MOD_Yasmina

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika MOD_Yasmina, 28 stycznia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Jakie sliczności tu :inlove::inlove:

MOD_Yasmina lubi to.
  2. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Witam Aga:)
    No to jeszcze trochę śliczności - tak u nas w zeszłym roku wyglądał zachód słońca:)

20160929_184328.jpg

agucha31 lubi to.
  3. agucha31

NO witam
    Oj piękny widok

4. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Widok piękny, ale nie do końca.
    Brak owczarka ;)

MOD_Yasmina lubi to.
  5. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Pięknie to napisałaś Madziu:)
    Jutro jadę na koncert Hansa Zimmera do Krakowa, ogromne wydarzenie:)
    Jak to określił mój młodszy syn - "to jedna z rzeczy które przed śmiercią trzeba odhaczyć [​IMG]"
    Dla niewtajemniczonych - Hans Zimmer to genialny twórca muzyki filmowej - Gladiator, Piraci z Karaibów, Incepcja, Interstellar i wiele wiele innych.
    Na swoje koncerty zaprasza wiele znakomitości świata muzycznego i ciekawa jestem czy będzie Lisa Gerard, przecież tylko ona potrafi zaśpiewać Gladiatora. Zresztą posłuchajcie i zobaczcie ile głosu i jakiego! mieści się w tej Kobiecie:)

6. diablica3

diablica3 Ambasador forum

:music::music::music:

Jak tam koncert?
    [​IMG] przyniosłam kawałek ciacha, oczywiście bananowe xD

P.S. Słodka sunia :inlove:

MOD_Yasmina lubi to.
  7. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Pozwolisz, że najpierw zjem ciacho...mniam...mniam...xD

A koncert? Brak słów na opisanie tego wydarzenia, trzeba tam być, zobaczyć i posłuchać.
    Nie mogłam uwierzyć, że mam Hansa Zimmera niemal na "wyciągnięcie ręki", że rozmawia z publicznością, opowiada historię każdego filmu, do którego napisał muzykę.
    Darłam się/choć to nie przystoi w moim wieku:oops:/ jak wszyscy inni z radości, na dźwięk każdej wygranej nutki...na drugi dzień straciłam głos.
    Puściłam sobie w tle Jego muzykę, żeby mi było lepiej pisać:)

Trzy godziny obcowania z najwyższej klasy muzykiem, z przedstawieniem dopracowanym w każdym szczególe. Po kolei prezentował swoje najsłynniejsze tematy - Król Lew, Sherlock, Piraci z Karaibów, oczywiście Gladiator. Powyżej zaprezentowałam ten utwór w pierwotnym wykonaniu Lisy Gerard. Niestety na tym koncercie Jej nie było, bo Ona jest gwiazdą samą w sobie. Pani, która to zaśpiewała bardzo się starała, ale to jednak nie jest Lisa.
    Potem był oczywiście Interstellar, do którego muzyka dla mnie jest najgenialniejsza ze wszystkich Jego dokonań.
    No i na koniec na bis było to na co wszyscy czekaliśmy - Incepcja:)
    Aplauz widowni był niesamowity już po kilku dźwiękach, które od razu zostały rozpoznane.
    Poniżej zamieszczam dokładnie z tego koncertu Incepcję - Pan grający na fortepianie to Zimmer - i tak zakończyło się nasze spotkanie z Nim.

Aniu, weszłaś na bardzo niebezpieczny;) temat - muzyka filmowa - mogłabym tak o niej bez końca pisać:)

agniecha$ lubi to.
  8. agucha31

oj czyżby ten temat był aż tak niebezpieczny ze wszystkich wywiało ze strachu :p ?

MOD_Yasmina lubi to.
  9. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Nie chce mi się wierzyć, że tematy muzyczne budzą strachxD
    Ale widzę Aguś, że biegasz dziś od domku do domku, fajnie, że i o mnie nie zapomniałaś:)

agucha31 lubi to.
  10. agucha31

Stara sie sobie przypomnieć stare czasy jak wszędzie nas wszystkich było pełno i wszędzie sie o czymś i o niczym gadało w jednym czasie :)
    A co do tematów muzyki to myślę ze z tym różnie bywa Zależy co kto lubi :)

11. MOD_Zła

Nawet nie wiesz, jakie zagrożenie ze sobą niosą.

agucha31 lubi to.
  12. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

A to ciekawe. Mogę prosić o przykłady?

agucha31 lubi to.
  13. MOD_Zła

Nieraz widziałam dyskusje na tema wyższości jednego wokalisty nad innym, czy nagranie studyjne jest lepsze od tego koncertowego, albo czy w danej kapeli powinien grać ten czy inny basista. Niektórym rozmówcom czasem żyłka pękała ;)

agucha31 lubi to.
  14. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Macie inne podejście do tego tematu i nie o to mi chodziło. Pisząc o niebezpiecznym temacie muzyki miałam na myśli to, że to ja mogłabym tak pisać o tym bez końca. W każdym filmie najpierw słyszę muzykę, a potem oglądam film i w efekcie muszę drugi raz obejrzeć film, żeby wiedzieć o co chodzi. Ot, takie skrzywieniexD
    Natomiast rozmowy nt. wyższości jednego wokalisty nad drugim to strata czasu. Jak to było w tym kawale - jeden lubi popa, a drugi pop musicxD.

agniecha$ i agucha31 lubią to.
  15. agucha31

Dlatego na początku sie smiałam ze aż wszystkich wywiało :p

MOD_Yasmina lubi to.
  16. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Ja najpierw widzę film , ale gdy zaczyna się muzyka i trafi ona w moje odczucia
    to potem muszę sprawdzić kto skomponował ,kto grał to cudo
    i przeważnie muzyka która w danym filmie wpadnie w ucho
    zapisana jest w folderze youtube ''ulubiona'' i jest niekiedy ''ważniejsza'' od samego filmu

Dobry wieczór
    Tak się bez pozwolenia wcisnęłam w pogaduszki ;)
    Jedna z moich ulubionych :inlove:

Usłyszałam ten utwór w filmie po którym nie spodziewałam się że takie ''cudo '' tam usłyszę :)

MOD_Yasmina i agucha31 lubią to.
  17. agucha31

Aguś myślę ze to nie jest wciśnięcie tylko dołączenie :) W każdym domku chyba wszyscy są mile widziani na pogaduchach :)

MOD_Yasmina i agniecha$ lubią to.
  18. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Witaj u mnie, bardzo się cieszę, że się "wcisnęłaś", bo wychodzi na to, że Twoje odczucia w odbiorze muzyki i filmów są podobne do moich:).
    Vangelis...hmm..tu nic nie trzeba dodawać:), no może tylko "Rydwany ognia".:)
    A słyszałaś o takim muzyku jak Jon Aderson? Razem z Vangelisem nagrali rewelacyjną płytę "The friends od Mr Cairo", polecam, prawdziwa sztuka:)
    A tu mała próbka na zachętę - to nie jest zwykły utwór, to historia opowiadana muzyką.

Jak najbardziej Aga, wszyscy są mile widziani, tylko ja taka nie przygotowana na takie odwiedziny;)xD
    Lecę do kuchni...zaraz wracamxD

agniecha$ lubi to.
  19. agucha31

NO to czekamy niecierpliwie na Ciebie

MOD_Yasmina lubi to.
  20. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Biegnę, lecę, pędzęxD

No i proszę bardzo:)

kolacja.jpg

Status tematu: