Opinie Mini Eventy - Temat do rozmów

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. ptaszynka87

ptaszynka87 Komisarz forum

U mnie jest darmowy super nawoz no i za floreny tajemnicze drzewka"Mojave"

2. MaDzo

MaDzo Cesarz forum

Nie mogłam sie połapać bo w zegarze tez byl czas ok.17 h
    Musiałam sie posiłkować OO i sie wyjaśniło
    Ogólnie to te dni sąsiada są bez sensu,ze wyrażam współodczucie dla tego kto po burzy mózgu to wymyślił
    Ciekawa jestem ile osób wysyłało sąsiadom ,,wypasione" prezenty za FL:p

skaliwa, kalinamala oraz gosiagosia60 lubią to.
  3. zagma

zagma Chodząca legenda forum

To już jest indywidualna sprawa każdego gracza, jeśli ma kaprys wysłać prezent za fl ;).
    Nie dostałam żadnego takiego i dobrze.
    Dużo bardziej zależy mi na eliksirach, za które wszystkim pamiętającym bardzo dziękuję!

olgs3 i hlnrys lubią to.
  4. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Przez pomyłkę się liczy? ;)

5. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Na pozór takie się wydają - jednak po głębszym zastanowieniu rodzi się we mnie ...,,nieśmiałe przypuszczenie,, że
    mają nie tylko sens, ale także cel :music:

Ja przeciwnie - jestem pełna uznania dla pomysłodawcy,za genialność owych ,,powiązań,, jakie ostatnio są w modzie ,
    tu mamy typu ,,przyjemne (dla nas) z pożytecznym (dla...instytucji badawczej) :p

Nie Ty jedna :);) - my się tego raczej nigdy nie dowiemy, ale...wspomniana instytucja niebawem będzie wiedzieć z dokładnością co do sztuki 8)

6. MMartusia

MMartusia Okazjonalny autor

Bardzo dziękuję moim sąsiadom, którzy podarowali mi Gorący eliksir życia! :):)
    Niestety u mnie tylko raz się pojawił :(

7. edyta368

edyta368 Aktywny autor

Witam u mnie dzisiaj pojawiła się w prezentach tajemnicza sadzonka za 5Fl , pisze do sąsiadów kto by się chciał ze mną wymienić a tu okazalo się że sąsiedzi nie mają takiego prezentu :{ To ma być żart ?>:(>:(

8. MobilisA075

MobilisA075 Weteran forum

Widzę, że BB i ekskluzywne perfumy będą w jednym terminie. SP mam 319, zwierząt mało, zwłaszcza stawonogów, ale powalczę.

9. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

edyta368, żaden żarty, tylko warto zapoznać się z ogłoszeniem, w którym są opisane zasady eventu >>klik<<

Gracze byli w tym evencie podzieleni na cztery grupy i każdego dnia dana grupa miała inne prezenty niż pozostałe. Ale w sumie każda z z tych czterech grup miała do wysyłki wszystkie 6 grup prezentów. Twoi sąsiedzi też mieli do wysłania sadzonki, tyle że zapewne u nich były one dostępne innego dnia. Dlatego jeszcze raz powtórzę, że warto czytać ogłoszenia i poradniki, bo gdybyście znali zasady mogliście umówić się na wymianę wcześniej. Dziś niestety event się już kończy.

kaska860 i aankaa_66 lubią to.
  10. edyta368

edyta368 Aktywny autor

Dziękuje za odpowiedz to prawda ze czytam poradniki wybiórczo ale ostatnio jest tyle eventów ze ciężko nadążyć .Pozdrawiam :)

BA_Rock lubi to.
  11. -senait-

-senait- Hrabia forum

witam Was i mam pytanko dlaczego tak walczycie o ten gorący eliksir życia ?ja mam go 60 w pasku a kilkanaście na polach czy ma ten eliksir inną wartość?:)

12. -karol1299-

-karol1299- Nadzorca forum

Eliksir jest itemem z mnożnikiem, i to bardzo mocnym mnożnikiem.
    Daje ilość pd zależną od poziomu, i na wysokich poziomach te wartości są bardzo duże, dla porównania, item "pawie ogony" z niedawnego eventu dojrzewa 22 godziny i daje 2 200 pd, zaś gorący eliksir na poziomie setnym eliksir daje 10 000 pd.
    Dla ludzi którym zależy na pd, a nie maja łąki pełnej muchołapek czy parasolek, eliksir jest bardzo efektywny.

