Opinie Morska wiedźma

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Montwa

Montwa Komisarz forum

Są nakładki do Laboratorium - event trzeba zrobić. :)

Ale...

Bo widzisz, BP jeszcze za mało wpływa na nasze życie, to teraz ustala kiedy mam przychodzić zbierać.
    To już jawna manipulacja naszym życiem i chyba ostatni krok do farmerowego niewolnictwa. ;)

Choć pewnie za chwilę będzie wysyp ludzi, którzy będą przeszczęsliwi bo w końcu te szczęśliwe rośliny to jak bonusy, których nigdy na PST nie było.
    ;)

Też nie wiem kto to ale trzeba było by go dorwać. ;):pxD

Ostatnio już było tyle mowy o tym, że nikt tu nie chce udziwnień, to oni jeszcze wiecej. Super, brawo. ;):p

Oj, Krokodylku, jak Ty nic nie rozumiesz.
    To była ironia. A zarazem najprawdziwsza prawda.
    Skoro BP coraz bardziej pcha się z niewiadomych przyczyn na PST, to te drzewa niedługo stracą całą swoją wartość.
    To teraz śmiało można je rozdawać na lewo i prawo.
    A przy okazji poprawić wizerunek - jakie to BP łaskawe, takie rzadkowści nam dało. xDxDxD

Ale nie masz się czym przejmować. Skoro właśnie ustaliliśmy, że za niedługo Super Wielkie Drzewa będą tyle warte co drzewa z perfumami.
    ;)

Mówiłem już, że event robię? A no tak, na samym początku. :)

.

2. *dzuga*

*dzuga* Komisarz forum

ciekawski ten event... pytanie tylko, czy lecieć standardowo na największych polach czy może nasadzić najmniejsze i celować w happy hour... ktoś policzy?

3. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Bardzo nie lubię tej mechaniki i dobrze,że event jest na PST.Coś tam posieję i co zrobię to zrobię jest dużo czasu.Mogę odpuścić nakładki na Laboratorium a inne nagrody mnie nie powalają.Nie jestem zbieraczką super itemów jak się trafią to dobrze i nie ma tragedii gdy ich nie zdobędę.Czy teraz normą będzie trwanie eventów przez 2 tygodnie? Idzie wiosna ,lato i pora wyjść z domu a nie pilnować farmy.Mieliśmy zimowe miesiące na tasiemce.Ktoś kto układa te eventy bardzo lubi siedzenie w domu i widok monitora komputera nie biorąc pod uwagę,że nie wszyscy użytkownicy są maniakami gry.

4. memlak

memlak Mieszkaniec forum

Właśnie tak:)

Również robię i nawet dobrze że tu coraz częściej są eventy:) bo itemy gdzieś muszę stawiać i baobabyxD:cry:xD

5. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

a ja mówię ...STOP ! Jak dla mnie hamaczek :p.Wiedziałam,że nie będę miała wszystkich ulepszeń Lulka ,nienawidzę tej mechaniki i nic mnie nie zmusi do robienia ,nawet te 2 itemy co dają % na ozdobne.Czyli 2 tygodnie balowania xDxDxD.

6. IRENOWO

IRENOWO Ambasador forum

a dlaczego w takich godzinach będą :
    · od godz. 12:00 do godz. 13:00;
    · od godz. 17:00 do godz. 18:00;
    · od godz. 00:00 do godz. 01:00.
    będziecie otrzymywać dodatkowo +2 rośliny z każdego poletka...jak tak to załapię się tylko dwa razy na + 2 z pola ..szkoda że w porannych godzinach ich brak..nocą śpię ..

7. gangrion

gangrion Naśladowca mistrzów

Event zrobię ( chociaż znów uwiązanie na dwa tygodnie ) , bo są fajne dwa itemy i nakładki.

Zdecydowanie nie podobają mi się ramy czasowe po północy ( jak ktoś pracuje na rano to jest poszkodowany, bo nie będzie czekał ).

Powinny być normalne godziny, a nie nocne np:

8 - 9
    14 - 15
    20 - 21

Mamy się całkiem uzależnić od tej gry i zwariować ?

