Opinie Mini Eventy - Temat do rozmów

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Izolda*, 22 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

jedna jaskolka wiosny nie czyni...;):)
    ale popatrz jak to chytrze z punktu finansowego jest rozegrane....
    zakladasz sobie farme... i za 16 zeta(4 euro ev rownowartosc paczki fajek)..mozesz przez kilka miesiecy niezle uzupelnic zapasy w stodole a jak masz je na full;)..to pykasz na niej kilka ciekawych eventow a fanty wystawiasz na gt.....;)

olgs3 lubi to.
  2. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Norbi, mnie na to pykanie na jednej farmie zaczyna brakowac czasu, a co dopiero pykać na kilku. Stodoła też napełnia się wystarczająco, żeby załapać się na listę TOP. Z ambicji na wysokie miejsca wyleczyłem się kilka lat temu, kiedy zrozumiałem, ze konkurentem nie jest gracz, tylko reprezentant klanu wielu kont. Klany niech sobie rozgrywają pierwszą setkę, mnie wystarczy pierwszy tysiąc.

3. -norbijas-

to juz nawet nie chodzi o Top dozynkowy bo to da sie bez problemu wyspa zalatwic...trudniejsza sytuacja jest z misjami..wiem Tobie akurat one nie zaprzataja glowe ,ale jest spora grupa graczy dla,ktorych one sa jakims tam wyznacznikiem..celem w grze...tylko jak je zrobic jak event pogania event i brak czasu by je zrobic ev na nie zarobic....a tu przed nosem taka tania oferta na kolejna farme....;)

olgs3 i -MarekW- lubią to.
  4. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Mało który gracz w ten sposób mysli i było to świetnie widać w szkole farmerskiej, mnóstwo kont z poziomem 3 do 5 świecących na czerwono, bo były otwierane by za darmowe fl kupować TS. Tu będzie tak samo.

Sam piszesz, że na głównym koncie przy takiej ilości eventów jest co robić, tylko ktoś z nadmiarem czasu będzie obrabiał codziennie kolejne konta dla misji.

olgs3, -norbijas- oraz nuka20 lubią to.
  5. -norbijas-

jesli masz zalozmy targ nr 3 to po co ci farma z targiem np 17...na takiej zgarniasz tsy...mucholapki czy co tam potrzebujesz i koniec jej zywota....ale gdy juz trafiasz odpowiednia to wtedy za 16 zeta kupujesz dwie rzeczy,,,,pakiet szybka farmerka kosztuje 8 zeta (pomocnicy 740 h) oraz kombajn i siewnik gdy w promocji...na to drugie masz 300 fl tez za 8 zeta.....
    a czas? nie przesadzajmy...... napisanie dzisiaj kilku postow pokrywa sie z czasem obrobienia takiej farmy....
    edit...
    i na moje oko jest dosc spora grupa graczy,ktora tak gra,,,trzeba sie niestety z tym pogodzic.....
    przejrzyj swoj targ ...zacznij spisywac polskie nicki,,,po lewej znane z forum po prawej nie znane,,,,zobaczysz do jakich dojdzie wnioskow...75% jest dla Ciebie nie znana....pytanie ile z nich to multi a ile osoby unikajace forum......
    nie wydaje mi sie by 100 % z tych 75% to osoby grajace na jednym koncie.....

Ostatnie edytowanie: 7 maja 2019
    Miśkowo, aleksandra oraz olgs3 lubią to.
  6. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Tylko, że multi raczej nie uświadczysz na targu. Bo przynajmniej jak ja rozumiem tę praktykę służą przerzutowi towaru z "bocznych" farm na główną. Więc taki Gracz raczej wystawia za minimalna towar i od razu skupuje (korzystając z kilku przeglądarek) zanim ktoś mu go nie sprzątnie sprzed nosa.
    Osobiście nie rozumiem ani zakładania następnych farm dla itemów ani dla towaru, ale każdy bawi się jak lubi a skoro BP to toleruje to jakiś zysk z tego czerpie a przynajmniej nie odnosi strat.
    A żeby było całkowicie w temacie kupiłam parę skrzynek za 30fl, nawet nie najgorsze wpadły, ale to tyle ile chciałoby mi się przeznaczyć na nagietka i "loterie". Muchołapek czy czego tam jeszcze 0

