MOD_Yasmina

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by MOD_Yasmina, Jan 28, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Jakie sliczności tu :inlove::inlove:

MOD_Yasmina likes this.
  2. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Witam Aga:)
    No to jeszcze trochę śliczności - tak u nas w zeszłym roku wyglądał zachód słońca:)

20160929_184328.jpg

agucha31 likes this.
  3. agucha31

NO witam
    Oj piękny widok

4. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Widok piękny, ale nie do końca.
    Brak owczarka ;)

MOD_Yasmina likes this.
  5. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Pięknie to napisałaś Madziu:)
    Jutro jadę na koncert Hansa Zimmera do Krakowa, ogromne wydarzenie:)
    Jak to określił mój młodszy syn - "to jedna z rzeczy które przed śmiercią trzeba odhaczyć [​IMG]"
    Dla niewtajemniczonych - Hans Zimmer to genialny twórca muzyki filmowej - Gladiator, Piraci z Karaibów, Incepcja, Interstellar i wiele wiele innych.
    Na swoje koncerty zaprasza wiele znakomitości świata muzycznego i ciekawa jestem czy będzie Lisa Gerard, przecież tylko ona potrafi zaśpiewać Gladiatora. Zresztą posłuchajcie i zobaczcie ile głosu i jakiego! mieści się w tej Kobiecie:)

6. diablica3

diablica3 Ambasador forum

:music::music::music:

Jak tam koncert?
    [​IMG] przyniosłam kawałek ciacha, oczywiście bananowe xD

P.S. Słodka sunia :inlove:

MOD_Yasmina likes this.
  7. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Pozwolisz, że najpierw zjem ciacho...mniam...mniam...xD

A koncert? Brak słów na opisanie tego wydarzenia, trzeba tam być, zobaczyć i posłuchać.
    Nie mogłam uwierzyć, że mam Hansa Zimmera niemal na "wyciągnięcie ręki", że rozmawia z publicznością, opowiada historię każdego filmu, do którego napisał muzykę.
    Darłam się/choć to nie przystoi w moim wieku:oops:/ jak wszyscy inni z radości, na dźwięk każdej wygranej nutki...na drugi dzień straciłam głos.
    Puściłam sobie w tle Jego muzykę, żeby mi było lepiej pisać:)

Trzy godziny obcowania z najwyższej klasy muzykiem, z przedstawieniem dopracowanym w każdym szczególe. Po kolei prezentował swoje najsłynniejsze tematy - Król Lew, Sherlock, Piraci z Karaibów, oczywiście Gladiator. Powyżej zaprezentowałam ten utwór w pierwotnym wykonaniu Lisy Gerard. Niestety na tym koncercie Jej nie było, bo Ona jest gwiazdą samą w sobie. Pani, która to zaśpiewała bardzo się starała, ale to jednak nie jest Lisa.
    Potem był oczywiście Interstellar, do którego muzyka dla mnie jest najgenialniejsza ze wszystkich Jego dokonań.
    No i na koniec na bis było to na co wszyscy czekaliśmy - Incepcja:)
    Aplauz widowni był niesamowity już po kilku dźwiękach, które od razu zostały rozpoznane.
    Poniżej zamieszczam dokładnie z tego koncertu Incepcję - Pan grający na fortepianie to Zimmer - i tak zakończyło się nasze spotkanie z Nim.

Aniu, weszłaś na bardzo niebezpieczny;) temat - muzyka filmowa - mogłabym tak o niej bez końca pisać:)

agniecha$ likes this.
  8. agucha31

oj czyżby ten temat był aż tak niebezpieczny ze wszystkich wywiało ze strachu :p ?

MOD_Yasmina likes this.
  9. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Nie chce mi się wierzyć, że tematy muzyczne budzą strachxD
    Ale widzę Aguś, że biegasz dziś od domku do domku, fajnie, że i o mnie nie zapomniałaś:)

agucha31 likes this.
  10. agucha31

Stara sie sobie przypomnieć stare czasy jak wszędzie nas wszystkich było pełno i wszędzie sie o czymś i o niczym gadało w jednym czasie :)
    A co do tematów muzyki to myślę ze z tym różnie bywa Zależy co kto lubi :)

11. MOD_Zła

Nawet nie wiesz, jakie zagrożenie ze sobą niosą.

agucha31 likes this.
  12. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

A to ciekawe. Mogę prosić o przykłady?

agucha31 likes this.
  13. MOD_Zła

Nieraz widziałam dyskusje na tema wyższości jednego wokalisty nad innym, czy nagranie studyjne jest lepsze od tego koncertowego, albo czy w danej kapeli powinien grać ten czy inny basista. Niektórym rozmówcom czasem żyłka pękała ;)

agucha31 likes this.
  14. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Macie inne podejście do tego tematu i nie o to mi chodziło. Pisząc o niebezpiecznym temacie muzyki miałam na myśli to, że to ja mogłabym tak pisać o tym bez końca. W każdym filmie najpierw słyszę muzykę, a potem oglądam film i w efekcie muszę drugi raz obejrzeć film, żeby wiedzieć o co chodzi. Ot, takie skrzywieniexD
    Natomiast rozmowy nt. wyższości jednego wokalisty nad drugim to strata czasu. Jak to było w tym kawale - jeden lubi popa, a drugi pop musicxD.

agniecha$ and agucha31 like this.
  15. agucha31

Dlatego na początku sie smiałam ze aż wszystkich wywiało :p

MOD_Yasmina likes this.
  16. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Ja najpierw widzę film , ale gdy zaczyna się muzyka i trafi ona w moje odczucia
    to potem muszę sprawdzić kto skomponował ,kto grał to cudo
    i przeważnie muzyka która w danym filmie wpadnie w ucho
    zapisana jest w folderze youtube ''ulubiona'' i jest niekiedy ''ważniejsza'' od samego filmu

Dobry wieczór
    Tak się bez pozwolenia wcisnęłam w pogaduszki ;)
    Jedna z moich ulubionych :inlove:

Usłyszałam ten utwór w filmie po którym nie spodziewałam się że takie ''cudo '' tam usłyszę :)

MOD_Yasmina and agucha31 like this.
  17. agucha31

Aguś myślę ze to nie jest wciśnięcie tylko dołączenie :) W każdym domku chyba wszyscy są mile widziani na pogaduchach :)

MOD_Yasmina and agniecha$ like this.
  18. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Witaj u mnie, bardzo się cieszę, że się "wcisnęłaś", bo wychodzi na to, że Twoje odczucia w odbiorze muzyki i filmów są podobne do moich:).
    Vangelis...hmm..tu nic nie trzeba dodawać:), no może tylko "Rydwany ognia".:)
    A słyszałaś o takim muzyku jak Jon Aderson? Razem z Vangelisem nagrali rewelacyjną płytę "The friends od Mr Cairo", polecam, prawdziwa sztuka:)
    A tu mała próbka na zachętę - to nie jest zwykły utwór, to historia opowiadana muzyką.

Jak najbardziej Aga, wszyscy są mile widziani, tylko ja taka nie przygotowana na takie odwiedziny;)xD
    Lecę do kuchni...zaraz wracamxD

agniecha$ likes this.
  19. agucha31

NO to czekamy niecierpliwie na Ciebie

MOD_Yasmina likes this.
  20. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Biegnę, lecę, pędzęxD

No i proszę bardzo:)

kolacja.jpg

Thread Status: