Montwa

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika Montwa, 10 października 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Montwa

Montwa Weteran forum

Co ten Senegal odstawił w końcówce? o_O
    Przez 85 minut mieć mecz pod kontrolą i nie wygrać prowadząc 2:0? :oops:

.

2. [andy74]

[andy74] Naśladowca mistrzów

Witaj Łukasz,
    miałem już pisać że wielkie zwycięstwo Senegalu, a tu prawie mnie zrobili w bambuko. Ja obstawiłem 1:1 a dantic3 3:2. I przez 85 minut byłem spokojny, a tu nagle po kilku minutach już wiedziałem że każda strzelona bramka ( obojętnie kto strzeli ) nie da mi punktu. Powodzenia dla mojej partnerki z rozgrywki. Ale, ale Łukasz a może na farmie zrobimy jakiś turniej np: siatkówki. To co wymyśliłeś teraz to majstersztyk.
    Świetna zabawa, oj naprawdę świetna.

3. szary_ludzik

szary_ludzik Hrabia forum

Dawno nie oglądałam meczy...
    To fakt, ale dzisiaj wielkie zaskoczenie mnie spotkało na meczu Belgia - Senegal.
    Senegal zagrał piękną pierwszą połowę.
    Później niestety czegoś zabrakło.
    Czy Belgia zasłużyła na awans po tym konkretnym meczu?
    Według mnie nie.
    W pierwszej połowie stali jak słupki, a w drugiej nerwowo, ale do przodu.
    Niestety w 89 minucie net się zerwał i znam tylko konsekwencje...
    Kiedy udało się złapać zasięg, patrzę, a sędzia macha żółtą kartką w stronę trybun...?
    Żadnego tam zawodnika? O co chodzi?
    Pierwszy raz widziałam (co ubawiło mnie szczerze), aby trener drużyny otrzymał żółtą kartkę.
    Zaciekawiło mnie to bardzo.
    A jakby dostał drugą, to w necie przeczytałam, że musiałby opuścić ławkę i pójść na trybuny lub do szatni i do końca turnieju nie mógłby kontaktować się z zawodnikami.
    A po meczu?
    Ciekawe rzeczy, niby człowiek wie, a nic nie wie.

.

P.S. W meczu USA - Bośnia i Hercegowina padła kolejna żółta kartka dla trenera.
    Tym razem około 78-80 minuty. Przygarnął ją trener Bośni i Hercegowiny.
    Bardzo ładnie trener walczył, bardzo był niezadowolony...
    Coraz bardziej interesuje mnie to zjawisko.
    Tym razem było bajkowo - piękne podskoki... :)
    .

Ostatnie edytowanie: 2 lipca 2026 o 03:42
  4. Makowiska

Makowiska Generał forum

Pamiętam, że kiedyś trener Legii dostał czerwoną kartkę i musiał opuścić ławkę.

5. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Chyba Senegalczycy już mieli w głowach, że wygrają to spotkanie, a tu nagle jedna bramka dla Belgii, następnie kolejna i całe spotkanie zaczęło się od nowa:). Jak już tak Belgia się rozstrzelała na końcówce to mogła iść za ciosem i strzelić tego trzeciego gola w podstawowym czasie, przynajmniej mój wynik by wszedł xD.
    Na tych Mistrzostwach należy spodziewać się niespodziewanego i oczekiwać nieoczekiwanego :p.

6. Montwa

Montwa Weteran forum

Wydaje mi się, że nie wszyscy podchodzą do tego tak euforystycznie.
    Tym bardziej dziękuję za docenienie moich starań, by wyszedł z tego ciekawy konkurs. :):):)

Co do tej siatkówki, to jakoś tego nie czuję. Zbyt mało tam możliwości rozstrzygnięć.
    Ale spokojnie, w najgorszym razie za 2 lata będą Mistrzostwa Europy. ;)

Póki co dodam zestawienie wyników po kolejnych 2 meczach.

