MOD_Magiczna

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika MOD_Magiczna1, 21 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Chodzi o to, że po co pytać, skoro stawki już są dawno ustalone. Chyba że chcą określić, na ile pracownik ceni swoją pracę - za mało źle, za duża kwota - też nie dobrze.

Anetta41 lubi to.
  2. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

No kurczę, dopiero tydzień temu zamknęłaś sklep i już zapomniałaś, na czym polega biznes?
    Jeżeli pracownik chce mało, to jest źle, bo daje sygnał: jestem kiepskim pracownikiem i wiem o tym, więc dajcie mi tylko ciepłe krzesełko i parę groszy, żeby do pierwszego nie umrzeć z głodu.
    Jeżeli chce za dużo, daje sygnał: jaka płaca, taka praca - za te pieniądze to mogę co najwyżej przyjść i napić się kawy, ale niewiele więcej.
    Trzeba się wycenić realnie, choć ciut wyżej niż okej. Żeby dać znak: będę pracować uczciwie i oczekuję za to uczciwej zapłaty.

Anetta41 lubi to.
  3. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

ha, u nas to był rodzinny biznes, ewentualnie jakieś bliskie znajomości. Raczej na prawdziwą kadrową się nie nadaję, ja bym pracownikom na dzień dobry kawę parzyła, zeby pozostawić miłe wrażenie po sobie.
    Ale masz rację z tą realną wyceną

Anetta41 lubi to.
  4. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

a mnie o historię firmy -.- i takie tam łatwiejsze typu: idealny szef :p
    ja wysyłam i chodze i nic :oops:

Anetta41 lubi to.
  5. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

idealny szef - taki, ktory nie stoi Ci nad głową, pozwala robić swoje, bo ufa, że robisz to doskonale i jeszcze za to Ci dobrze płaci :p

Anetta41 lubi to.
  6. MOD_Zgredek*

Ech, młoda jesteś, to nie wiesz, że
    "kontrola najwyższym wyrazem zaufania" ;)
    Dobry szef ufa swoim podwładnym i nie przeszkadza im w pracy, ale sprawdza efekty ich działania.

Anetta41 lubi to.
  7. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

po swoich doświadczeniach muszę dodać .. i wypłaca swoim pracownikom pensje w terminie.. w szczególności jak firma ma płynność finansową.

Anetta41 lubi to.
  8. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

:D:D:D:p
    uuuuu no to grubooooo.... :D to teraz się nie dziwię że się zwolniłaś -.-

A ja się pochwalę, że jednak idę do pracy od poniedzialku (tzn. już obecnie też pracuję, dorywczo - pomagam tacie przy malowaniu pokoi hotelowych, ale to taka praca była w razie bezrobocia, żeby w domku nie siedzieć). A pracę dostałam w innej firmie produkcyjnej (takiej co robi wyposażenie wnętrz samochodów) i będę szwaczką :D:D:D Jako, że nie mam zielonego pojęcia o maszynie do szycia, tym bardziej o szyciu - więc się tam idealnie nadaję :D Ale skoro postanowili mnie przyjąć i jeszcze mi za to bardzo dobrze zapłacą, no to łaskawie się zgodziłam :D :p

Anetta41 i Morrigan lubią to.
  9. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

hahaha :D dasz rade! gratuluję :D ja to sie zastanawiam czy się nie zmienić branży bo w tej marnie mi idzie :p

Anetta41 lubi to.
  10. MOD_Zgredek*

Akurat w takim zawodzie to może się okazać zaletą. Nie masz pojęcia o szyciu, więc walniesz byle jaki ścieg i wyznaczysz nowy design :p

Anetta41, MOD_Magiczna oraz BA_Czerwona lubią to.
  11. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

No i gratulacje :) Tylko na palce uważaj :D

Anetta41 lubi to.
  12. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

człowiek musi być wszechstronnie uzdolniony, to wtedy zawsze się coś znajdzie :)
    haha, a o tym nie pomyślałam. Tylko gdyby jeszcze to były ciuchy, a nie jakieś skrawki, z których ma powstać wnętrze super ekskluzywnego samochodu....
    Dzięki.... No trza uważać, żeby se palca nie zszyć :D

Anetta41 lubi to.
  13. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

łooooo widzę, że chata wolna .. to można poimprezować :p :p :D

Anetta41 lubi to.
  14. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Hihi ja tu czasem wpadam kontrolne

Anetta41 i TETUNIA lubią to.
  15. abask

abask Komandor forum

Witam ;))
    Miałam się zgłosić do Ciebie po kwiatek łubin i skaczącego stracha :)

Anetta41 lubi to.
  16. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

bardzo bym chciała wysłać, ale niestety tych się chyba nie da :(

Anetta41 lubi to.
  17. BA_Czerwona

i jak tam nowa robota? :)

Anetta41 lubi to.
  18. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

hi, jeszcze se palców nie przyszyłam igłą :D
    Super :)

Anetta41 lubi to.
  19. BA_Czerwona

Mogłabyś wtedy spokojnie przyznać, że jesteś przywiązana do pracy :D

MOD_Magiczna, Morrigan oraz Anetta41 lubią to.
  20. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

Hej Ho :) jak tam wrażenia w nowej pracy? :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.