Montwa

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika Montwa, 10 października 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

ja tylko na Dzikiej bo na głównej są itemy i ....i ich nie ruszę ;),hahahahaha,na dzikiej szarłat posiany ,jutro zobaczę czy chce mi się bawić z tym eventem ale jak siebie znam to raczej nie.

dora4370, PoloMit oraz Montwa lubią to.
  2. Montwa

Montwa Wyjątkowy talent

A co tutaj tak pusto? :oops:
    Wzłaszcza po wczorajszych spektakularnych informacjach. :D

Ł-A-Ł :inlove::inlove::inlove:
    Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego osiągnięcia. :D
    Wielkie gratulacje. :):inlove::) Brawo. :)

Przyznam szczerze, że od początku liczyłem na to, że ktoś tu powie, że można zdobyć w jeden dzień co najmniej 50 mld PD.
    Okazało się, że wcale nie było to takie oczywiste.
    A Tobie się udało. :)

Zapewne było to wynikiem ciężkiej, a wręcz nawet tytanicznej pracy podczas eventu z dębami, jak również później w czasie G&T.
    Jesteś przykładem na to, że ciężka praca się opłaca. :D

Twoja postawa jest dla mnie wzorem do naśladowania. Twoje osiągnięcia stanowią ogromną motywację do jeszcze cięższej pracy każdego dnia. Bo nie ukrywam, że też mi się marzy zdobywać po 50 mld dziennie.
    I myślę też, że choć może już nikt więcej tego nie napisze, będziesz motorem napędowym dla wielu osób z naszej społeczności.
    :):):)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Patrząc na Twoje liczby widzę, że u Ciebie faktycznie podstawowa wartość wszystkich itemów wynosi ok. 200 mln PD (tak jak to założyłem w którymś z postów powyżej). Postanowiłem sprawdzić to u siebie. No i wyszło, że ja mam "tylko" ok. 175 mln PD.
    A więc gołym okiem widać, gdzie robi się różnicę w wynikach.
    Nie w małpach (bo tych mam od Ciebie aż o 100 więcej) czy innych itemach podnoszących Pd. Tzn. kiedyś to miało większe znaczenie, gdy rządziły Kwieciste. Ale teraz, gdy pojawiły się itemy 6x mocniejsze, widać gołym okiem, że to ta wartość jest najważniejsza.

25 mln różnicy x mnonik 250 (taki już teraz mamy) to jest 6,250 mld PD. Oczywiście jest to wielkie uproszczenie, ale chciałem tylko pokazać, jakie to ma ogromne aktualnie znaczenie.

Jeszcze raz ogromne brawa dla Ciebie. :):inlove::)

.

3. -mala159-

i obejrzałam sobie jeszcze raz ten evencik i nie jest takie proste bo zaczynamy od komnaty 22 ,echhh,czyli muszę przejść 6 komnat aby dostać się do 1 komnaty + 2 klucze,hmmmm,nie wiem nie wiem czy jednak ruszać 8),chociaż na mroki te itemki by się przydały 8)8)

4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zastanawiam się jak nazbierać itemów na podmianę kotów.
    Na mroki wejdą 44 itemy 2x2, 5 itemów 2x1 i 16 itemów 1x1.
    Z magazynami wejdzie 44 - 2 + 16 = 58 itemów 2x2.
    Mam idealnie 29 kont, gdzie mogę to wysiać.
    Tylko czy wylotki dopiszą?

Może łatwiej łapać pojedyncze komplety?
    Ale to wymaga obsiewania 60 kont. o_O
    Najpierw trzeba je mieć, i to na 80 poziomie.
    Wygląda to tak:

Bramki nr 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 11, 12.
    Klucze: (2 + 6 + 4) + (2 + 1) + (10 + 2) = 27

badyl - 27 x 640 = 17.658 (14 - 15 zbiorów)
    wylotki - 27 x 33 = 891

Może ma ktoś inny pomysł jak to ugryźć?