Mogą też np. zrobić cztery zbiory co 6 godzin ( 7-8,13-14,19-20,01-02 ) i cały świat będzie zadowolony :)

Wtedy każdy przynajmniej 3 razy skorzysta.

Ostatnie edytowanie: 19 marca 2025
  8. anulo1

anulo1 Okazjonalny autor

Nie lubię pętli, szubiennic.

9. ShaGGy778

ShaGGy778 Weteran forum

No nie wierzę... dopiero co skończyło się karnawałowe "szaleństwo" na PST, które z nudów przewracało wszystkie wnętrzności, zrobili kilka dni przerwy na drzewną ruletkę i znowu 2-tygodniówka na PST.:wuerg: I jeszcze te szczęśliwe godziny, oni naprawdę nas nie lubią xD Wystarczy rano coś przegapić, źle zebrać i z racji, że nie podgoni się bonusami to mogą przepaść wszystkie te godziny w danym dniu jeżeli komuś zależy na 4 zbiorach dziennie... nie zawsze też każdy ma możliwość wejścia na farmę po 12 i co wtedy jak np. zaloguję się o 14? Zebrać czy czekać już do 17? Serio mało było kombinowania...?
    Ale nakładki laboratorium są to trzeba robić.:wuerg:
    BP z racji zbliżającej się wiosny coraz bardziej nachalnie zachęca graczy do zrobienia sobie przerwy do gry xD nie powiem propozycja coraz bardziej kusząca. xD

10. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

No ale przecież wcale nie ma obowiązku korzystania z tych "Szczęśliwych roślin"o_O Ja się będę załapywać chyba tylko na jedno okienko w ciągu doby, ale przy małych poletkach da to jakby dwa dodatkowe zbiory. Normalnie miałabym 4 zbiory dziennie po 160 roślin, dojdzie bonusowy zbiór dający dodatkowe 320 roślin, mi się podoba:)
    Zresztą nawet bez bonusu, 4 zbiory po 160 = 640 roślinek na dobę. Pozwoli to na wyprodukowanie 16 stworków w młynie, a nie sądzę, żebym potrzebowała dziennie więcej na ułożenie ładnych, zamkniętych kształtów:)
    Wymagania dla postępu z punktami to 562.500, wypada średnio na "gierkę" 7.000 pkt. (zakładam, że te 80 linii z postępu rozegram). Nie wydaje mi się to jakoś wygórowane:)

Generalnie eventy na tym polu wielu osobom odpowiadają. Nie blokują "normalnych" łąk i pomimo eventu można spokojnie oddawać się temu co lubi się robić. Uprawiać roślinki (albo itemy:p), hodować zwierzaki, sadzić drzewa...

11. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Jeszcze nie podjęłam decyzji czy zacząć ten event. Zastanawiam się

12. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Uczę się czytam sprawdzam i zaś czytam analizuję jak by tu machnąć event :D
    minimum zgarnąć pnącze

pierwsza opcja
    jak dobrze rozumiem wystarczy nazbierać wylotki gogle do nurkowania 1040szt zmielić w młynie i byle jak by tylko zakreślać linie
    bez żadnego siania ?
    i pnącze moje ?

w tej mechanice to zgarniam tylko minimum :oops: może w tej zmienionej edycji jest szansa na więcej [​IMG]
    by jednak coś zdobyć więcej i się pobawić w nowej mechanice i naumieć i co ważne zgarnąć nagrody ;):p

druga opcja
    siać bambus ukwiał i koral i produkować tylko 3 przedmioty
    kaczkę zwyczajnie pominąć

tu jest już pod górkę z rozumowaniem bo nie wiem ile jakiej rośliny wysiać
    po równo ?

zresztą co ja się xD i tak nie umiem tego łączyć na punkty marnie to zawsze jest

13. dariodiablo

dariodiablo Mistrz forum

Nie cierpię tej mechaniki ale muszę dostać nakładki do laboratorium Lulka :p nakładki wysoko ustawione ale będę robił ile się da.... ktoś może wie na ile skraca się 30-godzinny item na leśnej polanie? bo jeśli powyżej 24 to lipa....

