Opinie Mini Eventy - Temat do rozmów

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

dziękuję za ofertę, pelikany chyba były w którymś evencie, bo posiadam
    lepsze i gorsze konta ? hmmm.....skoro ktoś kręci kołem i zawsze powiedzmy na 100 wejściówek dostaje bonusy do eventu, a ktoś inny żadnego to jak inaczej to nazwiesz ? szczęście ? fart ? Tylko nie mówię o jednym evencie ale powiedzmy o 5 pod rząd .....bo ja już nie wiem jak to nazywać
    a np to , że podczas chyba już 13u lat grania nie dostałam z piccolo ani jednego florenowca, a dyniowe "aż" dwa , to jak to nazwać ?Bo ja już nie mam pojęcia.
    Narzekać ? Po co ? można przecież porozmawiać :)

2. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Gdybaniem;)
    No widzisz. Problem polega na tym, że mamy wgląd tylko w swoje konto.
    Nie wiemy ile ktoś (i czy w ogóle) kręci kołem. Nie wiemy ile komuś przez farmę "przetoczyło" się piccolo.
    Nie wiemy nic.
    I się nie dowiemy, bo to nie tylko łamałoby regulamin, ale i zapewne byłoby niezgodne z prawem, bo najzwyczajniej w świecie, by takie dane miały sens, firma musiałaby ujawnić nie tylko swoje dochody, ale i decyzje finansowe własnych klientów.
    Z piccolo jest też ten problem, że jest mocno subiektywną nagrodą.
    Dyniowe miałam aż 4 (na całkiem sporo skrzynek).
    Tylko, że dla mnie dyniowy (o ile lubiłam sobie "ponarzekać", że mnie omija) nigdy nie będzie tak samo wartościowy, jak dla kogoś kto ma las nawozowców.
    Dobrze mieć, ale na więcej niż te 4 które dostałam... to i tak średnio mnie stać;) Musiałyby lecieć z (prawie) każdej skrzynki, a wtedy wymagania eventowe, by nas (a przynajmniej mnie) zjadły.
    Nie stać mnie na taki dobrobyt.;)
    Oprócz florenowców, są tez inne "cenne" rzeczy.
    Ja nie cierpię "tańcujących" - dla niektórych to rarytas pokroju niemal florenowca.
    Za to przytulę każde robaczki i kreciki;)
    Może ktoś faktycznie dostał kilka tych drzewek, a oprócz tego w większości prawie same bajorka i kumpli?
    Może ktoś nie dostał ani jednego, za to dostaje regularnie kwieciste...?
    Mnie się wydaję, że ja dostaję "średnią", owszem mam dwa florenowce, ale tak oprócz tego... to np. no ze skleporamy kijek;)
    O i dobrze, że wpadł (aktualizacja skleporamy), bo dzięki temu piszę na temat;)
    Co mogę tobie napisać o tej "losowości"?
    Z definicji nie zadowoli zawsze każdego, ani wszystkich.
    Mogę ci tylko życzyć florenowca z następnego Piccolo. A coś czuję, że już tam czeka;)

3. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

dziękuję :)
    to były tylko przykłady ale zapewne istotne dla Farmerów, bo o tych fantach się najczęściej czyta ;)
    ja ostatnio miałam kumulację badziewia z piccolo ale jakby dali mini event ze skrzynkami, tak jak kiedyś, to bym kupiła oczywiście;)
    ale tak samo mini event z piccolo , jak i mini event ze skrzynkami, w których były kwieciste, parasoli itp przeszły chyba do historii:oops: a szkoda
    pozdrawiam serdecznie i życzę samych fajnych prezentów z piccolo , bo tak jak napisałaś - dla każdego, co innego jest fajne :)

4. kudlaty147

kudlaty147 Fanatyk forum

kupilem ts 6 szt i same badziewie zero muflona

5. Yabolek

Yabolek Wielki mistrz forum

Poczekam sobie spokojnie. Muflony będą w następnych Tz, i w następnych. Szansa na to ze się wyklują będzie większa.
    Same wpadną.

6. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

No i pięknie
    Skusiłam się na muflony, bo zapomniałam, że planowane jest nowe jajeczko. Uciułane florki poszły, więc jajeczka nie będzie.
    No chyba, że jeszcze gdzieś u mnie "wiszą" w hodowlanych.
    Trudno, Wandzi raczej nie będzie. Zwłaszcza, że SG z "ziół" tez już niemal wszystkie przehulałam.
    Tak, tak, widzę tę świeżutką ofertę na 2200 fl - ale nie ze mną te numery Bp xD

7. Montwa

Montwa Wyjątkowy talent

Jedni tu patrzą na walory estetyczne, a ja wolałbym się skupić na profitach. ;)
    Na pierwszy rzut oka super item, 300% PD w mrokach. :D:inlove:xD
    Ale zaraz. Zbierane co 48h? -.- Kto w tym BP i z jakiej złośliwości ustala te czasy? -.-
    Co 48h to raz na 3 dni. o_O
    Czyli w sumie item, który ma tylko 100% PD (na dobę). Hmm, i to już tak kolorowo nie wygląda. :p
    Fest... ;)

8. Yabolek

Hola, hola.
    48h do równe 2 doby 2 x24h. Problemem jest to, że każde spóźnienie jest nieodwracalną strata czasu.
    Trudno było zrobić 46h.

9. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

da sie go przeciez zebrac co dwa dni...nie zapominaj o pnaczu
    Trzebine dobrze znam;)

10. kudlaty147

kudlaty147 Fanatyk forum

chcialem i myslalem ze cos wpadnie zadko kupuje plaskoglowow tez nie bylo do dzis
    drzewek koki i dzikiej gruszy tez nie mam a misje zamknalem

anna0089, krasnoludek10 oraz Yabolek lubią to.
  11. Yabolek

Spokojnie.
    Z ostatnich nowości drzewkowych mam tylko 1 Superb, 1 Omszony, ale takich Toromirków 7 się uzbierało.

krasnoludek10 lubi to.
  12. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Oj tam, na profitach to się skupić może jedynie BP.
    Gracze mogą podziwiać jedynie walory estetyczne. (auć)
    A czy to ładna zagroda, czy "ładna" cyferka w poziomie (czy gdzie tam)... to jednego artystę ma za ojca.
    No, ta cyferka jest o tyle specyficznym "dziełem", że trudno (nawet w obliczu gustów i guścików) posądzać ją o szczególną "urodziwość".
    Zatem czasem wymaga pewnego "podkoloryzowania" - również przez nabywcę.
    Nikt nie lubi bohomazów na ścianie, a gdy się je ładnie "sprzeda", to i każdy będzie zachwalać, a gospodarz będzie z dumą to szkaradztwo prezentować gościom.
    Tak czy inaczej, Bp zachowuję się bardzo "estetycznie" przy "jajeczkach", w ogóle puszczając je za florki, które mocno tu i ówdzie "inflaczeją".
    Też bym chciała dostać za 15 Fl dwa Ts, ale myślę, że niezbyt ładnie byłoby tego wymagać.;)
    Zarówno jajeczka jak i zagrody, sprzedadzą się tak samo, czy będziemy wychwalać szczodrość (nierealne), czy krytykować "złośliwość" BP.
    Podejrzewam, że zbyt "mocne" jajeczko zwiększyłoby jedynie... wymagania wobec następnych.
    Profit Panie, profit się zgadza ;)

13. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Ja to przeliczam PD.
    Jajo ewentualnie do postawienia w mrokach.
    Licząc 190 nieumarłych, to jajo dziennie da 7,3 mln PD więcej.
    Teraz na polu nieumarły daje 4,1 mld. (25.600 w pasku).
    Rano sprawdzę ile daje z bonusami.
    Jak więcej niż 7,3 mln., to podmiana na jajo nieopłacalna.
    Ale chyba i tak je wezmę.
    Może kiedyś dołożą drugi wybieg.:p8)

14. Montwa

Montwa Wyjątkowy talent

Masz słuszność. ;)
    Tylko czy te wymagania nie zostały już rozbuchane do granic możliwości?
    Najpierw itemy mnożnikowe (muchołapki, parasolki, kwieciste). Ludzie zabijali się o nie na G&T - niektórym zresztą do tej pory to zostało.
    Potem coraz więcej pnączy w eventach podbijających PD
    Na ostatnich dożynkach item x300 PD
    W nieszczęsnych Alpach pnącza x1000 PD
    To w największym możliwym skrócie.

No, ja tego nie wymyśliłem. Taka była koncepcja firmy na łapczywy zarobek. ;)

A teraz taki bubel. :p

No właśnie, i ja mimo swoich obiekcji też raczej wezmę. :p

A widzisz, w tej swojej irytacji o tym nie pomyślałem. ;)
    Tylko widzisz, w tym wszystkim jest jedno ale...

Ja mam tylko jedno pnącze skracające 5% raz na 24h. Widziałem gdzieś tu kiedyś, że są lepsze. No ale ja ich nie mam.
    I w związku z tym zbieram itemy w taki oto sposób
    Dziś uruchamiam z pnączem skracającym.
    Jutro zbieram po 22h (bo dzięki pnączu itemy 23h podnoszące PD są gotowe)
    Ale pojutrze zbieram dopiero po 23h.
    Czyli cykl na 2 dni to 45h.
    Staram się tego trzymać, bo tak jak przez tydzień przestawi mi się pora zbierania z godz. 22:00 do godz. 12:00, to w międzyczasie zawsze coś się zadzieje w realu, co powoduje obsuwę. Więc później znów muszę nadrabiać, aż w końcu nadchodzi kolejna obsuwa.
    A jak o dziwo nie nadejdzie obsuwa, to 2 lub 3 noce trochę przemęczę i udaje mi się wrócić do zbioru o godz. 22:00, zaoszczędzając jakoby 1 dzień w zbiorach. Mówiąc inaczej - co jakiś czas (raczej dłuższy niż krótszy) mam 1 zbiór ekstra.
    ;)
    Ale naprawdę staram się reżimowo trzymac tego rytmu 45h na 2 dni.
    ---
    Nowy item dojrzewa 48h
    Z użyciem pnącza 5% będzie dojrzewał ponad 45,5h.
    To by znaczyło, że musiałbym każdego dnia zbierać co 23h.
    Wtedy mocno utrudnioną miałbym możliwość przeskoku w nocy (gdybym co dnia miał cofać się tylko o 1h co do godziny zbioru).

