Opinie Morska wiedźma

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. freska_kreska

freska_kreska Półbóstwo forum

Przeanalizowałam zadania. Jest w nich wymagane umieszczenie na planszy zwierzaków. Oznacza to, że musimy je wytworzyć w młynie. Aby zaliczyć te 4 zadania potrzebujemy po 750 szt. każdej rośliny:
    umieść 10x okoniowiec = 200x bambus i 200x ukwiał
    umieść 10x manta = 200x ukwiał i 200x koral
    umieść 10x krab = 200x koral i 200x bambus
    umieść 5x kaczka = 350x bambus i 350x ukwiał i 350x koral.

Resztę zadań będzie można zrobić przypadkowo, o ile losowość dopisze xD

Rozbawiła mnie nagroda nr 54. Normalnie aż chce się ciężko pracować przez te 2 tygodnie.

Jeśli dobrze pamiętam, to 5,5h z wodą i kupą rośnie 4h. Z tych 3 happy hours trafię jedynie na 1.

Event podłubię. Poprzedni na PST też dłubałam i skończyłam przed czasem. Zobaczymy jak będzie teraz.

edit. Kolejny raz czytam FAQ i chyba skupię się głównie na produkowaniu kaczek, bo trzeba ich aż 60 usunąć z planszy, a do usunięcia liczy się jedynie uwzględnienie ich w linii. Czyli potrzeba po 2800 każdej rośliny. Może w 2 tygodnie się uda ;D

Ostatnie edytowanie: 19 marca 2025
  2. matthero

matthero Hrabia forum

Robię, jak zawsze, ale mam pewne pytanie:
    w zadaniu 23, żeby zdobyć ulepszenie laboratorium trzeba uzyskać mnożnik 30 dla elementów wewnątrz pętli, dokładnie taki, nie mniejszy, nie większy... pytanie: jak to zrobić? ktoś wie ?

3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Musisz utworzyć pętlę, która zamknie w środku dokładnie 29 stworków (podstawowy mnożnik to 1, który powiększany jest o liczbę otoczonych obiektów). Technicznie wygląda to tak:
    animcja.gif

Trzeba będzie trochę się pobawić dokładając stworki tak, aby spasowało.

Nie wiem, czy stare poradniki będą Ci przydatne, bo jednak sporo w tej mechanice się pozmieniało, a obecne FAQ zawiera zarówno przypomnienie tego, co pozostało bez zmian, jak i nowe informacje. Jeśli chcesz poczytać więcej, to tutaj jest pierwszy poradnik dla tej mechaniki >>klik<<. Opisana tam została bardzo dokładnie.

Ostatnie edytowanie: 19 marca 2025
  4. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Nie znoszę tej mechaniki, więc nie wiem czy się przemóc, czy sobie darować ten event jednak:mad::mad:

5. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Zacznę bez przekonania, okropnie nie lubię tej mechaniki. Tutaj też kojarzy mi się losowość. W poprzednim evencie z tą mechaniką miałam takie układy, że nic nie mogłam zapętlić, człapałam jak 200 letni żółw. Rozpocznę, najwyżej zakończę na hamaczku.

6. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Marysiu, Tomku , ja też nie cierpię tej mechaniki.
    U mnie jak w Alpach jest burza to ciężko połączyć te stwory.Siepie.

7. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

I tak i nie ;)

no tak mamy te same ograniczenia ale w tej mechanice nic nie znaczą
    komuś lepiej dopiszą kształty to poleci na minimalnej ilości roślin do wysiania a innym się nie poszczęści nie dopiszą korzystne kształty i będzie musiał więcej wysiać roślin i tym samym dłużej robić event
    bardzo losowa mechanika

no ale może ta edycja jest łatwiejsza i korzystniejsza dla nas :)
    xD

wychodzi na to że spora grupa farmerów nie cierpi tej mechaniki
    no ja ją jakoś ścierpnę, lekko nie lubię bo nie mam wpływu na wynik :sleepy:
    ale ta edycja jest inna
    z tego co teraz będzie to jak dobrze to rozumiem będziemy mieli jakiś tam wpływ by wynik poprawić
    naprodukujemy te stworki i jak zaczniemy robić pętlę a akurat będzie nam inny przeszkadzał zamienimy naszym przewodnim kształtem
    nie będzie że los nie sprzyjał ;):pxD

8. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Oj, Aniu Ty zawsze potrafiłaś i potrafisz pocieszyć człowieka. Dobra z Ciebie duszyczka.

