Opinie Mini Eventy - Temat do rozmów

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. NiesamowicieZdziwiony

NiesamowicieZdziwiony Moguł forum

proszę o wyjaśnienie:
    "Bonusy zawarte we wszystkich pakietach aktywują się automatycznie w momencie zakupu"

w skład pakietu wchodzą tzw "dopalacze" PD z mroczków (pełnia księżyca) aktywowane nie wtedygdy gracz by tego pragnął lecz w momencie zakupu jednak w ciągu najbliższego tygodnia w ciągu którego przymusowo bonus będzie działać nie przewidziano eventu zwiazanego z pełnia ksieżyca zatem proszę o wyjaśnienie jak dorwać się do tej marchewki na kiju skoro jest przytwierdzony do nas a kijek za długi aby dosięgnąć więc można kupić ale nie wykorzystać, mnie to nie zachęca ale każdy ma wybór.
    Proszę jedynie o wyjaśnienie czym kierowano się ustalając termin wprowadzenia tego pakietu do sprzedaży i bonusów które daje (lub nie daje bo nie można ich wykorzystać)

2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Ech.
    PD z pakietów dostaje się przez 168 godzin.
    Żadna pełnia tyle nie trwa.
    A te zębate pomidorki czy co tam rośnie na polach pełni ma tak mało PD, że nawet +1500% niewiele daje.

Owszem, info powinno zostać uściślone, bo nie jesteś pierwszy, który o to pyta - przy tym podkręconym PD z pełni chodzi przede wszystkim, a może nawet wyłącznie, o miejsce, gdzie stoją sobie itemy zbierane niezależnie od pełni.
    Z tego pola można razem z pakietem wyciągnąć naprawdę duuużo PD... pomidorki są zupełnie nieistotne, nie ta skala.

zefirek55, czechu79 oraz olgs3 lubią to.
  3. NiesamowicieZdziwiony

NiesamowicieZdziwiony Moguł forum

rozumiem, ze żadna pełnia tyle nie trwa , no może za wyjątkiem pełni uruchomionej w czasie "wszystkich świętych" :D i chyba paru innych eventów zwiazanych z pełnią, ale głównie chodzi mi o to , że można było dać graczowi wybrać moment aktywacji , osobiscie kupiłbym ten pakiet lecz gdybym mógł go aktywować w dowolnym momencie lub gdyby przynajmniej 1-2 dni podczas trwania tego bonusu odpalono dostęp do pełni :)

4. czechu79

czechu79 Generał forum

5. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

6. czechu79

czechu79 Generał forum

Wiem że marny, to chyba dlatego pominięto jego,, świetne'' PD/TP by nie... zniechęcać gracza, do wydania pe el enówxD

zzizzie lubi to.
  7. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

czechu79, chyba zauważyłeś, że szczegółowe opisy itemów, skrzyń itd. są zamieszczane w ogłoszeniach/poradnikach tylko przy pierwszym pojawieniu się danego przedmiotu w grze. Nie jest to później powielane w nieskończoność. Od tego mamy zbiorcze zestawienia wcześniej wprowadzonych do gry itemów, skrzyń, drzew, zagród itd., aby z nich korzystać.

czechu79 lubi to.
  8. a009645

a009645 Czeladnik forum

Gdzie są te skrzynie bonusów obiecane dzisiaj od godz. 10.00. Ja ich nie widzę :(

9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

10. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

hlnrys lubi to.
  11. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Jajo smoczej jaszczurki daje sianogroszexD?
    Naprawdę liczyłam,że da zawrotną ilość kilku (nawet symbolicznych) farmarek (już chociaż skrzynie z farmarkami) i będzie stanowiła coś, co będzie można rozwijać (za farmarki) - krótko mówiąc będzie jakąś atrakcją i celem w grze -zresztą na którym BP, by zarobiło pewnie więcej niż na ulepszeniach za FL...(co prawda w dłuższej perspektywie i "naokoło"...)...ale widać BP się spieszy a ja go przeceniłam.

A jak się ktoś tam śpieszy, to się diabeł cieszy, chytry dwa razy traci... itd (mam nadzieję,że istnieją jakieś międzynarodowe odpowiedniki...coby klątwa była mocniejsza)
    Więc w ramach ramach buntu, nie kupie, a zazwyczaj kupuję jajeczka (zresztą głównie dlatego bo są... ładne;)-taki ze mnie mistrz strategii)8)

+25% do zbioru drzew mnie nie interesuje, na co mi to? Dla jeszcze większego zarobku SG? Albo mam tym zawojować dożynki (?) misje? czy eventy...tja, chyba każdy wie,że są na to inne (pewniejsze) sposoby, zresztą na SG też.
    Foch8)

gretag, skaliwa oraz miwi45 lubią to.
  12. ~czarodziejka

~czarodziejka Cesarz forum

25 % więcej to jeden owoc więcej z drzewa chyba nie tak żle :) a jakie to inne pewniejsze sposoby ????

