MOD_Ananke

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika MOD_Ananke, 2 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

nie wiem, jaką to ma przyjemność sprawiać, ale jeśli tak lubią.. ;) byleby innym spokoju nie odbierali :)

krasnoludek10 i agucha31 lubią to.
  2. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

No w tym sęk ze czasem ludzie w tym całym bałaganie sporo innym potrafią dać popalić

krasnoludek10 lubi to.
  3. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

niestety, trudno takim przetłumaczyć, że nie wszyscy taki sposób lubią, ale najważniejsze, żeby nie dać sobie odebrać spokoju :)
    a robisz jakieś wielkie przygotowania czy raczej niekoniecznie?

4. agucha31

W przygotowaniach to jade do mamy pomóc , bo wigilia zawsze u niej, porządki to sie robi na codzień a nie od święta to z tym tez problemu nie ma :) tak więc nie ma u mnie zbytniego szału przed świętami, grudzień ogólnie mam dośc zajęty w realu ale to już nie pod względem świątecznym

krasnoludek10 lubi to.
  5. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

zawodowo? u mnie też koniec roku raczej dość intensywny jest..

u nas też u rodziców się spotykamy, każdy coś zrobi, przywiezie i myślę, że tak jest najlepiej :)

krasnoludek10 lubi to.
  6. agucha31

Dokładnie ale i nie tylko :) ogólnie grudzień, koniec roku jakoś tak wychodzi :)
    Oj niestety u nas aż tak dobrze nie jest :( bo wszystko mama :( ja jadę jej zawsze pomóc w przygotowaniach i zakupach, reszta na gotowe wpada

krasnoludek10 lubi to.
  7. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

u nas na szczęście nie wszystko spada na mamę.. każdy coś robi, jakoś się przykłada..jadę wcześniej dekoracje przygotowywać, a kuchenne sprawy, to u siebie załatwiam i przywożę gotowe :)

ale znam też takie osoby, które wolą same wszystko przygotowywać za wszelką cenę, nawet jeśli innym to nie do końca pasuje ;)

a Twoja mama nie dopuszcza nikogo innego do przygotowań, czy nikt się do tego po prostu nie pali?

8. agucha31

Wiesz, myśle ze tak jakoś sie przyjęło , może nawet każdy sie przyzwyczaił i tak juz zostało, choć mojej mamie to jakoś pasuje :) ja dużo jej pomogę i to jej wystarczy

krasnoludek10 lubi to.
  9. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

jeżeli wszystkim taki układ pasuje, to czemu nie :)

10. agucha31

Szczerze? to mnie troszkę czasem denerwuje, no ale przymykam oko i robię swoje a jak juz wszyscy sie zejdą i wszystko smakuje to i sie o wszystkim zapomina a i ogólna atmosfera nie pozwala pamiętać, ze coś troszkę wcześniej denerwowało :)

krasnoludek10 lubi to.
  11. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

można spróbować grzecznie poprosić: słuchaj, mógłbyś w tym roku upiec piernika? mogłabyś przygotować śledzia? nawet jeśli się będą zarzekać, że nie potrafią, to powinno zwrócić uwagę na to, że coś by mogli pomóc.. może akurat znajdą coś, w czym się wyspecjalizują i Was odciążą :) ja mam na szczęście Męża i Tatę, którym obowiązki domowe nie są obce, bo jak widzę i słyszę o takich, co to siedzą w fotelu albo wymykają się z kolegami w czasie, gdy kobiety zasuwają, to mnie trafia hmm.. pierwsza gwiazdka ;)

krasnoludek10 i kufynka lubią to.
  12. MOD_Yasmina

MOD_Yasmina Guest

Wesołych świąt
    swieta.gif

krasnoludek10 lubi to.
  13. agucha31

Kochana, zaglądam na chwile aby życzyć

krasnoludek10 lubi to.
  14. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

dziękuję, dziękuję :) również życzę, by te dni minęły w cieple, spokoju i radości :)

15. agucha31

Dziękuje :)

krasnoludek10 lubi to.
  16. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

no i mamy nowy roczek przed sobą ;) oby szczęśliwy :)

krasnoludek10 lubi to.
  17. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

No i mamy 2018, nowy rok! Życzę, aby był szczęśliwy i zdrowy oraz pracowity (lecz nie za bardzo), ale przede wszystkim aby było dużo czasu na odpoczynek! I pamiętajmy (o ogrodach hue hue) "dużo" i "mało" to pojęcia względne od momentu powstania człowieka, jeśli nie świata;)

18. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

dziękuję, Tomku :)
    Tobie również życzę, by ten rok przyniósł same dobre chwile i rozwiązania, by zarówno Tobie, jak i Twoim bliskim dopisywało zdrowie i humor, a także by każdy dzień przepełniony był życzliwością i radością :)

edycja: swój wątek zamykam :)

Ostatnio edytowane przez moderatora: 4 stycznia 2018
    krasnoludek10 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.