Opinie Morska wiedźma

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 19 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy!

Kira Rudokitka wyruszyła, żeby zbadać nowy, tajemniczy wrak: Morską Wiedźmę! Czy odkryje wszystkie tajemnice? Dołącz do niej, aby bawić się na całego!

Czwartek, 20.03.2025, godz. 14:00

Środa, 02.04.2025, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

krasnoludek10, hiacynta oraz Danuśka45 lubią to.
  2. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Przeczytałam pobieżnie, ciekawe, ciekawe.:)

3. memlak

memlak Stały bywalec

Znowu event tu ? o_Oto wyjaśnia rozdawanie drzew nawozowych xD:cry:xD

4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Z całą pewnością bardziej zajmująco, zawsze coś nowego:) Event trwa 2 tygodnie, będzie można spokojnie się pobawić:)

5. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

ja nawet szczegółowo
    i nic nie rozumiem :oops:

wiesz ile trzeba wysiać eventówki i której i jak to sprawdzić policzyć ?
    chyba mnie pomroczność dopadła :oops::sleepy:
    liczba pętli to nie to samo co liczba gier ?

mechanika której nie umiem ale że na PST to można by machnąć od niechcenia
    eh sama nie wiem :sleepy:

6. mjanakiewicz

mjanakiewicz Zaawansowany

Happy Hour na polance eventowej
    :)

7. BA_Marion

Zielsko siejesz, żeby wypadajki miały z czego wypadać. No i żeby produkować stworki na podmianki, dzięki którym będziesz tworzyć ładne, duże pętle:)
    Na postęp z liniami potrzebujesz 80 zbiorników do nurkowania (1 zbiornik = 1 linia/pętla) i to chyba główny wyznacznik. A po 80 liniach (takich niby gierkach) prawdopodobnie będziesz miała zaliczony i pasek z punktami i zadania:)

8. Danuśka45

Danuśka45 Młodszy ekspert

poczytałam poradnik i coś nowego to tylko robić całe 2 tygodnie

9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Będzie! Będzie zabawa!
    Będzie się działo!
    I znowu nocy będzie mało
    Będzie głośno, będzie radośnie
    Znów orać będziemy dzień i noc :music: ;)

A event baaaardzo ciekawy [​IMG] i ja jak zwykle pójdę na żywioł, będę siać i zbierać a jakie będą efekty końcowe to się okaże :p bardzo fajne 2 itemy widzę :p

10. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

...i znowu PST!!....>:(>:(

to jakieś nowe natręctwo?
    jak nic tam nie działa, to po co SN, bonusy z koła, bonusy własne, dyniowe....

najlepiej niech BP skasuje wszystkie pola, ulepszenia itp....
    i zostawi tylko PST!!

i wprowadzi tylko jedną zagrodę: dinozaurów

i deszcz zalewający uprawy

:eek:o_O-.->:(

beznadzieja!!

11. TheiaBloom

TheiaBloom Mieszkaniec forum

Dość ciekawe zmiany. Chyba po wielkim niezadowoleniu z losowości w obecnym evencie, BP trochę jednak wyrównuje szanse wszystkim użytkownikom. Jedna stała plansza, więc nie będzie wywoływać emocji, że ktoś dostał inną, bardziej zapełnioną tym samym kolorem, bądź nie. Stałe nagrody i dla wszystkich takie same. Tak naprawdę nie ma też jak podgonić eventu bonusami, czy nawozami (oprócz tych happy hour), więc liczą się tylko regularne zbiory. I tutaj trzeba będzie to obliczyć i zbierać z zegarkiem żeby jak najwięcej skorzystać na tych happy hour. Interesująco się to zapowiada, zwłaszcza, że to event na dwa tygodnie. I tak musze zrobić, bo są ulepszenia Lulka, a 4 piccolo też nie pogardzę :p

12. abask

abask Komandor forum

Qrcze.... Nie lubię tych układanek bo zawsze mi kiepsko idzie :(

13. hapsak89

hapsak89 Baron forum

Mało, że PST to jeszcze okienka czasowe, no chyba ich tam podziobało w centrali >:(:wuerg:>:(

14. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Drzewa nawozowe na PST nie działają..... tylko woda + qpa

bogusiania, krasnoludek10 oraz hiacynta lubią to.
  15. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Ewent jak ewent.
    Jedno mnie zastanawia .... kto z naszej ekipy "macza paluchy" w udziwnianiu tych ewentów?xD

16. sun82

sun82 Okazjonalny autor

Nie jestem przekonana, coraz bardziej zagmatwane o_O

17. 22vader

22vader Mieszkaniec forum

A według mnie bardzo dobrze że robią eventy na PST, w końcu dają szansę żeby narobić zasoby do magazynu. Wymagania jakie mają do misji siewnych były nierealne jak ciągle eventy były na łąkach. Gorzej że event znowu trwa 2 tygodnie - znowu będzie się strasznie dłużyc i zapewne po chwili się znudzi

18. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Komu rozdali, temu rozdali, niestety nie każdy dostał te prezenty 8)
    Też stwierdziłam, że tam siedzi nieodpowiednia osoba, której się nudzi i wymyśla takie bzdury -.-

A wracając do tego, co przeczytałam w poradniku, dobrze to rozumiem, aby usunąć z planszy 60x tęczowych kaczek (zdobyć Piccolo z nagród), to trzeba utworzyć wężyk z tychże kaczek, a nie pętlę? bo pętla nie zaliczy aż tylu elementów. I to na pewno zrobię w tym evencie, chociaż Piccolo ostatnio nie daje mi nic sensownego, ale zawsze jest szansa ;)

19. BA_Marion

Akurat tym rodzajem zadań bym się nie przejmowała, zrobią się "same";) Tu usunięta kaczuszka, tam usunięta kaczuszka i w końcu się uzbiera, nie musi to być zrobione w ramach jednej linii czy pętli. Tylko zadania z mnożnikiem i z utworzeniem połączenia z określonej liczby elementów muszą być robione "w punkt":)
    Tu mam przykład zadań z różowym okoniowcem: "usuń 30" i poniżej "dodaj 10".
    Zaliczają się po trochu i postępy są zapisywane:
    upload_2025-3-19_11-21-58.png

Ostatnie edytowanie: 19 marca 2025
  20. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Dziękuję za wyjaśnienie, myślałam, że to ma być za jednym razem tyle zebranych elementów, w takim razie, przy okazji samo się zrobi :)
    Plan jest taki- robię, a co mi tam, drażni mnie tylko ten przedział czasowy dla bonusu, może w trakcie to się wyklaruje :)