9. klonek68

klonek68 Ambasador forum

Ostatnio ta mechanika poszła mi nieźle...ale te dwa tygodnie w jednym evencie...jakieś maratony nas nawiedzają;)

10. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Damy radę. Zwykły nawóz pewnie drogi będzie...

11. agniecha$

mom w skrzynkach :pxD

12. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Monia przypominaj mi przypominaj ale ja naprawdę nie będę robić tego eventa,nawet dla tych 2 itemów xDxDxD,żebym go ruszyłą to takich itemów musiało by być min.z 10-15.
    Bo te 2 itemy to cudów nie zrobią z PD ale ....ale za to czekają na mnie itemy z ....z....z Walentynki 2025 :p :p i tu podbije sobie troszkę PD :p :p

Tak,że w dalszym ciągu hamaczek na 2 tygodnie,będę obserwować jak Wam idzie i jak się nie którzy wkurzają na to PST i na czasy z ..+2 xDxDxD

13. agniecha$

piękne wyliczenia

ale np ta kaczka czy ona czasem nie będzie tez na planszy oprócz tych co możemy dodać
    w poradnikach w podglądowych planszach są też i kaczki razem z innymi stworkami
    może mniej to wyjdzie ta produkcja :sleepy:
    eh trzeba czekać do startu i zaznajomić się na żywo z planszą będzie łatwiej :) chyba bo może źle myślę
    niby tylko takie sobie banalny event a zagwozdka jak pieron
    a pnącza też nie łapiesz ?

14. akinomrd

akinomrd Chodząca legenda forum

Ewa,to może przesuń się troszeczkę ,poleżymy razem xD
    Że też Ci się chciało Walentynek na rodzinnych farmach xD:cry:
    Do jutra pomyślę nad eventem :)

15. freska_kreska

freska_kreska Półbóstwo forum

Pewnie, że będzie i jeśli losowość pozwoli to mniej rośliny będzie potrzeba ;D
    Kaczka ogólnie będzie robiła za łącznik, więc po prostu nastawiam się na jej produkowanie, bo ułatwi zrobienie zadań :)

Myślę też, czy nie siać całe 2 tygodnie i na koniec nie zmielić roślin i machnąć planszę na raz. Co myślicie?

16. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Monia miejsce na hamaczku dla Ciebie się zawsze znajdzie :), zapraszam :D.

Widzisz ja zawsze robię na rodzinnych jak są fajne itemy.

Pomimo,że mam dużo czasu i ten event mogłabym pyknąć na PST i nawet nie przeszkadzają mi te godz.z +2 bo dla mnie to pestka,to nie ruszę,no nie ma silnych.

Lubię normalne eventy,które mogę zrobić w 24h lub szybciej :p, wiem wiem,wyrównanie sił ale po to mam zasoby aby się w evencie nie męczyć :p :p

17. agniecha$

a da się tak
    a nie wiemy co akurat podejdzie i jaką roślinę siać co będzie potrzeba więcej a co mniej
    no ja tego nie umiem ogarnąć
    wyliczenia według zadań a jak to się ma do punktacji ogólnej
    za dużo jak na mój mały rozumek niewiadomych

no nie polubię jednak tej mechaniki :cry:

18. puniak3

puniak3 Moguł forum

nie cierpię ani tej mechaniki ani tego pola

19. pbkl

pbkl Ambasador forum

Mi zwyczajnie nie chce sie robic tego eventu. Dodatkowo nie lubie takze tej mechaniki.
    Taka skrzynie juz mam, nakladek na chalupe lulka nie potrzebuje, itemy mam jakie mam i wystarczy :)

Wszystkim robiacym zycze milej zabawy i wysokich wynikow.
    Bede przygladac sie z hamaczka.

20. grania.

grania. Książę forum

Lubię i robię. Ile zrobię to zrobię, Bez spiny. Liczę na 3 zasiewy na dobę, jak uda się trafić w szczęsliwe godzinki z +2 to dobrze - bedzie jakby się w nocy wstawało, a człek wyspany. Skrzynek z qupą nie posiadam, ale przy trzech zasiewach one nie potrzebne. Reszta wyjdzie w praniu. Nie mam parcia do robienia ewentów w 24h, przeważnie staram się jak najszybciej, ale to tylko dlatego, żeby uwolnić pola na roślinki do misji stałych, a tu dwie pieczenie przy jednym ogniu, można siać na ewent i na misje. A itemowcy nie muszę główkować jak zrobić ewent bez ściągania itemów. Same korzyści :)