Opinie Mini Eventy - Temat do rozmów

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Intensywnie chcą nas z superpaszy wyczyścić. Pewnie coś mają w planie. Takiego co to będzie trzeba dużo SP dla dobrej nagrody. I wtedy wyprzedaż nas uratuje

2. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Chyba Bp samo się nie spodziewało, że hodowlany event da się zrobić bez hodowli. Zrobili więc pakiecik, by jednak bez klonowania się nie obeszło(chociaż wątpię by komuś w evencie jeszcze posłużył).Dla fanów klonowania to zawsze łakomy kąsek, ja się jednak nie skuszę. Nawet połączenie wszystkich oazowych mini eventów, nie poprawi mojego szczęścia, a moje farmarkowe konto, chętniej poczeka na inną bardziej opłacalną (dla mnie) wymianę dóbr.

No proszę, doczekałeś się (chociaż jak zawsze - mogło być lepiej)Wyprzedaż SP to osobny mini event, więc skoro go tu nie ma... Szalej z głową;)

Ostatnie edytowanie: 13 maja 2019
    martajolka81, anna0089 oraz matthero lubią to.
  3. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Weszłam na forum, przeczytałam gromadę ogłoszeń o mini eventach.
    Mój słonik w portfelu zatrąbił głośnym Nieeeeee.

miwi45, magdalena oraz hlnrys lubią to.
  4. rysio

rysio Generał forum

Po co komu wydawac gotowke na zolte ulepszenia zagrod i XL drzew? Gdyz tylko takie nagrody mam non-stop tylko na kole. Nowosci widuje albo wcale albo w dniu ich wycofania z kola.

tereska1108 lubi to.
  5. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

O tych super bahapakietach to tutaj...?
    Obejrzałam sobie te pakiety (bez zamiaru kupna, ot tak sobie)...
    ... i znalazłam coś dziwnego.
    Mianowicie:

Hmm, "w jedną z następujących rzeczy"...?
    Super oferta, fakt - loteryjka za całkiem uczciwą kasiejkę 8)

Ale z FAQ do tego rewelacyjnego "eventu" czyli wyprzy wynika, że nieszczęśnik, który wyda te tam 60, 40, 20 albo 8 zyla dostaje wszystkie fanty.
    To jak w końcu jest z tymi pakiecikami na dużym wypasie...? 8)xD

6. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

zzizzie, loterii to tu raczej nie będzie. Chyba, że taka, w której zgarniasz wszystkie wymienione nagrody ;), bowiem zakupiony pakiet powinien zawierać wszystkie wymienione fanty.

Problem z tłumaczeniem oczywiście przekażę wyżej, ale na przyszłość ze zgłoszeniami o błędnych tłumaczeniach w grze, niezmiennie zapraszam >>tu<<.
    A gdybyś jednak miała podejrzenia, że w grze jest prawidłowo, a ewentualny błąd występuje w poradniku to wówczas >>tu<< :)

tereska1108 lubi to.
  7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dopóki "Wujaszek Google" będzie tłumaczył grę, dopóty będziemy mieli takie kwiatki.

8. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Chciałem zauważyć, że sam pokazując linki do obcojęzycznych forów podajesz tłumaczenie z translatora online. Jakoś nie zauważyłem, żebyś ktoś Ci złe słowo z tego tytułu powiedział. Nie znaczy to, że podoba mi się jakość lokalizacji gry (bo tak to się fachowo nazywa), ale nie stosuj, proszę, podwójnych standardów. Jeżeli krytykujesz tłumaczenie maszynowe i uważasz, że jego jakość jest zbyt niska, sam przestań go używać i wstawiaj lepsze.

tereska1108 i hlnrys lubią to.
  9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Przy forumowych wklejkach z "wujaszka" zaznaczam, że to jego tłumaczenie i traktuje raczej jako formalną podkładkę.
    Do tego dodaję komentarz (może nie zawsze), który pozwala rozwiać wątpliwości co do tłumaczenia.
    To chyba w porządku?
    Natomiast takie wklejki w profesjonalnej grze, produkowanej przez poważną firmę, moim zdaniem są co najmniej nie na miejscu.

10. kaszak301

kaszak301 Młodszy ekspert

Uwaga na pakiet upiornego farmera. Niestety w opisie mini eventów widniał zupełnie inny skład. Poprawki zostały już naniesione, ale niektórzy dali się nabrać. Gdyby ten pakiet był free to ok, ale za realne pieniądze czuję się oszukana i zrobiona w balona. Żadne przeprosiny tego nie zmienią :(((

matthero i hlnrys lubią to.
  11. BA_Rock

kaszak301, doczytaj najnowszy post BA_Czerwonej w wątku, który założyłeś na ten temat >>KLIK<<.
    Napisz do Pomocy technicznej najlepiej powołując się na swoje zgłoszenie na forum. Na pewno Pomoc Techniczna spróbuje jakoś rozwiązać zaistniały problem.

Niestety, ale istnieją dwa pakiety o identycznej nazwie, ale o różnej zawartości, a to powoduje, że łatwo o pomyłki, które w tym przypadku wystąpiły na wielu forach. Na szczęście w grze jest prawidłowa zawartość, dlatego zawsze warto sprawdzać co się wyświetla jeszcze przed zakupem.

12. Kristo17

Kristo17 Czeladnik forum

Czy w ofercie atrakcyjny zakup zwierząt hodowlanych to jakiś 1 kwietnia ?.
    Jaki jest sens wkładać 10 zwierzaków hodowlanych z trzech kategorii, zapłacić 10 florenów czy 15 i dostać jedno z tych to włożone nie ma tam jakiejś pomyłki w tym opisie.

13. BA_Rock

Hmmm, Kristo17, a w którym miejscu jest o tym "wkładaniu" zwierząt hodowlanych?
    Bo ja w poradniku widzę tylko info o wybieraniu (w domyśle: spośród oferowanych, wybierasz, które interesowałyby Cię najbardziej). W tym evencie Doktor Nagniotek oferuje pewne zwierzęta, ale jeśli zdecydujesz się skorzystać z jego oferty, to Twoi jedynym wkładem są floreny.
    Wybierasz odpowiednią liczbę zwierząt z poszczególnych kategorii i następnie płacąc 10 florenów losowo otrzymujesz jedno z nich. Żadnych wcześniej posiadanych zwierząt nie tracisz. Są tu takie same zasady jak we wszystkich innych wyprzedażach u Doktora Nagniotka.

olgs3 lubi to.
  14. Kristo17

Kristo17 Czeladnik forum

Ok dzięki za wyjaśnienie
    pozdrawiam

15. kaszak301

kaszak301 Młodszy ekspert

Odpowiedź na swój post doczytałam. Nie zmienia to faktu, że czytając wczoraj ogłoszenie i decydując się na zakup nie sprawdzałam dzisiaj zawartości pakietu kierując się zaufaniem i kompetencjami osób które zajmują się tymi ogłoszeniami. Nie gram od wczoraj ale pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja... Od dziś będę kierować się zasadą bardzo ograniczonego zaufania. A wątek ten jest do rozmów na tematy mini eventów więc zasad żadnych nie złamałam. Może nikt więcej nie popełni pomyłki nie sprawdzając zawartości pakietu....

hlnrys lubi to.
  16. BA_Rock

kaszak301, ale ja absolutnie nie sugeruje, że pisząc na ten temat łamiesz zasady wątku. Natomiast jak napisałam wyżej, problem ze zdublowaniem nazwy dwóch różnych pakietów i związanym z tym błędnym opisem w ogłoszeniach jest powszechny i wystąpił na wielu forach. Stąd prośba o napisanie do PT, bo tam zapewne otrzymasz jakaś pomoc w związku z zaistniałą pomyłką.

17. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

czyli osoby nie zadowolone z zakupu pakietu,,,moga liczyc na zwrot zainwestowanej kasy...czytaj dopisanie fl do konta....

18. BA_Rock

Norbi, a gdzie coś takiego wyczytałeś? Osoby, które kupiły pakiet, gdy było błędne ogłoszenie (na forum problem zgłosiła jedna taka osoba), mogą się w tej sprawie skontaktować z PT. Tyle.

19. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

....innego wyjasnienia prosby o kontakt z PT nie widze.........
    chyba,ze zamienicie im obecny pakiet na ten drugi.....

20. BA_Rock

Norbi, powiem tak: każdy ma prawo do własnych wyobrażeń, co nie znaczy, że są one właściwe i jedyne możliwe. A jeszcze raz podkreślę, gracz, który zgłosił problem został poproszony o kontakt z PT... kropka. Reszta to już tylko jakieś Twoje domysły.

MKMK2002 lubi to.