Opinie Morska wiedźma

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Iskierka95

Iskierka95 Książę forum

ja sprawdzałam i wylatuje mniej więcej tyle samo,tylko nawozu potrzeba mniej ,pilnuję teraz godz.zbioru,nie patrzę na szczęśliwe godz

2. freska_kreska

freska_kreska Półbóstwo forum

Z każdego zbioru, z małych pól, mam wylotek na 2 gry. Wylotki mam głównie z pól, od sąsiadów mam codziennie 7 szt. max. Sieję na małych, bo nie chce mi się zmieniać po każdym zbiorze. Ja zbieram 2x bez bonusu i 2x z bonusem. Wiadomo, że w godzinach bonusowych najlepiej mieć roślinę na małych polach.
    Już przez kilka eventów na PST sprawdzaliśmy wylotki i wielkość pola nie ma znaczenia. Więc raczej dopasuj to pod swój harmonogram zbiorów i ewentualne koszty kupy.
    Jeśli zbierasz 3 razy w ciągu dnia, to daje Ci to 6 gier dziennie. Event trwa do 2 kwietnia. Licząc z dziś to 9 dni do końca. 9 dni x 6 gier = 54 gier. Z tym, że 2 kwietnia musisz zmienić godziny zbiorów, bo event do 22:00. Jeśli 54 gry wystarczą Ci do łącznych 80, to event zrobisz bez problemu :) Jeśli 54 gry to za mało, to musisz zbierać 4x dziennie.

3. kudlaty147

kudlaty147 Cesarz forum

Moze ktos mi podpowie jak zdobyc mnoznik do 30 pol na uszlachetnienie julka i ile razy
    dziekuje

hiacynta, Aisha1969 oraz krasnoludek10 lubią to.
  4. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Tylko raz

tu podgląd -mala159- klik
    odszukaj x30

a tu wyjaśnienie jak to się liczy robi kalinamala klik

5. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

abyś nie musiał szukać:

6. kudlaty147

kudlaty147 Cesarz forum

dziekuje bardzo

7. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Ale bez ładunku:wuerg:

Pierwszy raz zdarzyło mi się,że wypadło tylko 9 wylotek.To już przesada:mad:

8. małgoos

małgoos Cesarz forum

O to sie naciełam ha ha

9. klonek68

klonek68 Ambasador forum

Do końca potrzebne 28 zbiorników;) cała reszta zakończonaxD

10. Iskierka95

Iskierka95 Książę forum

po skończeniu 2 zadań ,zostaje najdłuższe na 80 pętli i jak zauważyłam drastycznie spadła liczba wypadających gogli,z 2 zbiorów wypadło na 2 zbiorniki i 9 zostało na trzeci,lepiej było nie robić ostatnich zadań tylko zbierać gogle-.-

11. grazaw6

grazaw6 Stały bywalec

nie mialam problemow z wykonaniem zadan ale mam problem z postepem, raz zrobilam 40 polaczen bez petli ,to nie zaliczylo,no to zrobilam 40 polaczen zamykajac petle i tez nie zaliczylo, czyli jak mam polaczyc? a jak zrobic 80 polaczen to dopiero zagwozdka, przeszukalam posty i podpowiedzi sa rozne ale nie ma konkretow, nic pewnego.

hiacynta, krasnoludek10 oraz Aisha1969 lubią to.
  12. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Postęp to ilość połączeń, nieważne jakich, mogą być same linie lub pętle. Abyś miała zaliczony np. postęp 40 to musisz rozegrać tyle minigier i mieć ułożone minimum 40 linii lub pętli.

13. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

lewa strona już tylko proste linie 65/80.Jutro najpózniej we czwartek koniec:)

14. LenaPawelczyk

LenaPawelczyk Forumowy żółtodziób

Musisz zrobić 45 pętli i zaliczy Ci wszystkie 3, tam gdzie jest nagrodą nawóz trzeba 25 pętli a masz24, przy nagrodzie punkty sezonowe trzeba 35 pętli a masz 24, przy wejściówkach trzeba 45 a masz 24

15. grazaw6

grazaw6 Stały bywalec

Smod Atena- jezeli ja zrobilam 40 lini bez petli i 4o linii z petla to juz przekroczylam te 40 linii to ile jeszcze tych linii mam zrobic zeby bylo 40,nic nie kapuje

16. SMOD_Atena

LenaPawelczyk Twój post z samymi cytatami usunęłam.

Jeśli chodzi o zadania po ikoną niebieskiego prezentu (u góry po lewej stronie):

To tak jak napisałam - aby mieć postęp 40 to musisz utworzyć 40 linii lub pętli.

Czy chodzi o zadania po prawej stronie z określonymi wymaganiami?:

17. grazaw6

grazaw6 Stały bywalec

prawa strona latwa dla mnie, chodzi o postep,nijak nie wiem jak to zrobic,zmarnowalam potworki,przepadly wejsciowki i chyba musze powtorzy pierwsza klase tam uczyli dodawania,hii

18. SMOD_Atena

Jakie masz cyfry pod tym niebieskim prezentem?
    U mnie jest np. 49/80 czyli mam zaliczone 49 linii lub pętli i zostało mi jeszcze do zaliczenia 31.

19. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Czyli rozumiem że chodzi o ten ,,Postęp,, z lewego panelu na stronie wejściowej do minigierki
    - nie ma co się wysilać i... w ogóle nie ma co zwracać na to uwagę , bo te ,,niby zadania -stwórz linię 10, 20... 40 .... itd.,, to jest ilość gier jakie należy rozegrać by dostać daną nagrodę
    A gdybyś już faktycznie zrobiła 40 linii i 40 pętelek (( jak pisałaś wyżej) to już byś miała wykonane wszystkie 80 gierek :music:a na tyle to jeszcze nikt nie nazbierał wypadalcy - no chyba że wstawał po nocach i ewentualnie dokupił ich za floreny czy tam inną kasiorkę :p

20. Makowiska

Makowiska Nadzorca forum

Jeszcze 28 kształtów i koniec. Zmniejszyła się ilość wylotek. Poprzednio było na dwie gry a teraz nawet na jedną nie starczyło (11). Dużo nie zostało, może doczłapiemy do końca.