..AGAAlad.MiśkBilo.MoniMaDz.twarkamd.andydant.Mateczaro.kacpagul.kalaKsią
    Było po 8 grach.
    3​
    1​
    .​
    3​
    3​
    .​
    3​
    3​
    .​
    2​
    4​
    .​
    2​
    3​
    .​
    6​
    0​
    .​
    4​
    4​
    .​
    1​
    6​
    Belgia – Senegal.1121.3221.2113.1021.1132.1110.1112.2121
    USA – Bośnia.2121.2021.3122.1021.2011.3212.1020.2131
    Jest po 10 grach.
    4
    1
    .​
    4
    3
    .​
    5
    3
    .​
    2
    5
    .​
    4
    3
    .​
    8
    0
    .​
    5
    5
    .​
    2
    6

Co ciekawe, mimo, że jeszcze 6 meczów do końca rundy, jeden uczestnik już zapewnił sobie awans do 1/4 finału naszego konkursu.
    Wielkie gratulacje dla Mateusza. :)
    Pamiętam jak Duchowny świetnie wystartował - prowadził na półmetku pierwszej kolejki.
    I też wtedy zwróciłem na to uwagę.
    I co się wydarzyło? Wielebny z Szefem uznali, że nie ma co tak się rzucać w oczy, wyniki się posypały aż przyszedł moment, że udział Księdza w fazie pucharowej był zagrożony.
    Teraz pewnie uznali, że znów trzeba przycisnąć.
    I co? Tylko zwróciłeś teraz Ty uwagę i Wielebny od razu stracił punkt. ;)xD:cry:

.

Ostatnie edytowanie: 2 lipca 2026 o 20:47
  7. twardy81

twardy81 Komisarz forum

Trochę niesprawiedliwe, że dostaje się punkty za wytypowanie 2 1 w meczu Belgia Senegal w którym był remis musisz dopracować system punktowania, nie to że się czepiam bo traktuje to jako zabawę

8. Montwa

Montwa Weteran forum

Wiesz, każda forma konkursu będzie w jakimś stopniu niesprawiedliwa.
    No bo jak ustalić kryteria, które spełnią wymagania wszystkich?
    Brałem udział w konkursach, tu na farmie, gdzie za rozstrzygnięcie był 1 pkt a za dokładne trafienie 3 pkt. Czy to było sprawiedliwe?

Zresztą w zaproponowanym Wam sposobie rozgrywania konkursu w fazie pucharowej jest zupełnie inaczej niż w dotychczasowych konkursach.
    Przytoczyłeś dobry mecz.
    W fazie grupowej konkursu, gdy nie wygrał wielki faworyt meczu, to okazało się, że nikt nie zdobył punktu, jak to ktoś ładnie nazwał - były 24 pudła.
    Tu chodzi o coś innego i nawet gdy 2 graczy nie trafi rozstrzygnięcia, to i tak jest możliwe zdobycie punktu.
    Wszystko przez to, że ideą w fazie pucharowej nie jest samo w sobie trafianie w rozstrzygnięcia, a bycie lepszym od swojego konkurenta w każdym meczu.
    Popatrz, dopóki Senegal wygrywał 2:0, ani Ty ani kamder nie mieliście punktu za ten mecz.
    Ha, nawet jak Belgia strzeliła pierwszego gola, to też dalej nikt z Was nie mógł zapunktować.
    Bo obaj nie trafiliście rozstrzygnięcia i obaj myliliście się o 2 gole od prawdziwego wyniku.
    Ale gdy Belgia strzeliła na 2:2, okazało się, że dalej obaj nie trafiliście rozstrzygnięcia, tylko że wtedy Twój wynik różnił się już trzema golami od oryginalnego, a wynik kamdera już tylko o 1 trafienie.
    I to jest sprawiedliwe.
    I to nie jest ani Twoja, ani tym bardziej moja wina, że w tym meczu nie zapunktowałeś.
    Jak już, to wina jest Belgii, że strzeliła, albo Senegalu, że dał sobie strzelić.
    To nie system konkursu jest niesprawiedliwy, tylko meczeniesprawiedliwe.
    Bo nie zawsze wygrywa ten, kto był lepszy i kto na to bardziej zasłużył.
    Fajnie, że na koniec dodałeś, że traktujesz to jako zabawę. Bo tak do tego powinno się podchodzić. :)
    Bo przecież nie mamy żadnego wpływu na to, co dzieje się na mundialu.
    Wszystko, co tam nam dają, musimy przyjąć z tzw. dobrodziejstwem inwentarza. ;)

.

9. AladdinSane

AladdinSane Fanatyk forum

no to jeszcze drobne pytanie - w meczu USA vs BH daliśmy taki sam (prawidłowy) wynik, a tylko Aga dostala pkt??!!

hiacynta, KsiądzxD oraz dora4370 lubią to.
  10. KsiądzxD

KsiądzxD Generał forum

Ja widzę, że żadne z Was za ten mecz nie dostało punktu ;)

hiacynta i dora4370 lubią to.