zamknięte ukaże się mnożnik - na animacji w poradniku udało się uzyskać mnożnik x42.
    Dopiero wtedy puść przycisk myszy.

Jeżeli nadal będziesz miała kłopoty - pisz.

18. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Stały bywalec

Jednak rezygnuję po pierwszym zbiorze. 13 gogli zużyć do jednego ruchu to ja podziękuję

19. -mala159-

wstawiam plansze jak zdobyć ulepszenie Lulka czyli 30x zamknięta pętla z krabami(czerwone)

20. akinomrd

akinomrd Chodząca legenda forum

Nawet nie Wiesz jak ja się cieszę .Długo na to czekałam :)
    Ewcia a gdzie hamak ????xD:cry::cry:
    Długo nie musialam czekać xD
    W temacie czerwony koral na 17 będzie gotowy do zbioru
    Niczego nie ukladam,czekam ... nie wiem na co:oops: