Opinie Morska wiedźma

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. asienka26

asienka26 Fanatyk forum

stworz liczbe ksztaltow 25 czy musza byc takie same stworki?

hiacynta, bogusiania oraz krasnoludek10 lubią to.
  2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

wykonanie zadań
    poradnik bardziej konkretny i przejrzysty niż opis w grze

lepiej rozumiem ten zapis
    poradnik utwórz 25 pętli
    niż w grze utwórz 25 kształtów

Zacznij robić zadania :)

wcale to nie musi i nie chce ''wołać'' po równo
    może się zdarzyć że trzeba produkować większą ilość jednego stworka
    i okaże się ze jednego badyla masz nadmiar a innych brakuje

na bieżąco wykonuj zadania i też na bieżąco miel w młynie tyle sztuk stworka ile potrzebujesz
    będziesz widział co posiać szczególnie by zbiór był w godzinach bonusowych
    nie ma takiego zadania :sleepy:
    konkretnie napisz o jakie zadanie chodzi
    chodzi o ilość linii pętli mnożnik ?

co akurat podejdzie na planszy

3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Trochę się dziś pobawiłam gierkami i zasadniczo widzę już koniec:D

event1.png

Dziennie udaje mi się wyprodukować jakieś 10 zbiorników, więc po ok. 8 dniach eventu powinnam mieć skompletowane 80 "gierek".
    Dotychczas skupiałam się na tym, żeby zakreślać możliwie duże pętelki nie dokładając więcej 2-3 (w porywach 4) stworki. Na zadania nie zwracałam większej uwagi, wychodząc z założenia, że "zrobią się same" i póki co tak to wygląda:

event2.png

Jak skończę z postępem dla liczby punktów, to zabiorę się za niedobitki zadań, a później już "byle co i byle jak", żeby tylko zaliczyć 80 połączeń:)

4. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Halo Halo Marion ....hmmm.....chyba się odrobinę obijasz xDxD

hiacynta, bogusiania oraz krasnoludek10 lubią to.
  5. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

A gdzie mi się spieszy? Byle uporać się z zadaniami przed końcem eventu. Wypadajki mnie trochę ograniczają, bo nijak nie jestem w stanie zrobić więcej niż 4 zbiory na dobę, a zdarzyło się, że poprzestałam na 3. Nieważne, zdążę:)

6. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

hehehehehehe,ja zgarniam piccolo i muszę zrobić 4 gry aby zdobyć punkty Sezonowe i chyba zasłużony odpoczynek ;) ,czyli będzie jednak hamaczek.Denerwują mnie te godz. z +2,z jednego zbioru max 2 gry można zrobić a czasami tylko jedną,no nie dla mnie tego typu eventy,nie lubię jak cosik się wlecze.

7. kasiuniawp79

kasiuniawp79 Czeladnik forum

Czy dobrze rozumuję?"
    Stwórz linię 30" to nie muszę robić pętli, tylko połączyć 30 stworków

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.
  8. klonek68

klonek68 Ambasador forum

Robią się same ,to ilość łączna ukończonych linii ....u mnie na chwilę obecną 35/80, 367 780 pktxD jak dla mnie event fajny ,sporo kombinowania ,jedynie to pilnowanie czasu do +;)

bogusiania, krasnoludek10 oraz hiacynta lubią to.
  9. rosingspark

rosingspark Aktywny autor

Naprawdę 24;00 to jest optymalne?? Idę spać 22;30

krasnoludek10, hiacynta oraz kadriaaa lubią to.
  10. FARMAJOLA1

FARMAJOLA1 Aktywny autor

Jeżeli jest "umieśc na planszy 10 manta" to wewnątrz pętli ma być dokładnie 10 mant czy może być więcej, zadanie 11 i 4 bo jednocześnie mam umieszczone wewnątrz więcej niż 10 mant i rózowej rybki i nie wiem czy mi to zaliczy - szkoda mi marnować wejściówki

11. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

U mnie na chwilę obecną wygląda to tak
    Od dziś przestaję czatować na ,,happy zbiory,, a ,,przerzucam się ,, na łapanie wypadajek - nim ich nazbieram na 48 zbiorników do nurkowania to i brakujące punkty ,,wpadną,, - zresztą na dobrą sprawę to te punkty dwoma porządnymi pętlami można załatwić ( czyli takimi na całą planszę ) :music:ale że tych ,,kształtów,, muszę jeszcze 26 zrobić na wymaganą liczbę 45 to i nieco mniejsze pętelki też dadzą radę.
    W pełni się z Tobą zgadzam
    tą edycją nasi Twórcy zrehabilitowali się za te dwie wcześniejsze , w których tak... popsuli zabawę :p

12. tomash_21

tomash_21 Aktywny autor

Siemka.
    Jak mam rozumieć zadanie 21: Umieść następujące 5x kaczka. Miałem w linii 5x kaczka i nie zaliczało, jakimś cudem mam obecnie 3x ale nie wiem kiedy wpadło. Przy tych 5 w linii łamanej nie zaliczyło. Tak to jest jak poradnik tłumaczy się translatorem>:(

13. dorro007

dorro007 Hrabia forum

Umieść - to zrób w młynie i umieść na planszy :)
    Umieść na planszy - czytaj: zrób w młynie 5 kaczek i ustaw na planszy gry :)

14. tomash_21

tomash_21 Aktywny autor

Tylko, że poprzednio nie zrobiłem 5 w młynie a coś zaliczyło i mam już 3. Czy wystarczy dorobić 1 żeby w linii było 5szt, w pętli. [ciach]

Niegrzeczną uwagę względem autora poradnika usunęłam.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 23 marca 2025
  15. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

To z Poradnika : ( z dodatkowych informacji)
    · w zadaniach, gdzie należy umieścić na planszy określoną liczbę stworków chodzi o ich przenoszenie z bocznego panelu na planszę,
    :music:
    no i ... jedyne przewinienie translatora to to że nie dodał iż te stworki trzeba najpierw umielić w młynie
    - a młyn już je sam transportuje na ten boczny panel - z którego my transportujemy je na planszę :p
    ----------------------
    nie no... ręce opadają i coś bym napisała ale
    drugie farmerskie przykazanie mi się kłania w pas więc napiszę co innego :
    te kaczki, manty i inne stwory o których w zadaniach pisze ,,umieść,, produkujemy w młynie i umieszczamy na planszy - po prostu umieszczamy w jakimkolwiek miejscu i na jakimkolwiek innym stworku

16. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

A jak według Ciebie można to jaśniej napisać?
    upload_2025-3-23_19-23-20.png

Usuń - umieść - dwie różne czynności.

17. amorek111

amorek111 Forumowy żółtodziób

stworz 25 sworkow czy moga byc rozne i musza byc w petli

18. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

czytam wpisy szanownych farmerów (dziękuję za te wpisy)analizuję,próbuję zrobić jak rozumiem i zonk,znowu czytam próbuję i w trzeciej próbie zaliczam misje(zawsze coś sknocę),nic to bo zalicza pętelkixD

19. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Dokładnie zadanie brzmi: Stwórz linię z 25 pól.
    Czyli nie pętla. W jednej linii możesz zakreślić stworki tylko jednego rodzaju plus tęczowe kaczki.

20. jasieczek1949

jasieczek1949 Młodszy ekspert

stworzliczbe ksztaltow 25 czy musza byc jednakowe i zapetlone

krasnoludek10 lubi to.