Opinie Morska wiedźma

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

,,Liczba kształtów,, to inaczej ilość pętelek jakie należy zakreślić na planszy - i nie ma znaczenia jakiej wielkości będą te pętelki ani z jakich stworków łączone
    - nie ma też wymogu że trzeba je robić hurtem - czyli te 25 pod rząd, bo do tych zadań zalicza każdą pętelkę jaką uda nam się zrobić w trakcie gierek
    a że wszystkich gierek mamy do zrobienia 80 to ,,po drodze,, i te zadania (stwórz liczbę kształtów 10, 25, 35 i 45 ) będziemy zaliczać - no chyba że ktoś będzie robił więcej linii niż pętelek w trakcie rozgrywania gierek to może nie zaliczyć - ale znowu z samych linii to i punktów się nie nałapie, więc trzeba robić pętelki :music: najlepiej takie solidniejsze ( z większą ilością stworów w środku) by tych punktów szybciej przybywało

2. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Straszna kołomyja, dubię pomalutku. Teraz robię mnożnik do 30 pól i zbrakło mi 1 sztuka kraba, muszę czekać do 1:00 o ile wysiedzę.
    A to moje postępy

Do zrobienia mam jeszcze 6 misji

3. winiulka

winiulka Ekspert forum

Zrobiłam linię /na item / dokładnie z 25 pól- kraby + kaczki i mi nie zaliczyło, dlaczego?
    Czy muszą być same stworki , bez kaczek
    Poza tym co oznacza w FAQ stwórz linię/pętlę?
    linia czy pętla?

Ostatnie edytowanie: 23 marca 2025
    hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  4. to-masz-be2

to-masz-be2 Forumowy żółtodziób

Może być linia lub pętelka - to bez znaczenia - ważne by zaznaczyć nią tyle stworków (pól z nimi) ile jest wymagane w zadaniu
    i jak widać poniżej
    mogą być to stworki i kaczki
    a jeśli jest ich zaznaczone dokładnie tyle ile wymagane to zadanie zostaje zaliczone
    co też widać powyżej :p

5. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

u mnie wygląda to tak :p :p,jutro ostatnia gra na równe 50 i odpoczywam 8)8)

6. gosia198729

gosia198729 Młodszy ekspert

dobrze rozumiem, że jesli zaznaczę np 26 to już nie zaliczy? Musi być dokładnie 25?

7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Jakiś pomysł jak zrobić mnożnik z prawie całą planszą? Chodzi mi jedynie o wskazówki, nie robienie za mnie! Bo w chwili obecnej to nawet nie wiem na jakiego zwierzaka się zdecydować.

hiacynta i AngelGina lubią to.
  8. -mala159-

tak policz podświetlone stworki + kaczki tak jak idzie linia,jest ich równo 25szt.

Tomek no taką planszę wziąłeś na całość ,to musiałbyś wziąć kraby aż 15 szt,proponuję wykorzystaj na inne zadanie tą planszę lub produkuj 15 krabów.Dobra 14 krabów :p

Ostatnie edytowanie: 23 marca 2025
    hiacynta, bogusiania oraz krasnoludek10 lubią to.
  9. krasnoludek10

Okej, spróbuję jutro, bo jest tak późna pora, że chyba już nie myślę8) Mam nadzieję, że planszy nikt mi nie gwizdnie:p;)

hiacynta i AngelGina lubią to.
  10. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Najprostszy - i zarazem najbardziej opłacalny jeśli nie robiłeś jeszcze żadnych zadań - to umielić 13 krabów i wstawić je w miejsce tych różowych rybek i mant po obrzeżu planszy, zostawiając tylko te dwie rybki w górnych rogach i tą mantę w lewym dolnym .
    Uzyskasz wtedy mnożnik ,,x 57 .,, - a mnożnik 57 dla 87 stworów to 49590 punktów i ,,załatwia ,, to wszystkie 4 zadania z tymi tysiącami punktów ( 10 , 15, 30 i 45 tysięcy )
    Ewentualnie zmiel tych krabów 16 i obstaw caluśką planszę by mieć maxa - czyli 51 300 pkt.

11. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Koniec czwartego dnia u mnie tak wygląda:

No to już z górki.;)xD

12. krasnoludek10

Jak już tak ładnie opisałaś, to grzech nie wykorzystać:D Poszła cała plansza;) To teraz już będzie z górki:inlove:

13. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No pewnie że byłoby to grzechem :p;) ale jeszcze większym byłoby wstawić kraby w miejsce kaczek , więc pamiętaj by tego nie zrobić
    bo kaczki tutaj to też kraby ino w przebraniu xD:cry:xD

14. krasnoludek10

O tym na szczęście pamiętałem:p;) Badyl do zbioru dopiero rano (jak na razie czerwony koral na tapecie).

hiacynta i grania. lubią to.
  15. bogusiania

bogusiania Baron forum

Event oczywiście robię. Na pierwszy rzut oka - trudny, zagmatwany. Ale, o dziwo, jakimś cudem nawet dobrze idzie, choć oczywiście nie od początku i tradycyjnie mało punktacji. Najwięcej problemów miałam z mnożnikiem do 30 pól wewnątrz kształtu - a to 29, a to 31, za nic nie chciało wyjść dokładnie 30. Ale w końcu się udało. W chwili obecnej - liczba rozegranych gierek, czyli utworzonych pętli 37/80, to połowa drogi do pnącza. Misje - 26/28, jeszcze tylko stworzyć 18 kształtów. W zad. 19 - stwórz linię z wynikiem 45 tys. pkt. - użyłam wyłącznie krabów na wszystkich 34 polach po obwodzie obrazka. Natomiast w punktach cieniutko - 167 260 pkt. - krok 39/54. Może się uda uzbierać do Ulepszenia Laboratorium Lulka. Dzięki świetnym podpowiedziom niektórych graczy, nie chcę nikogo życzliwego pominąć - zobrazowanym screnami plansz, udało się naprawdę niedużym wysiłkiem zrobić te najtrudniejsze na pozór zadania. Dziękuję głównie Ewie za bezcenne wskazówki. Dla tych osób, którym ciężko idzie uporanie się z eventem - warto cierpliwie i spokojnie policzyć - i się uda zrobić to, co wydawało się niemożliwe do zrobienia. Jest i radość, i satysfakcja. Powodzenia dla wszystkich i gratulacje dla tych, którzy opanowali czasem niezrozumiałe opisy gry :)

Ostatnie edytowanie: 24 marca 2025
  16. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Dzięki zmianie event zrobił się bardzo fajny.To naprawdę dla mnie dużo znaczy,że sama mogę zdecydować gdzie umieścić stworki.Dużą trudnością są wyliczenia ale można i z tym sobie poradzić.Przyjęłam zasadę robić jak największe pętle i zdobywać punkty,te drobne potem zrobię bo czasu jest dużo a inne robią się same.Bardzo pomagają umieszczane przez Was plansze z" gotowcami" za co dziękuję.Największym ograniczeniem są gogle ,z każdego zbioru mogę zebrać na 2 wejściówki. Jest dużo czasu ,zbiory +2 udało mi się zebrać 4x.Nie narzekam bo nie ma na co.Dzisiaj mam dzień z ograniczoną ilością wejść na farmę to pilnowałam sobotnich i niedzielnych zbiorów.Powodzenia wszystkim i dobrej zabawy.:D

17. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Krokodylek75 i -mala159- Waszą prowokacyjną "rozmowę" usunęłam. Proszę trzymać się tematu bez osobistych wycieczek.

hiacynta, krasnoludek10 oraz -mala159- lubią to.
  18. winiulka

winiulka Ekspert forum

Witam ,u mnie znowu kolejny bubel.
    Robię w postępie stwórz linię40
    Połączyłam dokładnie 40 stworków w linię / nie w pętlę/ i nie zaliczyło
    Co mogło być źle? Brak pętli?
    U mnie zdarza się już to 3x

19. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Które zadanie robisz?

20. -mala159-

jak to jest w Postepie to musisz zrobić 40 zadań -wszystkie muszą byc zakończone w pętelkę ;),obojetnie ile będziesz zamykać stworków ale wykonaj 40 zadan.

hiacynta, krasnoludek10 oraz bogusiak80 lubią to.