5. -mala159-

Ryś ja jesli ruszę ten event to ...to opuszczam item 2x2 i zrobię wersje mini :D czyli:start 22/18/12/13/14 (item)/11(szafir)/8/4/5/1(2itemy)
    Jeśli dobrze policzyłam to potrzeba 15 kluczy -czyli 9600 zielska i 495 wylotek(na rodzinnych mogę mieć problem z wylotkami :( :( ,jesli tam wogóle ruszę event)

6. Montwa

Montwa Wyjątkowy talent

Innego planu chyba w takim układzie nie da się wymyślić.
    Ale czy nie powinny być jeszcze otwarte drzwi nr 1 (z komnaty 5 do komnaty 1), gdzie są aż 2 itemy?
    ;)

dora4370, PoloMit oraz -mala159- lubią to.
  7. hlnrys

Komnaty 14 i 15 dają komplet.
    Do komnaty 1 potrzeba 2 klucze - 1280 badyla i 66 wylotek.
    Jak nazbierasz, to czemu nie.;)

dora4370, PoloMit oraz Montwa lubią to.
  8. -mala159-

witam :) :)

u mnie mroczne itemy z Hodowlanego wyglądają tak:

w porównaniu z kotem ,hmmm,oceńcie sami 8)

Dzisiejsze PD rekordowe ;) :) - 11.092.032.812 :inlove:

9. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Wczoraj minol dziesiaty dzien gdy wkroczylem na poziom 259..zostalo mi do nastepnego pziomu 874 mld pd..w tym czasie przyrost pd wyniosl ponad 460 mld
    itemy wymiataja....;)8)..przyrost pd itemow z obecnego ewentu bedzie podobny...tylko,ze ja sie ciagle zastanawiam czy robic to na bokach...jakos mi sie nie chce ,az tyle czasu poswiecac bo jednak trzeba sporo wysiac a przyrosty pd nie beda porownywalne z debami

Ostatnie edytowanie: 24 października 2024
  10. -mala159-

Norbi ja się wogóle zastanawiam czy nawet na głównej robić 8),jesli to minimalistycznie czyli bez zdobycia itemu 2x2,boczne będą odpoczywać bo brak SN,zoski ,bonusów w sloty a bawic się cały tydzien na bocznych ...to już nie moja bajka 8)

11. -norbijas-

zapasami na bocznych trzeba rozsadnie dysponowac...bo nie wiadomo co nam jeszcze szykuja odnosnie itemow

12. Montwa

Montwa Wyjątkowy talent

Tak, to jest kolejny bardzo mocny argument (po czasochłonności), który mocno zniechęca do takich działań.
    Tak jak mówisz, zasoby na bokach nie są takie jak na głównej, a jak niedługo będzie coś podobnego do dębu? Głupio byłoby się teraz z zasobów wypłukać...
    ;)

13. -norbijas-

sa jeszcze dwie inne mozliwosci...podciagasz te ponizej 80 lvl do odpowiedniego...a druga opcja zakupy kombajnu w czasie ciekawych eventow;)
    ta pierwsza opcja rownoznaczna jest z coraz to wiekszym przywiazaniem do gierki.....
    ta druga jest na reke wlascicielowi naszej wirtualnej zabawy

14. hlnrys

Rozsiałem na bokach.
    Słabo to wygląda z wylotkami.
    Goździk dał ~140.
    Badyl by musiał dawać ~60, a wyjdzie pewnie ~35.
    Tyle że ten ewent trwa dobę dłużej niż standard.
    Dzień powalczę i wtedy zdecyduję, czy dalej ciągnąć ten wóz.

15. -mala159-

ja zrobiłam przymiarkę na 2 kontach gdzie mam sporo SN i Zoski,dzisiaj tylko zebrałam,wylotek mam tyle co Ty Ryś,zobaczę jutro ile tego bedzie ,na więcej się nie pisze i zobaczę czy ruszać czy nie bo brak bonusów,to w sumie jutro i weekend byłby zajety,hmmm,zobacze 8)

EDIT:

a teraz mam pytanie czy wykorzystaliście niebieskie monety ,które były za codzienne logowanie ? bo tam za 5 monet jest bonus 2000% PD/TPD na 12h lub 15 monet niebieskich bonus 2000% PD/TPD na 48h

EDIT:

a co tu tak cicho,no nie mogę pisać posta pod postem :( :(

to teraz wynik sredni z 21-27.10 - 8.805.955.687,57.
    Najwyższy przyrost PD był 26.10 -11.412.001.000 a najniższy 21.10 -5.751.119.180

Ostatnie edytowanie: 27 października 2024
  16. hlnrys

Ja wykorzystałem od razu.
    Kto to wiedział, że wpadną włóczki i dęby.