nuka20 lubi to.
  13. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Zdaniem BP, najlepszym sposobem na zdobycie SG jest zapewne ich kupno za floreny8)
    a zdaniem graczy...trzeba poczytać forum (niekoniecznie ten wątek), gracze dzielą się sposobami na grę czasem nie zdając sobie z tego sprawy;)
    A jajko to rozczarowanie roku(no przynajmniej miesiąca), jak ktoś myśli,że wydając pieniądze, by wydać następne pieniądze (pewnie po drodze kolejne... bonusy, bonusiki) po to by zintensyfikować swoje przyklejenie do ekranu(z rozpisanym planem bitewnym), aby w ogóle czerpać bonus z czegoś w co już tyle zainwestował, robi interes życia to... jego czas i poglądy... proszę mnie na nie nie nawracać8) (niekoniecznie to do ciebie się odnosi, ale musiałam to w końcu napisać).
    Ale miło,że podstawowy bonus trwa aż 2 godziny, pewnie to z myślą o graczach zbierających drzewka ręcznie;)

14. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

patrzysz na cala sprawe subiektywnym okiem gracza nie inwestujacego w gre.....a spojrzyj na cala rzecz z punktu widzenia gracza posiadajacego premium oraz dwa itemy statek pirackiej papugi...dla takiej osoby oferta jest bardzo atrakcyjna....przy sandalach xxl bedzie mial co 5 h 04 min (w slocie musi byc jeszcze fiolka wzrostu)...jeden dodatkowy owoc..czyli w sumie bedzie zbieral ich szesc;)
    zreszta oferta spowoduje jeszcze wieksze dysproporcje jakie wystepuja pomiedzy graczami inwestujacymi w gre a reszta........
    edit...
    item kupuje......

15. zagma

zagma Chodząca legenda forum

1000- czne miejsce w topie jest tak słabo wyśrubowane, że bez inwestycji w jajo (które odpalam w najlepszej sytuacji co 2 i pół dnia xDxDxD) i przy zbiorach sandałów raz dziennie (drugi z reguły odpuszczam, bo zwyczajnie o nim zapominam), spokojnie się na nie załapię. Może nie będę w pierwszej setce czy 5setce, ale czy to coś zmienia? Nagrody te same ;).
    Reasumując, podzielam zdanie nuki, że to zwyczajne wyciąganie kasy i tyle.

16. BA_Marion

Te oferty szczęśliwie mają to do siebie, że nie trzeba z nich korzystać;) Ci, którym pasuje to do stylu gry - kupią, inni uznają to za coś kompletnie zbędnego. Może i bym kupiła - na 2 łąkach Bahamy zazwyczaj trzymam drzewa - choć jest to miszmasz o zmiennym składzie, a nie schludny las sandałów... Tyle tylko, że mój Miecio reaguje już niemal wyłącznie na zabawki do zdobycia w "normalnym" trybie, czyli w ramach gry. Na smoczą jaszczurkę tylko zerknął niechętnym okiem... Namawiać go nie będęxD

17. hecio

hecio Okazjonalny autor

Mam pytanie czy nie można uwolnić G&T itemu "siedlisko kaczek"? Brakuje mi do pnącza ,wszystkie inne itemy z tego pnącz można wymieniać a to jest zablokowane .

18. BA_Marion

hecio, Twój zdublowany post usunęłam. Jest wiele przedmiotów, które nigdy nie mogły być wymieniane w ramach G&T. Być może kiedyś część z nich zostanie udostępniona, ale zależy to wyłącznie od Producenta gry.

19. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Raczej z punktu widzenia gracza który patrzy na grę jako zabawę a nie inwestycję.
    A tak w ogóle czytałeś mój post? O coś prosiłam;)
    Itemu nie kupuję, bo nie widzę w nim żadnej perspektywy zabawy (i coraz mniej podoba mi się polityka Bp). To że Ty go kupujesz mnie nie dziwi, ale ciebie kręci "wyścig zbrojeń"...
    I naprawdę ten item zrobi jakąś znaczącą różnicę, pomiędzy graczami inwestującymi(tylko pieniądze) w grę a resztą? Naprawdę?

Na koniec co do zbuka... to znaczy jajka latającej jaszczurki...co kto lubi(a ludzie mają dziwne gusta)... będę krytykować coś co mi się nie spodoba, mimo,że prawdopodobnie zawsze znajdzie się ktoś o odmiennym zdaniu (ku radości firmy), bo sam fakt, iż coś posiada amatorów, nie czyni tej rzeczy dobrą.A krytyka daje chociaż małą szanse na to,ze w przyszłości te atrakcje nie będą jeszcze mniej dobre...
    W ramach kupowania udogodnień, chętnie za to zakupię dzisiaj kombajn za pół ceny, jakoś bardziej praktyczny mi się wydaje8)

20. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

alez oczywiscie,ze roznice beda sie powiekszac....
    na dozynki to ja juz towar dawno mam....a zakup itemu da mi codziennie przyrost sg w kwocie 4 mln sg fakt nie jest to obecnie duzo sg ,ale jestem ciekaw rad i porad jak to zrobi gracz nie inwestujacy w gierke......tzn zwiekszy swoje dobowe zarobki sg
    a dodam jeszcze ,ze wbrew pozorom nie inwestuje az tak duzych kwot pieniedzy bo chyba sporej grupie graczy wydaje sie ,ze moje wydatki ida w tysiace...znam tu osoby,ktore inwestuja o wiele wiecej niz ja tylko,ze ladnie to wszystko przykrywaja.....

antonina-farmerska i olgs3 lubią to.