7. -norbijas-

tak tylko,ze w takim przypadku osoby znajace dany nick zaczna sie zastanawiac...w jaki sposob dany user(znany z forum) wystawia codziennie setki tych samych produktow.....trzeba ta dzialalnosc przykryc;)..a przerzuca sie to co potrzebne do danej misji ...eventualnie sg...fakt w tym przypadku sie traci sie podwojnie 10% prowizji no ale to koszt anonimowosci i uczciwosci....

nuka20 i olgs3 lubią to.
  8. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Ja rozumiem, że muchołapki sprowokowały obecną "przerzutową" dyskusję, o targach, przerzutach i innych mulit, ale będę wdzięczna jeśli w tym wątku skupimy się tylko na tym co z mini eventami związane. Na dyskusje o targach i "działaniach na nich prowadzonych" jest oddzielny wątek, a jeśli potrzebne jest coś bardziej przekrojowego, to zawsze możecie zaproponować jakiś nowy temat w dyskusjach o grze :)

U mnie polowanie na muchołapki zakończyłam na jednej testowej próbie, wykonanej metodą polecaną przez znajomego. Efekty były tak słabe, że więcej prób jak na razie nie podejmowałam -.-, a jeśli takowe podejmę, to jednak wrócę do swoich metod :D.

nuka20 i aleksandra lubią to.
  9. morellaa

morellaa Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam:).
    Takie cacuszko mi się trafiło przy okazji eventu:inlove:.

10. Małgosia48

Małgosia48 Zaawansowany

gdzie ten domek na drzewie kupic?nie widze go w galeriii

11. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

marciaaa84 - w związku z prośbą zamieszczoną przez innego moderatora kilka postów wcześniej Twój post, który nic do tematu mini eventów nie wnosił usunęłam.

Małgosia48 - zapoznaj się, proszę z Poradnikiem - KLIK.
    Jeżeli nie masz tego itemu w galerii, sprawdź, czy go już nie kupiłaś i nie umieściłaś na którymś polu gry.
    Jeśli będziesz miała dalsze pytania, zapraszam do działu Pomoc.

12. anna0089

anna0089 Książę forum

Nie robię ewentu to tak sobie z nudów koloruje, sprawdzając nowe perfumy. Jest stanowczo lepiej parę fajnych zwierzaków się urodziło
    np-

:D:inlove:

13. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Hejka ;)
    U mnie też lepiej z tymi perfumami ekskluzywnymi idzie, aż na tyle że zużyłam wszystko :p
    Podpowiecie Farmery może w jakich misjach w spółdzielni mogę je znaleźć ? (jeśli w ogóle :oops:)bo FL to jednak szkoda...

miwi45 i anna0089 lubią to.
  14. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

kaska860, w misjach ich nie znajdziesz. Trafiają się czasem jako nagrody w eventach, np. w Traktorowym show można zdobyć 240 szt.

miwi45 i kaska860 lubią to.
  15. wyjadaczmarchewek

wyjadaczmarchewek Stały bywalec

BB poza eventem którego nie robię ale uparłem się na róż tartak. Po porannych mixach wpadł 1 włochaty i czekałem na drugiego...

a to efekt mixów z powyższych zwierzaków:

no i róż jest :D nakładem ok 150 SP :p

16. Tmk1001

Tmk1001 Stały bywalec

Co myślicie o itemach z okazji dnia mamy? będzie pnącze do tego za jakiś czas czy nie? ;)

17. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

postawiłam domek na drzewie na wybiegu dla zwierząt domowych,,,hurrra:D:):inlove:teraz to uroczy domek na drzewie:inlove:

anna0089, bacowa70 oraz gosiagosia60 lubią to.
  18. Marianka2011

Marianka2011 Stary wyjadacz

ile ulepszeń trzeba aby go tam postrawić? jaką nosi nazwę/

19. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

abc2016 i aleksandra lubią to.
  20. matthero

matthero Hrabia forum

W końcu Baby Boom i Dni Farmarek jednocześnie. Nie widzę tylko wyprzedaży Super paszy. Czyżby nie było ?