A ja pomału dłubię.
    Mam czas.
    Zbieram x4 dziennie i na noc albo orzech laskowy, albo rzepak.
    Zależy jak wypadam z czasem.
    Jestem za półmetkiem.
    Jeszcze brak 10 zbiorów i ok. 400 wylotek.
    Jeśli dalej tak pójdzie, to badyl i wylotki będą na rano 30.X
    Zostaną dwa dni na ganianie po labiryncie.

Męczę te 30 kont, ale to czasochłonne.
    Co 4h poświęcam 30 - 40 min.
    Badyl tylko na wodzie.
    Raz, że zbiornik tylko na 100 szt, to bym się za klikał.
    (Zresztą żeby wodą podlać, to też się na klikam.
    Dobrze, że tankowanie wyskakuje pod myszkę).
    Dwa, że na rynkach pustki, albo ceny bardzo wysokie.
    A na bokach nie mam ani gwiazdek, ani SG.
    Bo skąd, jak dotąd służyły tylko do wysyłania prezentów.

Wygląda na to że cel osiągnę.
    Grunt to dobra analiza i zaplanowanie działań.

Przyrost PD może nie będzie wielki, jak to pisze Norbi, ale ja mam mroki w połowie obstawione 'nieumarłymi'.
    Ich wymiana na 'hokus pokus' powinna byś zauważalna.
    O ile coś nie wyskoczy i plan się powiedzie.

Ostatnie edytowanie: 28 października 2024
  17. -mala159-

Ryś kurcze odważny jesteś ,ja mam w sumie 16 kont powyżej 80lvl,ale odważyłam się zrobić ten event tylko na 5 bo miałam bonusy lub SN+ Zoskę,koło niestety zastrajkowało :(,leciałam cały weekend,teraz jeszcze na 2 dwóch wykanczam,ale jak zwykle nie robię całości tylko na 2 -3 itemy a na 3 bedzie 5 itemów.Nie dla mnie jest robienie eventu na samej wodzie ,gdzie ma się mało kuponów i ...i patrzę czy starczy.Po drugie na kontach rodzinnych mam drzewka i itemy,usuwanie wszystkiego i robienie eventu a pózniej układanie tego....NIE .
    Stałam się wygodna 8),no jak to robic cały tydzień event :p:p

Ostatnie edytowanie: 28 października 2024
  18. hlnrys

Ja na tych bokach wysyłałem prezenty od bardzo dawna.
    Logując się odbierałem prezenty Franka.
    Często było to PD, dzięki czemu lvl 80 wbił się sam.
    Mam nazbierane po ok. 40 CMJ i tyle samo różnych kuponów.
    Do tego ok 1.500 SN, trochę kersta i białej.
    Dlatego podjąłem się tej próby.

Zasobów styknie na pewno na jeszcze jedną taką akcję, może na dwie.

19. -mala159-

No widzisz to Ty chociaż się logowałeś,cosik tam zbierałeś a u mnie te farmy sobie leżą,nawet kalendarza na nich nie robię,echhh,no to naprawdę wygodna się zrobiłam ;),CJM-kerstol-białą to mam na każdej,ale jak się nie ma zielonych kropelek to i tak nici xD.Może kiedyś nauczę się z nich w pełni korzystać,zobaczymy....ale wątpię 8)

20. hlnrys

Kropelki w zasadzie nie potrzebne.
    Użyłem do rozsiewu, ale mogłem i bez nich.
    Najwyżej całość zakończyłbym 4h później.
    Tyle że zaoszczędziłem na kuponach.
    Polewając SN zrobiłem 2 rundy rozsiewu na kuponie 3h.