Opinie Modernizacja farmy

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Czerwona, Mar 29, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. rolnik_matik

rolnik_matik Mieszkaniec forum

Jeśli to nie żart to pnącze super ale w końcu 1 kwietnia to Prima Aprilis :D

anna0089, krasnoludek10 and robins71 like this.
  2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Hmm.
    Start eventu 01.04 o godzinie 0:01...?
    Albo to jest odpowiedź na lamenty niektórych graczy... albo prima aprilis ;)

3. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

4. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Jakoś mi to widocznie umknęło.
    Praktyczna taka godzina rozpoczęcia...
    ... zwłaszcza z punktu widzenia sprzedaży koszyczków.
    Koszyczek w takiej niewygórowanej cenie, tylko jeden rodzaj - fajnie by było od razu na noc rozsiać tego długaśnego badyla na dużych polach wszędzie...
    ... no cóż, firma robi co może ;)

5. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

O, to jutro po północy załatwię rozsiew krzaka budowlanego razem z krokusem na wypadalce do kwiatowego.
    Będzie w slotach kerstol i biała niewinność. I od razu zbierze się dużo pachołków.
    A do rana będzie już rósł krzak budowłany.

I event będzie migiem załatwiony

6. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Nie ma opcji, żebym czekała do tej godziny na rozsiew rośliny.

anna0089 and krasnoludek10 like this.
  7. Anhedrea

I tak chodzę z reguły późno spać, więc to nie problem.

A Ty o północy rozsyłasz prezenty ;):p

8. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie ściemniaj, będę Cię widział na GG (chyba że wyłączysz).
    xD:cry:xD
    Jeżeli ewent będzie faktycznie, to i tak mnie nie rusza start o północy.
    W związku z moim celem (dzięcioł), będę mógł zacząć dopiero o 22:00, po zbiorze ostatniego lnu do misji.

9. martajolka81

Prezenty dla Was to co innego :) nie czuję, że się poświęcam. I nie wiem czy robić w sumie, bo bardziej mi zależy na pnączu kwiatowym niż, na tym i nie wiem czy dam radę z rośliny uzbierać. Pomyślę.

Nic się nie ukryje przed Wami nic, a nic :)

10. *dzuga*

*dzuga* Komisarz forum

wszystko fajnie, ale jak to się ma do obecnie trwającego eventu? jak to niby ze sobą zgrać? :(

robins71 and krasnoludek10 like this.
  11. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

A według mnie jedyny żart to godzina rozpoczęcia i (chyba też) zakończeniaxD Jak event bbędzie to robię a jak nie.. To się wcale nie zdziwię:p Ciekawe jak jutro będzie na uczelni - może Prima Aprilisowe kolokwium i Prima Aprilisowa mini-kartkówkaxD

robins71, olgs3 and anna0089 like this.
  12. martajolka81

Siejesz nową eventówkę np na połowie farmy albo na całej i liczysz, ze wypadajki będą leciały rewelacyjnie ;) lejesz sn na uszlachetnioną roślinkę i zbierasz wylotki potrzebne do obu eventów, a potem koncentrujesz się tylko na nowej eventówce.

13. anna0089

anna0089 Książę forum

Dla mnie to już prima aprilis, dopiero weszłam na kalendarz :cry: [ciach]cały czas jechałam na długo-rosnących roślinach
    1088 nasion na 10 worków :cry:i właśnie dziś przerzuciłam się na koty :cry:zbiór dopiero o 18 :cry:. Bedę w ogóle nie przygotowana na nowy ewent :cry:a uwielbiam skrzynki ...:cry:

Nawet tak nie żartuj, usunęłam nieodpowiednią część posta,

SMOD_Atena

Last edited by moderator: Mar 31, 2019
    robins71 likes this.
  14. Anhedrea

Jakby co, to przygotowanie zrobione :p

Potrzebny mi orzech laskowy do misji, więc posiany i zbiór wypada dokładnie o północy.
    Czyli załatwiam sobie 2 w 1, a nawet 3 w 1 - wypadalce do nowej misji, brakujące nasiona kwiatowe i orzeszki do misji.
    :);)

15. aisunel

aisunel Generał forum

Hm,niestety, to nie jest zart,nie tykam:p

robins71 and krasnoludek10 like this.
  16. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

A ja robię bez przygotowania, bo nie opłaca mi się zdejmować zagród i siać 4-godz. roślinki jakiejśxD

robins71 likes this.
  17. Anhedrea

Czy ja tu piszę o jakiejś 4 godzinnej roślinie, Orzech laskowy rośnie 14 godz. - oczywiście rzemiosło, woda, nawóz skróciło mi czas do 9 godz. A i tak potrzebuję nasion.

A poza tym info o evencie ukazało się w piątek i zaplanowałam właśnie tak.

Pisałeś na temat tego eventu dzisiaj ok. godz 11 i mogłeś zaplanować sobie inaczej:p

A z zagród tez Ci poleci:
    • przedmiot eventowy (wypadajka)

robins71, krasnoludek10 and miwi45 like this.
  18. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A ja od piątku jakoś się nie umiem do tego eventu startującego po północy przygotować, to znaczy ja już nałogowo zaczynam event o 14:00 i podobnie podejdę też do tego. No może zacznę dużo wcześniej niż o 14-tej ale na pewno nie będę rozsiewać zielska do 2-ej czy 3-ej w nocy. Wydaje mi się, że spokojnie mogę zostawić wszystkie zagrody i magazyny, na pozostałych polach posiać jakieś długorosnące kwiaty i zebrać jak dojrzeją jutro ok. 10-tej.
    Powodzenia wszystkim życzę i oby się obyło bez większych primaaprilisowych turbulencji ;)

19. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Posiałam na niewielkim areale groszek - dorośnie o północy. Jak dosiedzę to posieje eventówkę i zostawię podlaną wodą. Rano zawsze to więcej będzie na siew. Reszta w hortensji - rano do zbioru

20. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

mam zamiar zrobic na jednym polu,,,zobaczymy co z tego wyjdzie

Thread Status:
Not open for further replies.