No specjalnie wymyślili te 48h, żeby człowiekowi krwi napsuć. ;):pxD

15. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

No patrz, a ja myślałam, że to danie Graczom tego, na czym najbardziej im zależy i o co najmocniej proszą jeśli chodzi o nagrody:p Przecież dla wielu (a przynajmniej tych najgłośniejszych na forum), dobre pnącze albo inny przedmiot dający duży bonus do zbioru PD to bezwzględny warunek uczestnictwa w evenciexD

Jajeczko sobie kupię, kupiłabym bez względu na to co daje, bo je kolekcjonuję, zresztą podobnie jak pnącza:) Sprawdziłam co siedzi w skrzyni, którą będzie dawać Wanda:
    upload_2023-10-27_8-28-0.png
    Szału może nie ma, ale wielkiego dramatu też nie. Inwentarz na Farmie nie ma dna, wszystko przyjmiexD

anna0089, nuka20 oraz Ciasteczkowa♥ lubią to.
  16. Goska2255

Goska2255 Czeladnik forum

dlaczego za farmerki nie można już kupić Piccolaka, czy aktualizacja sklepu z farmerkami była limitowana czasowo? nie znalazłam takiej informacji

17. Montwa

Montwa Wyjątkowy talent

Droga Marion :)
    To co piszesz to się ogólnie zgadza. Graczom najczęściej zależy na podbijaniu PD.
    Ale firma nie robi tego dla nas, tylko dla siebie.
    Ale nie chcę się już o tym rozpisywać. Tym bardziej, że to raczej nie miejsce na to.
    A żeby było w temacie - ja jednak wciąż się zastanawiam. Na razie jeszcze mam drobne luki na łąkach wyspy, to byłoby gdzie to postawić.
    Ale jak firma znów "zrobi coś dla nas" i w Dniach sąsiada da kolejny item, o który będziemy się zabijać, to okaże się, że to jajo wyląduje na stałe w pasku. W takiej sytuacji wydanie tych 250 fl to chyba niezbyt rozsądna inwestycja.
    ;)
    No więc ciągle się zastanawiam...

anna0089, Miśkowo oraz hlnrys lubią to.
  18. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Powinno być dostępne (oczywiście z możliwością jednorazowego kupna). Zapytaliśmy o to. Gdy dostaniemy odpowiedź, to ją tu przekażę:)

No wybacz... To nie instytucja charytatywna, tylko firma, której celem jest przychód. Taki, żeby pokryć koszty i uzyskać dochód z działalności. Co dziwnego w tym, że liczy na to, że to czy tamto jacyś Gracze kupią, choć oczywiście nie muszą... Gdy pracujesz, to robisz to wyłącznie dla dobrego samopoczucia pracodawcy i nie oczekujesz w zamian zapłaty?

anna0089, nuka20 oraz Ciasteczkowa♥ lubią to.
  19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dzisiaj nieumarły daje 5,9 mld.
    Czyli na jaju mam dziennie 1,4 mln PD więcej za jedyne 250 FL.
    xD:cry:xD
    Jutro będzie więcej bonusów, zobaczę średnią z dwóch dni.

20. Montwa

Montwa Wyjątkowy talent

I chyba wszyscy to rozumieją.
    I chyba nikt nie oczekuję, że mogłoby być inaczej.
    Ale co innego zasłużony zarobek firmy (do poczynionych działań operacyjnych) a co innego naciąganie graczy.
    Najpierw firma wprowadziła w Dniach sąsiada item Piknik dający 10% PD. Ludzie się wypłukali z wszystkich florenów.
    Po czym w niedalekiej przyszłości nowy item Małpi obrót dający już 35% PD. Wydatek na pikniki poszedł na marne, itemy wylądowały w pasku, i znów trzeba było się wypłukać z wszystkich florenów.
    Oczywiście nie musisz się z tym zgadzać, ale dla mnie to naciąganie i obraz pazerności, by jak najszybciej nachapać się jak najwięcej. A jeszcze wmówić ludziom, że to przecież dla nich było robione. Ech... Już gdzieś słyszałem taką narrację.

bogusiania i Miśkowo lubią to.