Ostatnie edytowanie: 19 marca 2025
  14. twardy81

twardy81 Koneser forum

Robię jak zawsze

15. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

No bez siania to tylu wypadajek nie nazbierasz, bo niby jak... Chyba, że kupisz jakiś koszyczek, albo sąsiedzi będą Ci za floreny wysyłać.
    A do pnącza faktycznie wystarczy umielić w młynie 70 zbiorników do nurkowania i zrobić 70 byle jakich linii, choćby i takich po 3 stworki.
    Ja bym się jednak pobawiła, w końcu to nic nie kosztuje, a rozrywka jest;)
    Co do roślinek, to ja początkowo zgromadzę je w takich mniej więcej równych ilościach, a później będę dosiewać te, które mi "wyjdą". Wszystkie mają ten sam czas wzrostu, więc to nie problem:)

16. gunia252

gunia252 Forumowy żółtodziób

Dokładnie.... nikt nikogo nie zmusza do wchodzenia o danej godzinie do gry - jak ktoś ma życzenie to poświęci czas i coś więcej zyska. Ostatnio przy każdym evencie rusza lawina narzekań i pretensji - zupełnie tego nie rozumiem.... Zasady są podane, trzeba się z nimi zapoznać i samemu zdecydować czy się im podporządkować czy niekoniecznie. Mnie też nie zawsze wszystko się podoba ale to jest tylko gra... Czasem mam wrażenie, że gdyby gra z jakiegoś powodu "padła" to spora część graczy musiałaby wylądować na kozetce u psychologa/psychiatry.
    Ja event robię, ile zrobię tyle będzie zrobione i już :D

17. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

xD

ano tak źle to ujęłam
    siać faktycznie trzeba ale w tak skrajnym minimum można jedną roślinę na wylotki ;)

ok
    dziękuję :)
    no wiem wiem że można się pobawić i mnie to nawet korci
    ale nawet zabawa ma przynieś jakiś oczekiwany efekt :p a tu jak nie umiem się bawić to efektu nie będzie ;)
    eh [​IMG] idę obczaić poprzednie edycje jak to mi rewelacyjnie szło

18. akinomrd

akinomrd Chodząca legenda forum

Ewa, a ja Tobie mówię,że zrobisz xDxD Jak przeliczysz te mnożniki to się weźmiesz do roboty xDPrzypomnę Ci to za kilka dni :D
    Nienawidzę eventów na PST, no nie cierpię >:(
    Druga sprawa to czy teraz eventy będą tylko dla bezrobotnych lub pracujących pod komputerem ??
    Dawniej event na PST był rzadkością .Teraz w krótkim czasie trzeci pod rząd
    Nie znam tej mechaniki,bo półtora roku nie grałam.
    Jedno mi przychodzi do głowy,że BP ma zbyt na te najdroższe koszyki więc pora się nastawić ,że tak już będzie
    Coś podłubię i przypomnę Ewie,że miała leżeć na hamaku xD:cry:
    Idę czytać 3x FAQ bo nic z niego nie rozumiem :oops:

19. FARMAJOLA1

FARMAJOLA1 Młodszy ekspert

Ale superaśny ten evencik trochę będzie kombinowania i wreszcie fajnej zabawy - szare komóreczki trochę popracują- super bo sprawiedliwy dla wszystkich a największy raban podnoszą Ci co kupują duuuzo ulepszaczy i chwalą sie jak to w ciągu 48 godzin ukończyli zabawę a to ma być zabawa i przyjemność, super ja jestem cała:D, oczywiście nikogo nie pragnę urazić ale wszyscy mają możliwość takiego samego startu, wszyscy mamy te same ograniczenia ja jestem na Tak;)

20. Daisy44

Daisy44 Generał forum

[QUOTE="BA_Marion, post: 2702021, member]
    A do pnącza faktycznie wystarczy umielić w młynie 70 zbiorników do nurkowania i zrobić 70 byle jakich linii, choćby i takich po 3 stworki.
    Ja bym się jednak pobawiła, w końcu to nic nie kosztuje, a rozrywka jest;)
    Co do roślinek, to ja początkowo zgromadzę je w takich mniej więcej równych ilościach, a później będę dosiewać te, które mi "wyjdą". Wszystkie mają ten sam czas wzrostu, więc to nie problem:)[/QUOTE]
    Nie znam tej mechaniki. Jest gdzieś FAQ do poprzednich wersji? 2 lata nie gralam:(