Opinie Mini Eventy - Temat do rozmów

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Lameane

Lameane Zaawansowany

Dzięki, myślałam, że ten event powoduje, że można dostać perfumy, a użyć ich zawsze... Ehhh... Trzeba będzie czatować na BB + EP.

hlnrys lubi to.
  2. MYSZKA2005

MYSZKA2005 Weteran forum

pewnie, ze szkoda:(
    teraz zanim wydam jakiegos fForka to go ze 3 razy z kazdej strony ogladam:):)
    a z taki drzewkim florenowym to zawsze cos - 1 FL na tydzien by przybywal, a jeszcze jako ktos ma kilka to juz krezus jestxDxDxDxD

fkamil lubi to.
  3. Kafelowy

Kafelowy Naśladowca mistrzów

skarpeta nr 5: 10 x skrzynia z sianogroszami II

niusia1 i jola0909g lubią to.
  4. NiesamowicieZdziwiony

NiesamowicieZdziwiony Moguł forum

raz na 24 godziny a nie raz na tydzień

fkamil lubi to.
  5. ghostpain

ghostpain Mieszkaniec forum

o takim drzewku to teraz już tylko można chyba pomażyć:(

MYSZKA2005 lubi to.
  6. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

LusiaSZ, olgs3 oraz hlnrys lubią to.
  7. MYSZKA2005

MYSZKA2005 Weteran forum

a widzisz, nawet do konca nie pamietalam jak czestp obdarowye FL:)
    przeciez to juz z 5 czy 6 lat minelo:):)

Anhedrea i to juz 2 raz pod rzad,poprzednio tez jak wypadajki byly z zagrod i podobnych tez nas tym super evensikiem uraczyli:)
    hojnosc BP nie zna granic:):):)

8. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

9. magros

magros Nadzorca forum

Witam wiecie czy jutro bedzie BB

10. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Ja tam w takich momentach wystawiam sobie nawóz za maksa i wtedy jeśli zejdzie w ciągu tygodnia, to luzik, a jak nie to mam na targu drugi obornik, który ściągnę w momencie gdy zacznie się sianie i zrobi się miejsce w moim oborniku:)

Za tydzień to już będzie eventowa misja siewna, więc jeśli wystawię za 210 SG, i nie zejdzie, to w momencie gdy ściągnę swój towar, to tak jakbym miała 100 szt. nawozu za 2100 SG (czyli marża jaką zapłaciłam przy wystawianiu), czyli 21 SG za 1 nawóz :) Takiej ceny w trakcie eventu siewnego się nie dostanie ;)

Czy ja napisałam zrozumiale? Bo mam wątpliwości :p

Ostatnie edytowanie: 5 grudnia 2019
  11. Kafelowy

Kafelowy Naśladowca mistrzów

skarpeta 6: bonus PD na żniwa(S)- idzie do stodoły

12. EkofarmaStaszka

EkofarmaStaszka Okazjonalny autor

13. BiałyTrabant

BiałyTrabant Fanatyk forum

Nie wiem, czy to dobre miejsce, ale na wszelki wypadek wstawię sobie.

14. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Bardzo zrozumiale.

Ja zawsze też tak samo robię :p

A mój post tylko wykazywał perfidność BP.

Wstawiam sobie pamiątkowe zdjęcie

Ostatnie edytowanie: 6 grudnia 2019
    magdusia668 i BiałyTrabant lubią to.
  15. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Witajcie.
    BB i perfumy się rozchodzą, ale czy jeśli dziś nastawię zwierza z ekskluzywnymi perfumami, a zbiorę jutro podczas BB to będę miała i więcej i lepiej :p

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Hm...
    Dobre pytanie.
    Jeżeli tak, to można by pakować oazy podczas "Ekskluzywnych" i czekać ze zbiorem do "BB".
    To bardzo dobry patent.
    Robił ktoś tak?

17. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Ja kiedyś robiłam,ale bez spektakularnych różnic:p

magdusia668, hlnrys oraz Marrylan lubią to.
  18. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Ciężko będzie stwierdzić różnicę, bo czy BB jest, czy go nie ma, to lux perfumy robią to samo. Zwiększają szansę na pominięcie jednego poziomu hodowli.

19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Zgoda.
    Ale w ten sposób można zaoszczędzić SP.
    Po co pakować oazy, bo są "Ekskluzywne", a za dwa dni, czy nawet dobę, robić to samo bo jest BB?
    Jeżeli "Ex" działa w momencie nastawienia oazy (a przypuszczam, że tak), to można śmiało poczekać na BB, które działa w momencie zbioru.
    A może dobrze zadziała Ex i BB, i dostanie się dwa zwierzaki "przeskoczone"?
    Dobrze kombinuję?

20. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Myślę, że spróbować nie zaszkodzi:) Sporo klonowałam, gdy było połączenie BB i lux perfum - z bardzo dobrym efektem. Tyle, że polegało to na tym, że zwierzaki podstawowe i do drugiego poziomu hodowli włącznie (przykładowo do żaby błękitnej) wrzucałam do oaz bez lux perfum, a przy wyższych - od poziomu 3 czyli od przykładowej latającej żaby, dawałam 4 szt. ekskluzywnych. Nie miksowałam, tylko dawałam 4 takie same zwierzaki. W prawie 50% hodowli z lux wystąpił ich efekt, czyli pominęłam jeden poziom hodowli. Wyższych przeskoków z lux nie uświadczyłam... Ani też nie dostałam podwójnych wysokich zwierzaków.

Wczoraj podziałałam trochę z ekskluzywnymi (podczas wcześniejszego BB przygotowałam zapas wyższych zwierzątek). Wyniki z lux były praktycznie takie same jak przy połączeniu lux i BB - czyli w prawie 50% klonowań wystąpił ich efekt. Tyle, że faktycznie wczoraj było już dużo mniej tych prób...

Chwilka... Spróbuję teraz na testowym sprawdzić efekt lux perfum przy zbiorze po zakończeniu eventu z ekskluzywnymi...

I po sprawdzeniu:) Tak, efekt lux perfum występuje również po zakończeniu eventu z nimi. Czyli liczy się fakt zaaplikowania perfum, a nie to, czy w chwili zbioru event z ekskluzywnymi trwa.

Ostatnie edytowanie: 6 grudnia 2019