misja Wielka bójka

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika zielonygroszek83, 6 września 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zielonygroszek83

zielonygroszek83 Baron forum

Cześć,
    skończyłam misję w spółdzielni Wielka bójka.
    Otrzymałam z niej trzy itemy: Rybi atak, Fotka kumkotka i Szopie psoty.
    Według tabeli powinnam z nich otrzymywać poza PD/TPD również 1 skrzynię paszy dla zwierząt do zebrania 20 razy.
    Wystawiłam itemy na pole i poza PD nic z nich więcej nie dostałam.
    Proszę o informację o co może chodzić?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Cześć zielonygroszek83.

A nie przenosiłaś może tych itemów z jednej łąki na drugą?

Sprawdzałaś w poszukiwaniu skrzyń zakładkę Towar konsumpcyjny w inwentarzu?

3. zielonygroszek83

Itemów nie przenosiłam.
    W inwentarzu sprawdzenie nie miałoby u mnie sensu bo mam tych skrzyń masę i nie zorientowałabym się gdyby trzy nowe doliczyło.
    Itemy jak wystawiłam na pole nie miały żadnej informacji o dodatkowym bonusie, tylko że dają PD.
    Jeśli mnie pamięć nie myli to z tych z eventu otrzymałam dodatkowy bonus. Te z misji w ogóle tak jakby żadnego bonusu nie posiadały.

4. SMOD_Atena

Ach właśnie mi przypomniałaś - te itemy z misji nie mają dodatkowych bonusów i można je od razu po zdobyciu ustawić na chmurach Cudownego pnącza i ja tak właśnie zrobiłam po wykonaniu zadań z misji, a z itemów, które zdobyłam w evencie zbierałam skrzynie z paszą.

W opisie tych itemów w misji również nie ma informacji o dodatkowym bonusie, jest tylko TPD, np.:
    sz.png

Jeśli jednak masz jakieś wątpliwości to zapraszam do Pomocy technicznej w celu sprawdzenia.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

zielonygroszek83 lubi to.
  5. zielonygroszek83

Dziękuję za odpowiedź, już wszystko jasne, więc można zamykać
    Zmyliła mnie tabelka z itemami, bo nie jest tam wyszczególnione, że te z eventu mają bonus a te z misji nie.
    Miłego dnia :)

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę i mnie też zmyliła, pomyślę nad uzupełnieniem tej informacji w tabeli itemów tak żeby nie było żadnych wątpliwości .

Wzajemnie miłego dnia życzę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.