13. -senait-

-senait- Hrabia forum

-karol1299-,dziękuję rzeczywiście pd jest imponujące a myślałam,że w związku z sąsiedzkimi darami dodatkowymi ma to jakieś specjalne znaczenie:)głupia;)

14. NiesamowicieZdziwiony

NiesamowicieZdziwiony Moguł forum

no to może porównanie takich bardziej "wartościowch itemów" , eliksir na czwartym miejscu:

[​IMG] , [​IMG] , [​IMG] , [​IMG] , [​IMG]
    Opryskiwacz(+) jak widać na grafice, po zebraniu wszystkich "ładunków" nadal daje sporo PD natomiast eliksir po zużyciu wszystkich "ładunków" staje sie itemem zajmujacym miejsce i nie dajacym kompletnie nic, natomiast po zdjęciu z pola znika bezpowrotnie. Wszystkie przedstawione itemy są tzw. itemami mnożnikowymi czyli mnożą poziom farmeramy lub bahamy przez określoną wartość więc na każdym poziomie gracza dają inną ilość PD / TPD

15. BA_Rock

Fajnie to wygląda na tych screenach :) Tylko Nieumarły skarb i eliksiry powinny dawać takie samo PD, bo mają ten sam mnożnik. Może masz je postawione w różnych częściach farmy albo jakiś bonus przestał działać? :)
    Słabością eliksirów jest ich ograniczona liczba użyć, ale póki działają, samo PD uzyskiwane z chomiczych, nieumarłych i eliksirów w przeliczeniu na jedno pole jest takie samo. Muchołapka daje dwa razy więcej, bo zajmuje dwa pola.
    Opryskiwacz z ładunkami jest chyba jak na razie bezkonkurencyjny, ale i bez ładunków pozostaje w gronie największych petard. Lepsza od niego jest chyba tylko parasolka w kropki.
    No i trzeba pamiętać jeszcze o dwóch rzeczach:
    Po pierwsze, ostateczny efekt uzyskany z tych itemów zależy nie tylko od poziomu, ale też od tego jakie do kompletu mamy odpalone bonusy. Przy jakiejś kumulacji można z każdego wyciągnąć dużo więcej niż widać na screenach.
    Po drugie ostatnio rozmnożyły się nam pnącza skracające czas "dojrzewania" itemów i zdaje się, że przy odpaleniu wszystkich jakie są dostępne w grze, eliksiry da się już zebrać dwa razy na dobę. Ale to oczywiście oznacza jeszcze szybsze ich wyczerpanie. A że był to prezent dostępny tymczasowo, to takie przyspieszenie na "podwójnym eliksirze", za długo by nie potrwało ;)

olgs3 lubi to.
  16. NiesamowicieZdziwiony

NiesamowicieZdziwiony Moguł forum

tak, mam w innych częściach farmy w ogrosdzie ozdobnym standardowym oraz pełni księżyca. Itemu "Parasolka w kropki" niestety nie udało mi się zdobyć ani jednego :( ale chętnie oddam dwie muchołapki za jedną parasolkę o ile to możliwe na G&T :)

moje aktywne bonusy to:

więc niemam pojęcia dlaczego eliksir daje jednak więcej niż nieumarły :(

edytowałem wpis ponieważ postanowiłem to sprawdzić dokładnie a wcześniej (o dziwo) tego nie zauważyłem :( - widcznie jakiś błąd znów w gze >:(

Bez nich również mozna zebrać 2 razy na dobe ponieważ eliksiry są gotowe co 15 godizn (standardowo) czyli zbierajac je np. o 6 rano można tego samego dnia zebrać je o 21:00 :)

Ostatnie edytowanie: 8 sierpnia 2019
    anna0089 i olgs3 lubią to.
  17. BA_Rock

Jak dotychczas parasolki na G&T były niestety zablokowane. I trochę wątpię czy to się zmieni, przynajmniej w najbliższym czasie.
    Mnie się udało takowy item zdobyć, ale nawet jakby puścili to oddawać nie planuje ;)
    Za to dzięki niezawodnym sąsiadom zapas wyczerpujących się eliksirów lekko się poprawił. Mogliby raz na jakiś czas powtarzać takie sąsiedzkie eventy z eliksirami :)

anna0089, -mala159- oraz grakula16 lubią to.
  18. Daisy44

Daisy44 Generał forum

Hmmm a dla mnie ten event sąsiedzki to taka sztuka dla sztuki. Dostałam tylko jeden eliksir od sąsiada, który zawsze mi coś wysyła. Ale dobre i to.

anna0089, aisunel oraz nuka20 lubią to.
  19. rysio

rysio Generał forum

Moze zamiast eventu kupowania wesciowek na kolo wreszcie ktos wpadnie na pomysl uatrakcyjnienia nagrod?
    Jeli nawyzej co mozna wygrac to zolte lub XL ulepszenie na imprezowej wejsciowce te chyba przesada?
    Jeszcze niedawno czesciej bywala pasza - teraz co 2 raz perfumy i permumy i perfumy

20. RAFIX23

RAFIX23 Moguł forum

Masz racje popieram w 100% .Imprezowa wejściówka to koszt 8 FL a nagrody bida z nędzą : Obecnie na kole : ranczo rodeo, żółte trufle,magiczny napój,14 700 SG 49 tys SG ,salon pielęgnacji wąsów,2x (8szt. s.paszy), pies mopsio,10 x farmarka i 2 złote banany pozostać powinien tylko piesek a reszta nagród do zwykłych wejściówek dodać.

BP powinien jak najszybciej zrobić z tym porządek :mad: