MOD_Ananke

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika MOD_Ananke, 2 września 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

Hej Kalinko xD uffffffffffff dobiegłam i tu xD ciasteczka zostawiam i lecę dalej :D

2. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

no tak, a chciałam od dziś dietę zaczynać ;) dziękuję za pyszności :)

3. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

ja sobie co dzień obiecuję dietę xD a potem jak zawsze wychodzi inaczej :oops:

4. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

no wiesz... ja przynajmniej się tą myślą nie dręczę codziennie ;) ;)

5. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

ja też nie bo..... zaczęłam dietować xD i nawet idzie całkiem dobrze :)
    miłego dnia xD

6. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

no to gratuluję wytrwałości i siły woli :D

7. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

eeeeee no nie chwalmy dnia przed zachodem słońca :oops::p

8. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Kalinko, nie dręcz się dietami, kochamy Cię taką, jaka jesteś, nasza mała, niebieska, włochata kuleczko ;)
    A tak poważniej dieta to złooo... Paulina, szacun,
    Kalinko, pozdrawiam serdecznie :)

9. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

oj tam... jak na moje standardy, to i tak duże osiągnięcie, że podjęłaś wyzwanie :)

a nie, nie, diety nie są dla mnie... potem myśleć o niczym innym niż o czymś pysznym nie mogę ;) jak się spodnie robią przyciasnawe, to zawsze można założyć sukienkę ;) albo już wolę pobiegać czy pójść na siłownię.. niestety, z dietami mi nie po drodze ;)
    również pozdrawiam serdecznie :)

a wszystkim Mamom życzę samych radości :)

10. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Jak się ciuchy robią ciasne to wina proszku, albo twardej wody, albo materiał kiepski... :D i trza kupić nowe :D

11. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

o, pacz, a o tym nie pomyślałam :p:p

12. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

dziewczyny ja to sobie tak dietuje raz na jakiś czas, więc nowością dla mnie nie jest :p ćwicze, dietuje potem mi się nie chce i tak w około :p ale nie jakoś drastycznie jak niektórzy tylko tak żeby się oczyścić i dobrze czuć :) gubi mnie niestety podjadanie w pracy i przed komputerem :oops: poza tym ja ogólnie jestem na zieleninie więc za dużo wyrzeczeń nie mam :p

13. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

oooo...to ja bym niestety nie mogła być na zieleninie, choć często sobie myślę, że bym chciała.. moja silna wola jest na to za słaba ;) więc zazdroszczę Tobie woli :) i tak całkiem całkiem bez mięska, bez ciast, bez bułeczki??

14. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

ja nie miałam problemu z przejściem na zielenine, myślałam, że będzie mnie korcić jak np. będą jeść obiad w domu albo co ale odziwo nie miałam z tym problemu. Zresztą jest duży wybór różnych zmienników, dzięki którym wyeliminowałam mięso. No i tak było przez dłuuuuugi czas, teraz niestety nie jest tak pięknie. Mięsa nie jem, ale mam problem niestety z jajcami i nabiałem i to jest przykład mojej słabej silnej woli. I dlatego też nigdy nie mówie o sobie, że jestem wegetarianką czy weganką czy jak to zwał.

Poza tym ciasta, ciasteczka, czekolady czy nawet żelki są też wegańskie ;)

15. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

ale wiesz, że jaja i nabiał jest trudno zastąpić równie dobrze przyswajalnym białkiem? i w ogóle wiele tam dobrych składników :) osobiście znam osobę, która na polecenie lekarza wróciła do spożywania jaj i wyrobów mlecznych, bo zdarzyło jej się zasłabnąć przy intensywnych treningach.. mimo, że jej wegańska dieta była ułożona przez dietetyka i niby miała w pełni zastępować produkty pochodzenia zwierzęcego.. ale ja osobiście, może nie jem dużych ilości mięsa, ale czasem po prostu mnie nosi i jak nie zjem jakiegoś filecika, to jestem nieznośna ;) gorzej, że mój Mąż uważa, że posiłki bez mięsa są dla królików, nie dla ludzi ;) tłumaczę mu, że króliki są urocze, więc ma się ewentualnym upodobnieniem nie przejmować.. ;)

a ciasteczka itp. to kupujesz specjalne czy przygotowujesz sama?

16. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

wiem, że jest ciężko zastąpić, w szczególności kiedy się mieszka w małej mieścinie jak ja, gdzie w sklepie jako jedyny wybór dla wege to kotlety sojowe minutki czy kotlety sojowe minutki.
    Ciasteczek i ciast niestety nie piekę bo ogólnie pieczenie zawsze było moją zmorą .. nie lubię i nie piekę. :p

17. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

a no to musisz mieć dylemat w tym sklepie z takim wyborem... pewnie trudno się zdecydować ;) ;) to musisz jeździć po zaopatrzenie czy jesz kotlety sojowe minutki? ;)

18. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

nie, no bez przesady :p są jeszcze jakiś ryże, kasze, soczewica, ogólnie warzywa itp ;) problem jest np. jeżeli chodzi o mleko sojowe czy tofu itp. wcześniej miałam łatwiej bo koło pracy miałam hipermarket czy jak to sie nazywa i tam był spory wybór produktów wegańskich teraz jestem w takim miejscu gdzie mam jeden sklepik gdzie głównym motywem przewodnim jest alkohol i zupki w 3 min. Ale jakoś sobie radzę ;)

19. MOD_Ananke

MOD_Ananke Guest

aaa, taki sklep pierwszej potrzeby ;) ;) ;) ;) część marketów teraz dowozi też zakupy, to się można poratować przy braku czasu i chęci na dźwiganie ;)

20. Morrigan

Morrigan Fanatyk forum

pewnie tak jak się mieszka w jakimś większym mieście, nie wiem czy u mnie by dowieźli, pewnie tak ale też i pewnie za odpowiednią kwotę :p

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.