Opinie Mini Eventy - Temat do rozmów

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kimbra19

kimbra19 Forumowy żółtodziób

a mnie sie podoba silacz,zawsze trafiam w srodek,a 20 punktów to za mało,powinno byc wszedzie po równo,jeden jest dobry w krety drugi w balony.niech twórca to rozpatrzy

osssmo i antonina-farmerska lubią to.
  2. MiszkaM

MiszkaM Ekspert forum

Pierwszy raz gram w Renzo, nie przepadam za rozgrywkami na czas, mysz mi się zacina, żadnych rekordów raczej nie pobiję.
    Mam pytanie: czy nagrody są jednorazowe czy można np SP kupić 3x?

3. _Sabrina

_Sabrina Młodszy ekspert

dla mnie też balony najlepsze

AngelGina i hlnrys lubią to.
  4. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

Na bank szybciej działa, strzałka goni, jak szalona, ale mam na nią sposób. Zrobi 3 rundy w lewo, w prawo ciach, ciach, ciach, i za kolejnym szalonym ruchem od razu zatrzymuję, jak tylko ruszy od prawej na lewo. Kilka razy trafiłam 15 pkt, 1 raz aż 20 :) Balony raz 4 pkt, raz 8 pkt, a naciskam tak samo, ale to chyba wina myszki. Krety też tak sobie. Najlepiej wychodzi kot i szalony młot :)

AngelGina lubi to.
  5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

W balonach nie można kliknąć "na pusto", wtedy resetuje się licznik ciągłości trafień.
    Jak nie mam pewności, czy trafię w balon - wolę odpuścić i klikać innego pewniaka.
    Nie podchodzę do mocno napompowanych, może mi pęknąć przed samym klikiem i stracę ciągłość.
    Wybieram takie średniaki i mniejsze.
    Najważniejsze aby nie kliknąć na pusto.
    Spróbuj.
    Na spokojnie można trafić 20 balonów.
    Mi to lepiej podchodzi, niż zrypany siłacz.

6. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

nienawidzę Renzo, ale zawsze grałam na młocie, zawsze co najmniej 15 punktów wpadało, ale teraz to jest jakaś masakra, skacze sobie jak chce, nie według rytmu, mało tego wahadło sobie skacze, nie jak poprzednio sobie płyneło, szybciej lub wolniej ale w prędkość była ta sama. Dno jakich mało, mam zaległych ponad 400 wejściówek, ale pewnie nawet 20 nie wykorzystam

7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Mi się uzbierało 100 zaległych wejściówek z czego wykorzystałem dwie. Momentalnie mi się wszystkiego odechciało-.-

8. annaorlowska

annaorlowska Młodszy ekspert

Kupiłam super pasze w miasteczku Renza i mi nie dopisało o co chodzi?

krasnoludek10 lubi to.
  9. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Sprawdź czy aby na pewno kupiłaś super paszę a nie super nawóz Zosi:

rrr.png

krasnoludek10 lubi to.
  10. annaorlowska

annaorlowska Młodszy ekspert

Diękuję rzeczywiście pomyliłam z nawozem super Zosi

krasnoludek10 i SMOD_Atena lubią to.
  11. bogusiania

bogusiania Komisarz forum

Dzięki, spróbuję Twojej metody, zawsze celowałam właśnie w te "napompowane". Każda Twoja rada cenna i bezcenna. A ten "zrypany siłacz" mnie "kręci", zauważyłam, że tę dolną strzałkę należy wcisnąć ułamek sekundy później, niż górną i przez tę dolną, teoretycznie łatwiejszą, kilka razy traciłam cenne punkty. Właśnie zaliczyłam kolejne 3x20 pkt, ależ to cieszy, że go przechytrzyłam :)

12. abask

abask Komandor forum

Zawsze używam siłomierza ale tym razem nie da się grać. Przycina masakrycznie.

13. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Balony idą mi tak:

Pierwsze 8 - 10 idzie na tyle wolno, że można klikać bez obawy, że pękną przed klikiem i zerwie się ciągłość.
    Na 20 żetonów potrzeba 27 kolejnych trafień.
    Nie wiem jak teraz, bo jeszcze mi się nie udało, ale poprzednio trafiałem zdaje się 22 żetony za 32 balony.
    No i oczywiście balony też nie są wolne od błędów.
    Licznik pokazuje tylko do 20 trafień (ale powyżej zlicza dobrze).
    Skąd te ograniczenie?

Ostatnie edytowanie: 7 stycznia 2023
  14. abask

abask Komandor forum

Zawsze na siłomierzu miałam 20. Bardzo rzadko 15... dzisiaj najczęściej 9, rzadko 15 a 20 wcale... Siłomierz porusza się skokami albo nie daje się go zatrzymać. czyli jak zwykle do kitu.

15. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Siłomierz - nie wiem o co tam chodzi. Dzwno temu próbowałam.
    Skrzynie - zupełnie nie mam szczęścia. Dokąd nie wprowadzili baloników to krety tłukłam.
    Teraz tylko baloniki.
    Gram rano. Nie powiem sporo było po 22 pkt. Teraz zaczyna 'ciąć". Pewnie więcej osób gra.
    Wejściówki wyczyściłam. Co chciałam to wzięłam.

16. Mikkaja19

Mikkaja19 Koneser forum

Ugrałam od wczoraj 191 żetonów. To moje pierwsze Renzo i pewnie nie wykupię żadnej nagrody. Mam nadzieję, że będzie się pojawiał częściej. Gram od maja i to pierwszy raz jak się pojawiło. Najlepiej chyba mi idą balony, średnio 20żetonów za gierkę :p Próbowałam wszystkie gierki i tam mam tylko po kilka żetonów.

17. kaska860

kaska860 Cesarz forum

U mnie siłomierz dziwnie działa.
    Na początku faktycznie szarpie, ale jak odczekuję troszkę wówczas chodzi płynnie.
    Niemniej jednakowoż raz trafiłam nie w środek, a zdobyłam 10000pkt, ale oczywiście nie mam nic przeciwko :p

Kupiłam Piccolo i nie mam już ani wejściówek, a żetonów całe 11szt.

18. nusia464

nusia464 Czeladnik forum

skrzynka Piccolo co daje

krasnoludek10 lubi to.
  19. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Z tego co pamiętam licznik pokazuje nie trafienia w serii, ale mnożnik, a maksymalny to x20 (przy trafieniach powyżej 20 otrzymujemy 40 punktów).

krasnoludek10, hlnrys oraz Aisha1969 lubią to.
  20. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Informacje o skrzyniach znajdziesz w poradniku. Na przyszłość pytania zadawaj w dziale Pomoc.

krasnoludek10 lubi to.